به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد سلیمانی امروز در هفتمین کنفرانس بین المللی هوا فضا ایران در دانشگاه صنعتی شریف گفت: در حال حاضر مناطق زیادی در کشور از خدمات ارتباطی ایستگاههای ماهواره ای استفاده می کنند که هر دقیقه معادل 700 تومان هزینه شارژ پرداخت می شود.
وی به توسعه ارتباطات اشاره کرد و افزود: تسهیل ارتباطات در کشوری مانند ایران به دلیل دارا بودن بیابانهای وسیع، مناطق کوهستانی صعب العبور و دریاها بدون استفاده از ماهواره پر هزینه است.
وزیر ارتباطات اعتبارات این بخش را 400 میلیارد تومان ذکر کرد و اظهار داشت: این مبلغ از منابع داخلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تامین می شود.
وی به فقدان پپشتوانه های قانونی در این حوزه پرداخت و ادامه داد: طبق برنامه ضریب نفوذ تلفن همراه تا پایان برنامه باید به 35 درصد برسد که در تا این زمان ضریب نفوذ به 42 درصد رسیده است. ضریب نفوذ تلفن ثابت باید به 50 درصد برسد در حالی که تا پایان سال 85 به روز شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه ضریب نفوذ اینترنت باید به 30 درصد برسد که تاکنون به 27 درصد رسیده ایم تصریح کرد: این اعداد نشان می دهد که در تدوین برنامه ها ظرفیتهای موجود در نظر گرفته نشده است.
وی مشارکت در پیشبرد علم و دانش در این زمینه، ایجاد بستر توسعه علمی و فناوری، ایجاد قدرت علمی، افزایش اعتماد به نفس، دستیابی به فضا، توسعه همه جانبه و بالا بردن بهره وری را از جمله ضرورتهای حضور در فضا نام برد و اظهار داشت: ساختار اجرایی بخش فضایی کشور ایجاد شده است و نهادهای بهره بردار از فضا نیز برای استفاده از خدمات این فناوری در زیر این چتر قرار می گیرند.
سلیمانی توجه ویژه مسئولان کشور به حوزه هوا فضا، وجود زیر ساختها و مراکز صنعتی، آموزشی و پژوهشی، نقاط مداری متعلق به جمهوری اسلامی ایران، وجود جوانان مستعد و تحصیلکرده و فضای مناسب بوجود آمده در سطح همکاریهای منطقه ای در قالب تاسیس سازمان همکاری فضایی آسیا و افیانوسیه با مشارکت ایران را از ظرفیتها و قابلیتهایی ذکر کرد که برای اجرای برنامه های هوا فضا در دسترس است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به افقهای برنامه فضایی کشور اشاره و خاطرنشان کرد: رسیدن به جایگاه اول در منطقه در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات، کسب موقعیت در مجامع بین المللی، توانمندی در تامین نیاز بخش فضایی و سنجش از راه دور و ناوبری با تکیه بر فناوری و دانش بومی و استفاده از فضای فرکانسی کشور به عنوان یک منبع خدادادی در افقهای برنامه فضایی کشور ترسیم شده است.
وی فرهنگ سازی، توجه به همکاریهای علمی و فناوری نوین، ایجاد زیر ساختها، یکپارچگی و همگرایی و جهت دهی به همه ظرفیتها و استفاده از همه توانمندیهای داخلی را از راهبردهای کلان دانست.
به گفته سلیمانی به منظور توسعه دانش و فناوری در حوزه هوا فضا قراردادهای همکاری با 7 دانشگاه کشور منعفد شده است. ضمن آنکه ایجاد آزمایشگاههای ملی در این زمینه در مناطق مختلف در دستور کار است که طبق برنامه سازمان فضایی کشور مرکز اجرای سیاستها خواهد بود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: ایجاد مرکز تحقیقات فضایی به تصویب رسیده و مرکز تحقیقات بین المللی فضایی با تصویب مجلس وارد فاز اجرایی شده است.
نظر شما