۲ اسفند ۱۳۸۶، ۱۱:۱۶

جعفری جلوه:

سینما نیازمند بازخوانی شخصیت‌های دینی ملی است

سینما نیازمند بازخوانی شخصیت‌های دینی ملی است

معاون سینمایی وزیر ارشاد در مراسم آغاز تولید مجموعه مستند "چهره‌های انقلاب‌: شهید سیدعلی اندرزگو" بازخوانی شخصیت‌های دینی ملی را نیاز سینمای امروز دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم آغاز تولید مجموعه مستند "چهره‌های انقلاب‌" شب چهارشنبه با حضور محمدرضا جعفری جلوه، محمد آفریده مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، سعید ابوطالب نماینده مجلس شورای اسلامی، حسن غفوری فرد و تعدادی از اعضاء خانواده شهید سیدعلی اندرزگو و یاران و همرزمان او در سالن سینما حقیقت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار شد.

ساخت مجموعه مستند "چهره های انقلاب" در حالی آغاز شد که مستند "شهید سیدعلی اندرزگو" اولین قسمت این مجموعه است. در ابتدای این مراسم که از ساعت 19 آغاز شد فیلم کوتاه مستند "افطار خونین" ساخته اکبر صادقی به نمایش درآمد که روایتی کوتاه از زندگی و شخصیت شهید اندرزگو است.

سیدمحمود اندرزگو یکی از فرزندان آن شهید پس از نمایش این فیلم با تشکر از مدیریت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی گفت: "آقای آفریده از همان ابتدا که بحث ساخت این مستند آغاز شد صادقانه از ما استقبال کرد و جای خوشحالی است که در نظام مقدس اسلامی چنین مدیران صادق و خدمتگزار مشغول فعالیت هستند. امیدوارم این گونه مراکز فرهنگی افزایش یافته تا همه ما از آثار آن بیشتر بهره مند شویم."

وی افزود: "تمام امور و حرکت های یک جامعه باید بر مبنای نظم و تقوا باشد. ما باید این دو نکته را پایه و اساس کارهای فرهنگی خود قرار دهیم. هنر و سینما می تواند در خدمت رشد دینی و فرهنگی جامعه باشد. از این رو ساخت مستندهایی درباره شهدا و مبارزین انقلابی کشور زمینه ای است که از طریق آن می توان به معرفت انقلابی و دینی دست یافت."

وی تاکید کرد: "در ارتباطات روزمره بارها شاهد آن بوده ام که شخصیت شهید اندرزگو برای تمامی اقشار و سنین جالب توجه بوده و هر کسی به نوعی با شخصیت او ارتباط برقرار کرده است. ما نمی خواهیم از شهید اندرزگو افسانه یا الگو بسازیم تنها قصد داریم به گونه ای شخصیت او را معرفی کنیم که در زندگی عملی جوانان و مردم کاربرد داشته باشد. امیدوارم خداوند به سازندگان این مستند توفیق عطا کند تا بتوانند زوایای شخصیت آن شهید را به طور کامل به تصویر بکشند."

جعفری جلوه نیز در این مراسم اظهار داشت: "در واپسین روزهای سال و در آستانه سی امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی این توفیق حاصل شده تا به بهانه توجه به یک اسطوره و شخصیت برجسته دینی، اسلامی و ملی ایران اسلامی یعنی شهید اندرزگو دور هم جمع شده و امکان بازخوانی شخصیت این شهید و تاریخ معاصر ایران را بیابیم."

وی ادامه داد: "پرداختن به بزرگانی چون شهید علی اندرزگو دو موهبت را برای ما حاصل می کند. از این طریق می توانیم دو نیاز زمان خود را پاسخ دهیم. از یک سو زمانه ما نیازمند شناخت انسان های فرهیخته، دلاور، مومن و با صلابتی است که در دوران سخت، پر ستم و حاکمیت همه جانبه طاغوت در زندگی فردی و اجتماعی، خود را تا اندازه یک الگو و اسوه اخلاقی و رفتاری بالا کشیدند. ما نیازمند بازخوانی شخصیت این افراد بزرگ هستیم تا دلاوری ها، باورها و اعتقادات بزرگ آنها را به طور کامل درک کنیم."

