به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نسیج، دکتر محمود حمدی زقزوق وزیر اوقاف مصر در همایش " فارغ التحصیلان الازهر" در مالزی با اشاره به اینکه برخی از شرایط در سطوح علمی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و دینی در پیشرفت تمدن تأثیرگذار است، اظهار داشت: علم و تمدن از مسائل اولیه یک امت به شمار می روند که مشکلاتی چون اشاعه خرافات و وهم آن را تهدید می کند.
وی اقامه شعائر دینی بدون توجه به گوهر اصلی دین را عاملی برای اشاعه افراط گرایی خواند که مشکلات فراوانی برای امت اسلام به وجود می آورند .
زقزوق افزود: جهان اسلام به دلیل اینکه مورد طمع قدرتهای بزرگ قرار گرفته، از درگیریهای مختلف رنج می برد، مانند آنچه در فلسطین، عراق، افغانستان، سومالی، سودان، لبنان یا پاکستان اتفاق افتاده است.
وزیر اوقاف مصر در ادامه یادآور شد: اوضاع داخلی جهان اسلام تأثیر منفی در معرفی چهره اسلام و مسلمانان در خارج از کشورهای اسلامی دارد و در سایه جهانی شدن سیاسی، فرهنگی و اقتصادی وضعیت امت اسلام را تهدید می کند.
دکتر صوفی ابوطالب استاد دانشگاه الازهر مصر نیز در این همایش با اشاره به ضرورت توسعه شریعت و عدم کوتاهی درباره آن در دانشگاههای اسلامی جهان یادآور شد: باید مطالعات تطبیقی میان مذاهب اسلامی انجام گیرد، چرا که در بسیاری از کشورهای غربی شیوه اسلام مهجور است و به آن توجهی نمی شود.
دیگر شرکت کنندگان توسعه فقه اسلامی را مورد تأکید قرار دادند و خواستار بهره گیری از منابع فقه برای استنباط احکام شرعی شدند تا همه فعالیتها در کشورهای اسلامی بر اساس شریعت اسلام اجرا شود.
همایش 4 روزه "فارغ التحصیلان الازهر" از 15 تا 18 فوریه ( 26 تا 29 بهمن ماه ) با هدف ارتباط میان میراث گذشته مسلمانان و عصر معاصر، ویژگیهای میراث اسلامی، سهم میراث اسلامی در تمدن انسانی با مشارکت بیش از 50 اندیشمند فارغالتحصیل از دانشگاه الازهر مصر و 100 فارغ التحصیل الازهر از دیگر کشورهای اسلامی در مالزی برگزار شد.
نظر شما