به گزارش خبرگزاری مهر، این گزارش که با هزینه مالی برنامه ششم توسعه اتحادیه اروپا در سطح 7 کشور انگلیس، آلمان، بلغارستان، پرتغال، هلند، ایتالیا و بلژیک انجام شده است، نشان می دهد که هنوز برای ادامه تحصیلات دانشگاهی زنان محدودیتهایی وجود دارد و اگر این زنان مهاجر باشند، تبعیض جنسیتی در مورد آنها وخیم تر است.
این اطلاعات نشان می دهد که سطح آموزش مهاجران در اروپا رو به افزایش است که این نتایج در راستای اجرای طرح احترام به تفاوتها و تنوع فرهنگی در دانشگاههای اروپا به دست آمده است. هرچند هنوز در کشورهایی چون پرتغال و ایتالیا سطح آموزش اقلیتهای مهاجر همچنان پایین تر از سطح متوسط است.
به ویژه این گزارش نشان می دهد که در کل مهاجران نسبت به موقعیت شغلی که دارند واجد شرایط مشاغل بیشتری هستند و به خصوص در ایتالیا زنان مهاجر مهارتهای بسیار بیشتری نسبت به موقعیت شغلی و تحصیلی خود دارند.
در این میان هلند به عنوان کشوری که یکی از بهترین نمونه های اروپا در احترام به حقوق اقلیتها شناخته می شود، تنها 027/0 درصد از پرسنل دانشگاهی این کشور را اقلیتها تشکیل می دهند.
نتایج این گزارش حاکی از آن است که حتی این تبعیض دانشگاهی در میان زنان بومی اروپا و زنان خارجی نیز وجود دارد.
این گزارش در ادامه بررسیهای خود خاطر نشان کرده است که با ایجاد شبکه های علمی نژادی که می توانند از تعداد بیشتری از زنان اقلیت در تحقیقات علمی خود استفاده کنند می توان تا حد زیادی موقعیت دانشگاهی زنان مهاجر را بهبود بخشید. هرچند این شبکه ها هنوز بسیار نادر هستند و تنها در انگلیس مراکزی از این نوع راه اندازی شده اند. در حقیقت ایجاد این شبکه ها می تواند به دفاع بیشتر از اطلاعات علمی زنان مهاجر و اقلیت بپردازند.
نظر شما