به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلامآنلاین، شیخ جعفر خالد مربی ارشد آموزشی در سازمان خیریه برکت در شهر بلانتیر در مالاوی گفت: در این طرحها ما مناطقی را مورد هدف قرار دادهایم که کودکان آن از دسترسی به آموزش اولیه محروم ماندهاند.
در این کشور به طور کلی دولت هیچ نوع مدارس پیشدبستانی را تأسیس نکرده و اکثر این نهادها از سوی سازمانهای غیردولتی یا سازمانهای دینی اداره میشوند.
برخی از تحقیقات همچنین نشان میدهند که سازمانهای اسلامی نخستین سازمانهایی هستند که در دورافتادهترین و پرجمعیتترین مناطق فقیر روستایی مالاوی چنین تسهیلاتی را برای کودکان سنین 3 تا 6 سال فراهم کردهاند. در این مدارس علاوه بر آموزشهای پیشدبستانی ضروری به ارتقای وضعیت بهداشتی سلامتی آنها نیز اهمیت داده میشود.
قدرت عیسی از آموزگاران این مقطع اظهار داشت: این آموزشها میتوانند به از بین بردن اختلافاتی که در نتیجه جایگاه اجتماعی به وجود آمده کمک کند. ما کودکان را از پیشینههای مختلف گرد هم جمع میکنیم و به آنها حس ناب برادری را میآموزیم.
فعالان مسلمان این منطقه اعتقاد دارند که آموزش پیشدبستانی میتواند به برخی از مسائلی که پیش روی کودکان آسیبپذیر بهویژه ایتام از خانوادههای فقرزده وجود دارد اشاره کرده و در رفع آن گام بردارد.
این آموزشها همچنین با هدف اجتماعی کردن کودکان و سوق دادن آنها به سمت مسئولیت پذیری، معنویت، اخلاق و بهداشت صورت میگیرد که این امر میتواند آنها را از مبتلا شدن به ویروس مهلک اچ آی وی مورد محافظت قرار دهد.
شیخ خالد گفت: این آموزشها در سراسر کشور میتوانند در حفظ هویت جوانان مسلمان تأثیرگذار باشند؛ چراکه شخصیت کودک از بدو ورود به مدرس شکل میگیرد و آشنایی کودک مسلمان با اصول و عقاید ناب اسلام میتواند وی را به مسلمانی حقیقی تبدیل کند.
اسلام پس از مسیحیت دومین دین بزرگ این کشور افریقایی محسوب میشود. آمار رسمی نشان میدهد که مسلمانان 12 درصد جمعیت 12 میلیونی این کشور را تشکیل دادهاند.
نظر شما