خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: در جهان اسلامی هیچ یک از سلسله های سلطنتی مستندتر از مغولها نیستند . دو نفر از بزرگترین فرمانرواهایشان دفتر خاطرات یا شرح احوالی از خود باقی گذاشته اند که زندگی، ماجراجوییها و سرگرمیهای مورد علاقه شان را نشان می دهد .
این دو بابر ( دوره حکومت 1526- 1530) و جهانگیر، نبیره اش ( 1605- 1627) هستند . آثار مهم تاریخی رسمی و غیررسمی از تمام رویدادهای مهم و غیر مهم دربار و سیاست گزارش می کنند. این گزارشها شامل توصیفات زنده شاهزاده خانم گلبدن درباره زندگی برادرش همایون و تاریخچه وقایع بدائونی با زبان گزنده اش در دوره اکبر است که در برابر مدیحه سراییهای پرشور و هیجان ابوالضل، هم عصر و رقیب علوم الهیاتیش قرار می گیرد.
ظهیرالدین بابر؛ فردوس مکان " که جای او در بهشت است"، ناصرالدین همایون؛ جنت آشیانه، شاه جهان صاحب قرآن صاحل طالع نیک سلیمان مکانه، در مسیر غروب مغول، روابط دیپلماتیک و ارتش و هنر جنگ از جمله مباحث طرح شده در کتاب "در قلمرو خانان مغول" هستند .
مذاهب غیراسلامی، گروه بندیهای درونی مذهب اسلام ، گروههای شیعه، ملتزمین فرمانروا و امور خانه داری، دنیای جواهرات، سرگرمی و تفریح، زندگی یک میرزا، بناها و باغها، حمایت از هنرها و باغهای مغول نیز برخی دیگر از مباحث طرح شده در این کتاب هستند.
نظر شما