معاون سینمایی وزیر ارشاد تصریح کرد: "در بعد دیگر پرداختن به این گونه شخصیت ها و الگوها به نوعی بازخوانی تاریخ و گذشته ایران نیز خواهد بود. بررسی شخصیت اندرزگو این فرصت را فراهم می کند تا بار دیگر تاریخ معاصر ایران به خصوص دوره های پهلوی اول و دوم را که حاکمیت جور و ستم شاهنشاهی بوده مرور کنیم. در واقع با زندگی این شهید می توانیم چهار دهه از سلسله شاهنشاهی را مرور و بررسی کنیم."

وی افزود: "متاسفانه نسل های پس از انقلاب آشنایی زیادی با امثال این مبارزان و شهدا نداشته و کمتر از سرگذشت و شخصیت آنها مطلع هستند. این فقدان آشنایی نه فقط در میان نسل جوان به چشم می خورد که حتی مسئولان و متولیان امر را نیز در مواردی به غفلت می کشاند. گاه ما خود نیز فراموش می کنیم که از چه دورانی گذشته و به نقطه کنونی رسیده ایم. اگر مدیران بدانند که برای حاصل شدن یک نظام مبتنی بر ارزش اسلامی و ایرانی چه بهایی سنگینی پرداخته شده بی تردید در برخی رفتارها و سیاست هایشان  تجدید نظر کرده و به گونه دیگری رفتار می کنند. پس همه ما نیازمند بازخوانی تاریخ هستیم."

جعفری جلوه تاکید کرد: "فرصتی را که مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی فراهم آورده به فال نیک گرفته و از این تلاش صادقانه تشکر می کنیم. هدف این مرکز حمایت از ساخت پروژه های مستند وداستانی در طول سال جدید است تا در جشنواه بیست و هفتم فیلم فجر که سال آینده برگزار می شود به لحاظ بازخوانی تاریخ معاصر ایران و دوران انقلاب اسلامی رو سفید بوده و برای افزایش آگاهی نسل جوان قدمی بلند و مثمر ثمر بردارد."

وی با اشاره به ویژگی های شخصیتی شهید اندرزگو گفت: "در این مراسم خاطرات 28 سال پیش بار دیگر برایم زنده شد. در آن سال ها مستندی را درباره این بزرگوار ساختم و با اعضاء خانواده آن شهید دیدار و گفتگو کردم که اکنون تمام آن خاطرات برایم زنده شد."

در ادامه این مراسم چهار دقیقه از مستند در حال تولید "شهید سیدعلی اندرزگو" به کارگردانی علی محمد قاسمی برای حضار پخش شد. همچنین با حضور همسر و فرزند شهید اندرزگو، آفریده و جعفری جلوه از اکبر صادقی کارگردان فیلم مستند کوتاه "افطار خونین" که سال 58 درباره زندگی شهید اندرزگو تولید شد تقدیر و تشکر به عمل آمد. صادقی برای ساخت این فیلم مستند نشان فیروزه سینما حقیقت و جایزه‌ای نقدی دریافت کرد.

صادقی پس از دریافت جوایز خود گفت: "من برای ساخت این مستند تنها هفت روز فرصت داشتم. با کمترین امکانات و یک دوربین قرضی این مستند را ساختم تا گوشه ای از زندگی و اعتقادات آن شهید را بازگو کرده باشم. در این فیلم شهید عراقی از ویژگی ها و خصوصیات شهیدی دیگر سخن می گوید."

وی افزود: "امشب در این مراسم به یکی از بزرگ ترین آرزوهایم رسیدم، همیشه آرزویم این بود که مرکزی برای حمایت از این گونه آثار وجود داشته باشد تا آنان که توانایی دارند فرصت انجام چنین کارهایی را پیدا کنند."

همسر شهید اندرزگو نیز اظهار کرد: "دوست دارم فیلمی که قرار است درباره آن شهید ساخته شود فضایی کاملا معنوی داشته باشد. در این صورت تاثیر فیلم بر نسل جوان به مراتب بیشتر از قبل خواهد بود. سازنده این فیلم باید بداند برای چه کسی و درباره چه کسی فیلم می سازد و این نکته بسیار مهم است."

وی تاکید کرد: "شهید اندرزگو سالیان سال شرایط سخت و دوران پر مشقت را در غربت سپری کرد. او همه این مشکلات را با اعتماد به خدا، ایمان و اراده اش پشت سر گذاشت و همه ما باید از زندگی این بزرگواران و سایر شهدا عبرت بگیریم."

در پایان این مراسم نیز حاج اکبر صالحی از همرزمان و یاران شهید اندرزگو دقایقی درباره ویژگی های شخصیتی این شهید و فعالیت های سیاسی او در رژیم شاهنشاهی سخن گفت.

کد خبر 642769

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha