شمس آل احمد - نويسنده و محقق ، در گفت و گو با خبرنگار ادبي " مهر " با بيان اين مطلب گفت : نوروز با قدمت باستاني و ريشه هاي عميق خود در تاريخ و فرهنگ ما ايرانيان جايگاهي در خور دارد و آن چه در اين مفهوم اساسي هست ، صرفا مادي نيست ، پيام هاي انساني و معنوي نيز به همراه دارد .
آل احمد با بيان اين كه تقارن نوروز ايرانيان با تحول در طبيعت ، توجيه منطقي و زيباشناسي دارد ، افزود : هدف اصلي از برپايي نوروز و آيين هاي آن تامل بيشتر آدمي در خويش و همدلي و شفقت با ديگران است ، اما متاسفانه در اين سالها ، تجمل گرايي پررنگ شده و اين هراس وجود دارد كه رفته رفته هدف اصلي گم شود ، در حالي كه نياكان و پدران ما به نوروزاين گونه نگاه نمي كردند.
اين نويسنده و محقق ياد آور شد : به اعتقاد من جاي دارد كه پژوهشگران و ادبا درباره نوروز در ايران ، تحولاتي كه همراه با آن رخ مي دهد و آيين هاي اصالتمند مردمي آن كه ريشه در باورهاي ما دارد ، براي نسل جديد بنويسند ، زيرا نبايد به اين ميراث باستاني نگاه سطحي شود.
نوروز در آئينه فرهنگ و ادب ( 1 )
شمس آل احمد : نگاه سطحي به " نوروز " ما را از هدف دور كرد
شاعران و نويسندگان ما هريك به فراخور حال خود از نوروز گفته اند و نوشته اند ، اما آن چه امروز به عنوان آثار مكتوب در اين زمينه وجود دارد ، بيشتر به حال و هواي قدما نزديك است.
کد خبر 63837
نظر شما