به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر حسین آفریده ظهر امروز در دومین کنفرانس احتراق در هتل پردیسان مشهد گفت: ایران به عنوان عضوی از اوپک 53/13 درصد نفت این منطقه را تامین می کند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: میانگین رشد اقتصادی کشور 6/4 درصد است و این در حالی است که رشد مصرف کشور ما 6/5 درصد می باشد و این موضوع به معنای مصرف سه میلیون و 752 هزار بشکه است که در افق 1404 این طور معنا می شود که کشور ما به همان میزانی که نفت دارد به همان میزان مصرف می کند.
وی خاطر نشان کرد: کل مصرف انرژی دنیا درسال 2005 ، 8/78 میلیارد بشکه بوده که در افق 1404 نیاز دنیا به 3/116 میلیارد بشکه می رسد البته با احتساب رشد دو درصدی سالانه برای جهان که به طور قطع این مضرات رشد بی رویه در جهان بی تردید شامل ایران نیز خواهد شد.
آفریده با اشاره به اینکه تا افق 1404 نیاز دنیا به انرژی هسته ای 26 درصد افزایش می یابد، خاطر نشان کرد: ما در ایران در بحث انرژی هسته ای با دو شرایط مساعد داخلی و نامساعد خارجی مواجه هستیم که شرایط مساعد داخلی شامل همکاریهای بین المللی هموار و شرایط نامساعد خارجی نیز شامل همکاریهای بین المللی سخت است.
وی عنوان کرد: اگر شرایط مساعد برقرار باشد تا افق 1404 ما 15 نیروگاه از نوع PWR غربی خواهیم داشت که اگر ساخت آنها 7 تا 9 سال با اعتبار 4/22 میلیارد دلار طول بکشد ما در هر نیروگاه ظرفیت هزار مگا وات تولید انرژی را خواهیم داشت.
آفریده همچنین در مورد شرایط نا مساعد داخلی، وضعیت ایران را با داشتن سه نیروگاه از نوع کانبا توصیف کرد که این نیروگاهها بر مبنای سوختن اورانیوم طبیعی و آب سنگین هستند و ساخت آنها با اعتبار 6/1 میلیارد دلار خواهد بود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شدت مصرف انرژی در کشور را بسیار بالا معرفی کرد و گفت: این درصد رشد 17/1 است که اگر به 67/0 درصد برسد میزان مصرف و تولید ما برابر می شود و شاید قابلیت صادرات را هم پیدا کنیم.
وی در خاتمه تاکید کرد: شدت مصرف انرژی ما 10 برابر از کشورهای صنعتی بیشتر است و این در حالی است که راندمان نیروگاههای ما در سال 83، 8/35 درصد بوده که طبق برآورد در افق 1404 به مرز 46 درصد می رسد که درصد قابل ملاحظه ای است.
نظر شما