۲۷ بهمن ۱۳۸۶، ۱۴:۳۴

دانش جعفری اعلام کرد:

بی توجهی سرمایه گذاران خارجی به فشارهای آمریکا

بی توجهی سرمایه گذاران خارجی به فشارهای آمریکا

وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: با توجه به شرایط ویژه ایران به لحاظ بازدهی سرمایه گذاری ، شرکتهای بزرگ خارجی بدون توجه به فشارهای آمریکا برای سرمایه گذاری در کشورمان مصمم هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، داوود دانش جعفری صبح امروز در حاشیه در دویست و پنجاهمین همایش بانک توسعه اسلامی در مرکز همایشهای صدا و سیما در جمع خبرنگاران با اشاره به افزایش قابل توجه سرمایه گذاری خارجی در کشور، رقم جذب شده در 9 ماهه ابتدای سالجاری را ده میلیارد و 700 میلیون دلار ذکر کرد و گفت: این رقم مربوط به امضای موافقتنامه های سرمایه گذاری خارجی است؛ این درحالی است که این رقم در مقایسه با سال گذشته که حدود ‪ ده میلیارد و 200 میلیون دلار بوده، افزایش نشان می دهد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به رشد 138 درصدی سرمایه گذاری خارجی در سال گذشته نسبت به سال 84 افزود: پیش بینی ما این است که این رقم در سالجاری و تا پایان سال رشد خوبی داشته باشد.

به گفته وی، این رقم در حالی محقق شده که ایران محدودیتهایی از جانب برخی کشورهای دنیا نظیر آمریکا داشته، این درحالی است که دلیل این رشد شرایط ویژه ایران به لحاظ بازدهی سرمایه گذاری است که سرمایه گذاران را متمایل به سرمایه گذاری در کشورمان کرده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: این رشد در شرایطی محقق شده است که محدودیت‌هایی از جانب برخی کشورها مانند آمریکا علیه ایران وجود داشت.

دانش جعفری با اشاره به هدف مبارزه با فقر و تنگدستی در کشورهای اسلامی برای صندوق همبستگی کشورهای اسلامی تصریح کرد: این صندوق در سال 2005 ‬میلادی در اجلاس سران کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی با حضور رئیس جمهوری کشورمان تشکیل شده و بعد از نشست سازمان کنفرانس اسلامی، چگونگی اجرای مصوبه سران کشورهای عضو و تاسیس صندوق در کشورهای مختلف پیگیری شد و کشورهای متعددی از جمله ایران برای مشارکت در تامین سرمایه این صندوق اعلام آمادگی کردند.

به گفته وی، در اجلاس امروز تهران قرار است راجع به سازمان و تشکیلات آن و نحوه فعالیت این صندوق بحث و تبادل نظر نظر و در نهایت جمع بندی صورت گیرد. این درحالی است که ایران اعلام آمادگی کرده که در حد ‪ 100‬میلیون دلار در این صندوق سرمایه ‌گذاری کند.

دانش جعفری افزود: سهام بالای ایران موجب می شود که تقاضاهایی که برای دریافت تسهیلات از سوی کشورمان مطرح می شود با اولویت مورد رسیدگی واقع شود. در زمان حاضر بانک توسعه اسلامی حدود 370 ‬میلیون دلار به پروژه‌های مختلف که توسط بنگاههای اقتصادی ایران اجرا می ‌شود، تسهیلات بلند مدت داده است.

به گفته وی، این تسهیلات، غیر از تسهیلات کوتاه مدتی است که بابت سرمایه در گردش بانک‌ها و بنگاههای اقتصادی دریافت می شود.

این مقام مسئول در وزارت امور اقتصادی و دارایی در خصوص همکاری ایران و بانک توسعه اسلامی گفت: این بانک تسهیلات مختلفی به 55 ‬کشورعضو اعطا می کند. اعضای این بانک که‌همان سهامداران هستند به نسبت سهامشان قدرت نفوذ دارند و جمهوری اسلامی ایران یکی از بالاترین سهمها را در این بانک در اختیار دارد.

وزیر امور اقتصادی ودارایی گفت: بانک توسعه اسلامی تاکنون مبالغ بسیار قابل توجهی وام در اختیار کشورهای عضو قرار داده که این وامها یا از طریق سرمایه در اختیار بانک توسعه اسلامی تامین شده و یا شامل اخذ تسهیلات از سایر کشورها و بانکهایی است که توسط این بانک دریافت و به کشورهای اسلامی اعطا شده است.

کد خبر 639679

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha