۲۲ اسفند ۱۳۸۲، ۱۵:۲۱

فردا در تاريخ

خبرگزاري "مهر": فردا شنبه بيست و سوم اسفند سال 1382 هجري شمسي مقارن است با بيست و يكم محرم الحرام سال 1425 هجري قمري و برابر است با سيزدهم مارس سال 2004 ميلادي

تظاهرات دانشجويان در مقابل سفارت آمريكا :


در چنين روزي در سال 1357 ه ش در روزنامه ها اعلام شد  كه روز گذشته در تهران دانشجويان ايراني با اجتماع در مقابل سفارت سابق آمريكا در ايران  ، خشم و انزجار خود را نسبت به سفر توطئه آميز كارتر به منطقه به منظور تحميل قرار داد  ننگين مصر و رژيم صهيونيستي اظهار داشتند . دانشجويان در پايان اين راهپيمايي گسترده با صدور قطعنامه اي در هشت بند كوشش هاي آمريكا در منطقه خاورميانه  و تلاش در جهت تكميل قرار داد ننگين صلح مصر و رژيم صهيونيستي و همچنين اعزام ناوگان آمريكا به خليج فارس و ارسال سلاحهاي مدرن به عربستان سعودي و يمن شمالي را به شدت محكوم كردند . دانشجويان در پايان اين قطعنامه ضمن پشتيباني و تاييد مواضع ضد امپرياليستي دولت موقت از جمله خروج از پيمان سنتو و لغو قرار دادهاي كنسرسيوم ، كليه توطئه هاي ضد انقلابي را تحت هر پوشش و عنوان كه به منظور تضعيف دولت موقت و ايجاد تشنج  و نهايتا بحران و شكست انقلاب مي انجامد را قويا محكوم كردند .

روز همبستگي مردم ايران با مردم لبنان :


در چنين روزي در سال 1373 ه ش چنين روزي به عنوان روز همبستگي مردم ايران با لبنان نامگذاري شد .آنچه كه بيش از همه به اين همبستگي قوت بخشيد  ماهيت  مذهبى و  روابط ديرينه فقهى ميان ايران و لبنان بود. چرا كه حوزه علميه‏قم خاستگاه و مامن فقه شيعه در جهان است .اين ارتباط به ويژه در حوزه مبارزه با رژيم صهيونيستي به وجه گسترده تري معنا و مفهوم يافت .  حزب الله لبنان  يك جريان اسلام گرايانه جهادى است كه پيدايش آن به‏سال 1361 باز مى‏گردد. در اين سال نظاميان رژيم صهيونيستي ، دومين پايتخت‏عربى يعنى بيروت را نيز به تصرف خود درآوردند . اما اين اشغال خود تبديل به نقطه عطفى براى پيدايش حركتى‏شيعى شد كه هدفش مبارزه با اشغالگران تا آزادى كامل سرزمين‏هاى‏اشغالى براساس شعار پيروزى خون بر شمشير، بود. حركتى به نام‏حزب الله كه با ماهيتى كاملا جديد و نشات يافته از اسلام و انقلاب‏اسلامى ايران در جامعه لبنان شكل گرفت.    ارتباطات  دينى و معنوي ميان حزب الله وجمهورى اسلامى ايران، پس از مدتى يعنى در سال 1364، اين جنبش رابه تنها گروه مبارز لبنانى در برابر اشغالگران صهيونيست‏بدل‏ساخت. جنبشى كه رژيم صهيونيستى را نامشروع مى‏داند و مبارزه تاآزادى كامل وطن و اراضى اعراب را در سرلوحه اولويتهاى خود قرارداده است. در همين زمان لبنان شاهد اولين عقب نشينى ارتش رژيم صهيونيستي  بود و نيروهاى غاصب صهيونيست‏ بسيارى از مناطق اشغالى لبنان راتخليه كرده و در جنوب لبنان يا به اصطلاح خود كمربند امنيتى‏مستقر شدند. دشمن در خيال خام خود چنين مى‏پنداشت كه ديگر مسئله تمام شده ‏و شعله مقاومت‏خيلى زود خاموش مى‏گردد. اما زهى خيال باطل كه‏مادامى كه اشغال و اشغالگرى باشد مقاومت نيز خواهد بود. اندك‏زمانى بعد گروههاى شهادت طلب يكى پس از ديگرى شكل گرفتند و آن‏چنان آتشى بر خرمن دشمن افكندند كه شعله‏هايش دامان غاصبان راسوزاند و نورش چشم همگان را خيره ساخت. با اجراى چند عمليات شهادت طلبانه كه منجر به وارد آمدن‏خسارات و تلفات بسيار سنگينى به نازى مسلكان تل آويو گشت، تمام‏مردم لبنان و حتى كشورهاى منطقه و جهان اين جنبش ضد صهيونيستى‏و مبارزات خستگى‏ناپذيرش را مورد تاييد قرار دادند و پس از مدتى‏جامعه تكه تكه لبنان كه با وجود آن همه گروههاى مختلف مذهبى،ملى و سياسى از نوعى تفرقه و پراكندگى رنج مى‏برد، حول محور حزب‏الله و مقاومت در برابر صهيونيست‏ها گرد هم آمدند و همگى با اين‏جنبش همنوا شدند. اينك حزب الله با ده نماينده در پارلمان لبنان، حضورى فعال‏در صحنه سياست اين كشور دارد و به عنوان يكى از نقاط مهم حيات‏سياسى و اجتماعى لبنان به شمار مى‏رود. اما در زمينه عرضه دين‏به مردم، حزب الله از خط مشى خاصى پيروى مى‏كند. اين جنبش‏مى‏خواهد براساس عقل و منطق، دركى صحيح نسبت‏به مسائل مذهبى به‏مردم ارائه دهد و به جوامع بشرى ثابت كند كه اسلام مى‏تواند براى‏ابناء بشر حتى با وجود تنوع و تعدد مليت‏ها و فرهنگهايشان، حق وعدالت را به ارمغان آورد. اسلام حزب الله، اسلامى است مخالف با ظلم، ستم، رذالت، خفت وخوارى و استعمار و استبداد. اسلام حزب الله نه ظلم مى‏كند و نه‏ظلم مى‏پذيرد. از جنگ ميان ملتها نفرت دارد و معتقد است كه‏انسانها مى‏توانند براساس اصل احترام متقابل با يكديگر همزيستى‏مسالمت‏آميز داشته ولى با اين حال اسلام حزب الله وقتى از سوى‏اجانب مورد حمله قرار مى‏گيرد، دفاع را حق مشروع خود مى‏داند.رسالت‏حزب الله ايجاد امنيت، عدالت و صلح و آرامش براى تمام‏مردم است. 
(به نقل از نداى مقاومت وابسته به حزب الله لبنان )

عمليات نامنظم ظفر 7 : 


درساعت دو بامداد چنين روزي در  سال1366هجري شمسي عمليات ظفر 7 با رمز مبارك يا محمد رسول الله و در پاسخ به شرارت هاي رژيم بعثي عراق در بمباران شيميايي بيش از پانزده روستاي استان سليمانيه عراق و با هدف آزاد سازي ارتفاعات منطقه و انهدام نيروهاي دشمن در شرق استان سليمانيه انجام گرفت .
رزمندگان تحت امر قرار گاه رمضان متشكل از « نه  بدر ، نيروهاي حركت اسلامي ، اتحاديه ميهني كردستان ، پيشمرگان مبارز كرد و با پشتيباني و احدهايي از تيپ 75 ظفر نيروي زميني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي » به نيرواي عراقي مستقر در حد فاصل نوار مرزي و شهر خرمال عراق يورش بردند و پس از يك در گيري سخت 14 ارتفاع و هفت روستا را در اين منطقه به تصرف خود در آوردند و بيش از چهل كيلومتر از اراضي شرق استان سليمانيه را از كنترل دشمن بعثي خارج كردند . در اين حمله بيش از 450 نفر از نيروهاي دشمن كشته يا زخمي شدند و عده اي نيز به اسارت رزمندگان اسلام در آمدند و در اين ميان مقادير زيادي جنگ افزار سنگين و سبك منهدم يا به غنيمت گرفته شد . اين عمليات زماني انجام گرفت كه تهران و چند شهرديگر ايران زير حملات موشكي و يا هدف بمب و گلوله رژيم عراق قرار داشتند .
(سميعي ، علي ، كارنامه توصيفي عملياتهاي هشت سال دفاع مقدس )  

در گذشت علامه مطهر حلي : 

درچنين روزي در  سال 726هجري قمري  «علامه مطهر حلي» فقيه نابغه علم شيعه و مجتعهد گرانقدر جهان اسلام به ديار باقي شتافت . حسن بن يوسف بن علي بن مطهر حلي ، معروف به علامه حلي ، يكي از اعجوبه‏هاي روزگار است در فقه و اصول و كلام و منطق و فلسفه و رجال و غيره‏ كتاب نوشته است ، در حدود صد كتاب از آثار خطي يا چاپي او شناخته شده‏ كه بعضي از آنها به تنهائي ( مانند تذكره‏الفقهاء ) كافي است كه نبوغ او را نشان دهد . علامه كتب زيادي در فقه دارد كه غالب آنها مانند كتابهاي‏ محقق حلي در زمانهاي بعد از او طرف فقهاء شرح و حاشيه شده است .  در فقه شاگرد دائي خود محقق حلي و در فلسفه و منطق شاگرد خواجه نصيرالدين طوسي بوده است ، فقه تسنن را نزد علماي اهل تسنن تحصيل‏ كرده است . او استادان بسياري داشته است كه از ميان آنها ميتوان به خواجه نصير الدين طوسى،كاتبى قزوينى،حكيم منطقى شافعى معروف به‏دبيران اشاره كرد و از اساتيد علوم منقول او مى‏توان از دايى با فضيلت‏خويش،محقق حلى،ووالد ماجد خويش،شيخ سديد الدين يوسف و سيد احمد بن طاوس و برادرش سيدعلى بن طاوس و ابن ميثم بحرانى و پسر عموى مادر خويش،شيخ نجيب الدين يحيى‏و شيخ تقى الدين عبد الله بن جعفر بن على صباغ حنفى و شيخ عز الدين فاروقى‏واسطى اشاره نمود . همچنين وي  داراى حوزه وسيع و پربركتى بوده است و شاگردان متعددى از مكتب فقه واصول او فارغ التحصيل گرديده‏اند و جالب توجه آن است كه خواجه نصير الدين‏طوسى را از شاگردان فقهى او به شمار آورده‏اند،آنچنان كه او استاد معقول و رياضيات‏علامه بوده است و اين نوع مبادله و تفاهم فرهنگى در جمع دانشمندان ما بى‏سابقه نبوده است. ( شهيد مرتضي مطهري ، خدمات متقابل اسلام و ايران )
سيد مصطفى تفرشى،صاحب كتاب‏«نقد الرجال‏»مى‏گويد:«علامه آن قدرفضيلت و شان و اعتبار دارد كه بهتر آن است كه توصيف نشود،چون توصيفها وتعريفهاى من چيزى بر شان او نمى‏افزايد.او بيش از هفتاد جلد كتاب دارد كه هر كدام نشانگر نوعى از فضيلت و نبوغ و علم و دانش اوست...».   الابحاث المفيده في تحصيل العقيده ،  ابطال الجبر،  الفين بين الصدق و المين ، تبصرة المتعلمين في احكام الدين ، تذكرة الفقهاء  ، تسليك الاذهان الى احكام الايمان ، تلخيص الكشاف  ، تلخيص المرام في معرفة الاحكام ،   ،منهاج الاستقامه  ، القواعد  و الارشاد از مهمترين آثار اويند . آن عالم رباني سرانجام  پس از عمرى تلاش و كوشش در راه احياى شريعت حقه اسلام ،در بيست ويكم محرم الحرام‏726 هجرت در حله به ديار باقي شتافت . پيكر مطهر مطهر حلي را  در جنب رواق مطهر مرتضوى(ع)از ايوان طلا دفن كرده اند .

تاسيس دادگاه تفتيش عقايد :


در چنين روزي در سال 1478 ميلادي دادگاه تفتيش يا انكيزيسون در رم تاسيس شد .در دوره قرون وسطي كه برخي علماي غرب از آن به عنوان دوران تاريكي ياد مي كنند و در برابر آن دوره رنسانس را عصر نوزايي يا روشنگري مي خوانند ، كليسا هر عقيده مخالف را نوعي كفر تلقي مي كرد و صاحبان انديشه هاي مخالف را در دادگاههاي تفتيش عقايد يا انكيزيسيون مورد بازجويي قرار مي داد . 

تولد آلبرت انيشتين :  


در چنين روزي در سال 1879 ميلادي آلبرت انشتين رياضيدان و فيزيكدان مشهور آلمان در جنوب آلمان به دنيا آمد . آلبرت انيشتين يكي ازبر جسته ترين دانشمندان در عصر حاضر است . او با ارايه انديشه و نظريه نسبيت خود در علم فيزيك انقلابي را به پا كرد . وي درسال1905ميلادي به تابعيت سوييس درآمد و با انتشارسه مقاله تحولي را علم فيزيك موجب شد .  انيشتين درسال1921ميلادي به خاطر تحقيقات گسترده اش  برروي فوتونها و فيزيك نظري  جايزه نوبل را  دررشته فيزيك اخذ كرد . دو كتاب مهم از وي به جاي مانده است كه عناوين آنها « جهاني كه من مي بينم » و «مفهوم نسبيت انيشتن»  مي باشد.
 فيزيكدانان قرن نوزدهم، نظريه‏ها را توصيفات‏ طبيعت‏،  تلقى مى‏كردند. فضا ،زمان، جرم، و ساير «كيفيات اوليه‏»  خواص همه اشياى واقعى‏اند و آنها اين امور را به همان منزله تلقي مي كردند .اما  اينشتين افزود كه تصور كيفيات نخستين اشيا  مستلزم مشخص كردن متغيرهاى كلاسيك «مكان - زمانى‏» است . طبق نظريه نسبيت انيشتين ؛اگر جسمي با سرعت ما وراي نور حركت كند تمام آن جسم به انرژي تبديل ميشود. وبدون وابستگي به بعد چهارم يعني زمان به صورت جاودانه باقي ميماند.
وي  در هجدهم آوريل 1955 ميلادي  در آمريكا درگذشت.

