۱ اسفند ۱۳۸۶، ۱۰:۳۴

اهداف علمی سند چشم انداز - 10

موفقیتهای مقطعی می تواند خطرناک باشد / پرهیز از تنگ نظری در مراکز علمی

موفقیتهای مقطعی می تواند خطرناک باشد / پرهیز از تنگ نظری در مراکز علمی

مشاور رئیس‌جمهور تقویت روحیه آزاد اندیشی، کار جمعی و پرهیز از تنگ نظری در مراکز علمی و پژوهشی تحقیقاتی را از مهمترین شاخصه ها و ملزومات تحقق اهداف چشم انداز دانست.

دکتر علی منتظری در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر این که تحقق اهداف چشم انداز در بخشهای مختلف به خصوص بخش علمی نیازمند تلاش و مجاهدت است، اظهار داشت: اگر موفقیتهای مقطعی می تواند خطرناک باشد و ما را دچار غرور کند. باید در این زمینه با هوشیاری کامل و تدبیر و یک نگاه بلند به آینده حرکت کنیم.

وی زیرساختهای موجود در کشور در جهت تحقق اهداف چشم انداز در بخش علمی کشور را مطلوب دانست و ادامه داد: بسیاری از زیر ساختهای لازم و تمهیدات واجب برای رسیدن به اهداف چشم انداز توسط دولتهای گذشته و دولت نهم فراهم و نهادها و سازمانهای لازم ایجاد شده است.

منتظری تاکید کرد: تنها امر واجب در راستای تحقق اهداف چشم انداز، اراده ملی و بسیج عمومی مراکز علمی و تحقیقاتی کشور است.

تحقق واقعی اهداف چشم انداز توجه به مطالبات رهبری است

مشاور رئیس ‌جمهور تحقق اهداف چشم انداز را از آرزوهای نخبگان و مسئولان کشور عنوان کرد و افزود: تحقق واقعی اهداف ترسیم شده چشم اندار محتاج مراقب و مواظبت دایمی و در عین حال توجه به مطالبات رهبر معظم انقلاب در این زمینه است.

با نقطه مطلوب و آرمانی فاصله داریم

رئیس پژوهشکده بهداشت جهاد دانشگاهی در ادامه با بیان اینکه کشور به لحاظ پیشرفتهای علمی در وضعیت مطلوبی قرار دارد تاکید کرد: با وجود داشته ها و پتانسیل های موجود در کشور با نقطه مطلوب و آرمانی فاصله داریم.

نگرانی از عدم تحقق بخشی از اهداف چشم انداز

منتظری ادامه داد : در بسیاری از بخشهای علمی و تحقیقاتی امروز توانستیم به اهداف سند چشم انداز دست پیدا کنیم اما شاید در برخی حوزه ها آینده روشن نباشد و نتوانیم به آن اهداف برسیم.

وی علت نگرانی عدم تحقق نیافتن بخشی از اهداف چشم انداز را به دلیل نبود زیر ساختها و مقدمات لازم برای اجرای طرحها و چشم اندازهای علمی دانست.

مشاور رئیس ‌جمهور همچنین تهیه نقشه جامع علمی کشور به دستور رهبر معظم انقلاب را در راستای رسیدن نقطه آرمانی در بخش علمی و پژوهشی کشور عنوان کرد.

منتظری در ادامه با اشاره به وضعیت موجود پژوهش کشور یادآور شد: مشکلاتی در امر پژوهش در کشور وجود دارد اما با وجود این مشکلات دستاوردهای زیادی در بخشهای پژوهشی داشیم که باید به آن موارد اتکا کرد و روحیه خودباوری را در زمینه پژوهش تقویت کرد.

دستاوردهای کشور در حوزه پژوهش را ناچیز تلقی نکنیم

این پژوهشگر برجسته کشور با تاکید بر این که در حوزه پژوهش دستاوردهای زیادی در طی سالهای اخیر داشته ایم عنوان کرد: نباید دستاوردهای کشور در حوزه پژوهش را ناچیز تلقی کنیم و همچنین نباید حس عدم اعتماد و تحقیر را در خودمان تقویت کنیم و باید به دستاوردها و داشته های خودمان افتخار کنیم.

منتظری، تاکید کرد: کشور ایران در حوزه پژوهش توانمندیهای زیادی دارد که باید با برنامه ریزی جامع و حساب شده این توانمندیها به شکل منطقی به مسیر مطلوب پژوهشی هدایت شوند.

کد خبر 641486

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha