به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، رسول محمد رضایی، ظهر امروز در جمع خبرنگاران ضمن برشمردن مهمترین سوء مدیریتهای رژیم گذشته در بخش اقتصاد و صنعت افزود: از آنجا که اقتصاد ایران در گذشته جزیره ای عمل کرده است دانشگاه و صنعت نیز مستقل از هم نگاه داشته شدند.
وی یکی از دلایل رشد صنعت کشورهای توسعه یافته را ارتباط مستحکم دانشگاه و صنعت عنوان کرد و اظهار داشت: اقتصاد ایران گذشته از عملکرد جزیره ای خود با حفظ وابستگی شدید به نفت در کنار وابسته نگاه داشتن ایران به کشورهای توسعه یافته در دوران قبل از انقلاب سبب عقب ماندگی گسترده کشور در عرصه های اقتصادی شده است.
رضایی با اشاره به راهکارهای حل این معضل در منطقه تصریح کرد: اولین گام برای برون رفت از وضعیت کنونی، شناخت جامع و پویای صنایع استان آذربایجان شرقی، شناسایی صنایع مادر و رقابت پذیری صنایع استان از اولویتهای مهم اقتصادی منطقه به شمار می رود.
این استاد دانشگاه با تاکید بر خارج ساختن صنایع از وضعیت حمایتی فعلی از طریق اجرای برنامه های جامع تحقیقاتی یادآور شد: با اجرای سیاستهای نوین اقتصادی می توان گامهای موثری در جهت رقابت پذیرکردن صنایع بر اساس موازین سازمان تجارت جهانی برداشت.
رئیس اداره ارتباط با صنعت دانشگاه تبریز ادامه داد: تحقیقات کاربردی در عرصه های فناوری، مدیریت تولید و نیروی انسانی و بازاریابی و تجارت، معقول سازی تعامل و وابستگی های تجاری و صنعتی با دیگر کشور ها به کارآمد تر کردن صنایع آذربایجان شرقی منجر خواهد شد.
رضایی با اشاره به اینکه اداره ارتباط با صنعت دانشگاه تبریز راهکارهای یاد شده را در دستور کار خود قرارداده است، بیان داشت: در سایه ارتباط مستحکم بین دو دانشگاه و صنعت، توسعه علمی در مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی و توسعه فناوری در صنایع به طور همزمان اتفاق می افتد.
وی ضمن برشمردن محورهای عمده فعالیت این اداره عنوان کرد: ایجاد بسترهای لازم در امر بهره گیری دانشگاه و صنایع از امکانات یکدیگر، ارجاع پروژه های پیشنهادی وزارتخانه ها، سازمانها و کارخانجات به اعضای هیئت علمی دانشگاه و پیگیری آنها تا به نهایت نتیجه زائی از دیگر محورهای فعالیت اداره ارتباط با صنعت دانشگاه تبریز است.
رضایی ادامه داد: پیشنهاد آیین نامه و مقررات در امر تسهیل ارتباط با صنایع، دریافت مستمر میزان اطلاعات و امکانات صنایع جهت انجام کار آموزی دانشجویان، ایجاد شرایط مناسب جهت فعالیت و تعریف پایان نامه های دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری در موضوعات مورد نیاز صنایع، بررسی و کارشناسی امکان پذیری فنی و اقتصادی پروژه ها، برقراری ارتباط موثر و فعال با سایر نهادهای حمایت کننده از نوآوران و محققان و ارجاع پیشنهادهای موضوعات تحقیقاتی اعضای هیئت علمی به واحدهای صنعتی مرتبط و پیگیری آنها از دیگر برنامه های استراتژیک جدید اداره ارتباط با صنعت دانشگاه است.
رضایی، ارتباط دانشگاه و صنعت را ازشاخص ترین مبانی توسعه پایدار هر کشور دانست و یادآور شد: دانشگاه و صنعت هر دو در کنار یکدیگر بهتر می توانند در خدمت اقتصاد ملی و رفاه جامعه باشند.
رئیس اداره ارتباط با صنعت دانشگاه تبریز یادآور شد: چنانچه موفق به اجرای این برنامه در آینده باشیم دانشگاه به دیگر کشورهای توسعه یافته در خدمت صنعت کشور هر دو در دست هم در خدمت اقتصاد ملی و رفاه جامعه از طریق رقابت پذیر کردن صنعت استان خواهد بود.
وی از مدیران صنایع استان خواست تا با ارتباط با اداره ارتباط با صنعت دانشگاه تبریز از تواناییهای اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز برای رفع مشکلات و توسعه فناوری صنایع خود در استان بهره گیرند.
نظر شما