تولد سر هوگ اس واهوپ :
در چنين روزي در سال 1884 ميلادي سر هوگ اس واهوپ رمان نويس ، منتقد ، و نمايشنامه نويس نيوزلدي به دنيا آمد . «جرمي » و« ماراديك  در چهل سالگي»  عناوين مهمترين آثار اويند .

  در گذشت روت شومان :
 در چنين روزي در سال 1975 ميلادي روت شومان نويسنده ، نقاش و مجسمه ساز آلماني در سن هفتاد و پنج سالگي در گذشت .

در گذشت ايو آندريك :
در چنين روزي در سال ايو آندريك نويسنده يوگسلاو چشم از جهان فروبست .«نميري » عنوان مهمترين اثر اوست . وي در سال 1961 ميلادي جايزه نوبل ادبي  را از  آن خود كرد . آدريك به هنگام مرگ 75 سال داشت . 

عمو سام براي نخستين بار :
در چنين روزي در سال 1852 ميلادي براي اولين بار درتاريخ  ، تصوير  كاريكاتوري عموسام در هفته نامه نيويورك لانترن به چاپ رسيد .

روز جمهوري در آلمان :
در چنين روزي در سال 1924 ميلادي آلمان اعلام جمهوري كرد . به همين   دليل اين روز به نام روز جمهوري در اين كشور ناميده شده است .

اسقلال مغولستان :
در چنين روزي در سال 1924 ميلادي مغولستان از چين اعلام استقلال كرد .  جمهورى مغولستان  كشوري است در آسياي مركزي بين چين و سيبري . اين كشور  به دريا راه ندارد و اصولا كشوري مرتفع مي باشد .   آب و هواى مغولستان گرم و خشك است . مركز حكومت آن اولان ‏باتور نام دارد  و مهمترين شهرهاى اين كشور عبارتند از دارخان، اولانگوم، چويبالسان، سوخه باتور، اولياستاى و كوپدو. جمهورى مذكور از هجده  استان و يك شهر مستقل تشكيل شده است . مردم آن از نژاد زرد و تيره‏هاى مغولى، قزاق، ترك، روسى و چينى هستند كه اكثريت با تيره مغولى است . زبان رسمى اين شكرو ، مغولى خالخائى مى‏باشد كه از سال 1941ميلادي  با حروف «سيريليك‏» نوشته شده است . بيشتر  سكنه آن اكثرا پيرو آئين بودائى لامائى هستند و پانزده در صد آنان مسلمان سنى و پيرو مكتب حنفى اند .

گوبلز وزير هيتلر :


در چنين روزي در سال 1933 ميلادي يوزف گوبلز به عنوان وزير   اطلاعات و پروپاگاندا در آلمان اعلام كرد . «يوزف گوبلز» مسئول تبليغات حكومت هيتلر با بكار گيري   جديدترين ابزارهاي رسانه اي ،  موج وسيعي از  تبليغات باورپذير ( بنام پروپاگاندا  Propaganda) را به راه انداخت . وي با انجام اينگونه تبليغات  نقش فعالي  در تثبيت پايه هاي حكومت  نازييست ها در آلمان داشت .  به گفته برخي از مورخين بسياري از پيروزي هاي نخستين هيتلر بر اساس تبليغات و شايعه سازي هاي باورپذير گوبلز بوده است .   

روابط سياسي اندونزي و هلند :
در چنين روزي در سال1963 ميلادي اندونزي و هلند روابط سياسي خود را بهبود بخشيدند .

سوريه و قانون اساسي : 
در چنين روزي در سال 1973 ميلايد سوريه صاحب قانون اساسي شد .

تولد مخترع كشتي بخار :
در چنين روزي در سال1751ميلادي ماركي دوژومزا دانشمند فرانسوي به دنيا آمد . وي  نخستين كشتي بخاري را اختراع كرد.

کد خبر 64067

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha