به گزارش خبرگزاری مهر، نمایشگاه بین المللی کتاب دهلی هر دو سال یک بار توسط شورای ملی کتاب هند برگزار می شود. امسال این نمایشگاه با حضور گسترده ناشران زبانهای مختلف هند و کشورهای ایران، روسیه، اسپانیا، چین، انگلستان، آمریکا، پاکستان، سریلانکا، آلمان، کانادا، فرانسه، دانمارک و سازمانهای بینالمللی مانند یونسکو، سازمان بهداشت جهانی و سازمان ملل روز 14 بهمن ماه به مدت هشت روز برگزار شد.
امسال روسیه به عنوان کشور مهمان این نمایشگاه غرفه ویژهای را به خود اختصاص داده بود. سال 2008 در هند به عنوان سال روسیه شناخته شده است و بنابراین در سالن ویژه این رویداد علاوه بر عرضه کتاب، برنامههای متنوع فرهنگی و هنری نیز برگزار شد و بازدیدکنندگان با فرهنگ، تاریخ، مردم، هنر، موسیقی و زبان روسی آشنا شدند. در این راستا میزگردهایی نیز با حضور نویسندگان و محققان روسی نیز در طول نمایشگاه برگزار شد.
یکی از بخشهای مهم این نمایشگاه بخش ویژه رهبر فقید هند "مهاتما گاندی" بود. نزدیک به هزار عنوان کتاب به زبانهای مختلف هند همچنین مجموعه کتابهایی که درباره گاندی نوشته شده است از کشورهای فرانسه، فنلاند، آلمان، اسپانیا، برزیل و ایتالیا جمع آوری و به نمایش گذاشته شد.
در این بخش آثار مربوط به 150 ناشر هندی به همراه 700 عنوان کتاب با موضوعات مختلف حق چاپ، حق ترجمه، شرایط و قوانین گرفتن مجوز و... نیز عرضه شد. هدف از این برنامه گسترش آموزه های گاندی درباره صلح و امنیت جهانی بود.
یکی از پر جلوه ترین سالنهای این نمایشگاه سالن هشت بود که در آن عربستان صاحب غرفه هایی متعدد بود. این کشور بیشترین آثار خود را به رمان و نسخه های کمیاب و کهن قرآن در اندازه های مختلف و با ترجمه های گوناگون (بیش از 50 زبان) اختصاص داده بود. همچنین علاوه بر ترجمه قرآن به بیش از 50 زبان دنیا و ارایه سی دی های قرآن، متفاوت بودن کتابهای غرفه های عربستان در زمینه تاریخ، مذهب و علم، سالن هشت را به شلوغ ترین محل نمایشگاه تبدیل کرده بود.
کشور پاکستان هم غرفه های مختلفی داشت که غرفه های شماره 21 ،23 و 24 توجه خیلی از بازیدکنندگان را به خود جلب کرده بود. در غرفه شماره 24 آثار دانشجویان دانشگاه آزاد مولانا، دانشگاه آزاد گاندی و آثار ناشران اردنی پاکستان به نمایش گذاشته شده بود. آکادمی علامه اقبال لاهوری پاکستان نیز در غرفه شماره 23 کتابهایی درباره اقبال و فلسفه او به نمایش گذاشته بود و دانشگاه آکسفورد پاکستان هم در سالن شماره 21 کتابهای انگلیسی را به معرض نمایش گذاشته بود.
در نمایشگاه امسال جمهوری اسلامی ایران با برپایی غرفه های خانه فرهنگ ایران در دهلی نو (وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی)، موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران (وابسته به معاونت فرهنگی وزارت ارشاد) و مجمع جهانی اهل بیت (ع) حضور داشت.
خانه فرهنگ ایران در غرفه های 48 و 49 آثار فارسی زبان را درباره مذهب تشیع، ادبیات و انقلاب اسلامی به نمایش گذاشت و مجمع جهانی اهل بیت نیز در غرفه های شماره 15 و 16 کتابهای مذهبی را عرضه کرده بود.
نظر شما