۲ اسفند ۱۳۸۶، ۱۴:۴۹

متخصص دندانپزشکی اجتماعی:

رعایت بهداشت دهان و دندان در کشور رضایت‌بخش نیست

رعایت بهداشت دهان و دندان در کشور رضایت‌بخش نیست

رئیس کمیته سلامت دهان وزارت بهداشت، میزان آگاهی از مراقبتهای بهداشت دهان و دندان در بیماران خاص را ناچیز دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدحسین خوشنویسان، در حاشیه برگزاری سمینار دو روزه ملاحظات دندانپزشکی در بیماران خاص، گفت: بیمارانی که دچار مشکلات سیستمیک هستند، کمتر به بهداشت دهان و دندان خود توجه دارند.

وی با اشاره به بیماران کلیوی، ام اس، دیابتیک، سرطانی، قلبی و عروقی، ایدز، هموفیلی و تالاسمی، افزود: میزان آگاهی از مراقبت های بهداشت دهان و دندان در این قبیل بیماران بیش از حد پایین است.

متخصص دندانپزشکی اجتماعی از دانشگاه میشیگان آمریکا، از مداخله آموزشی به عنوان راهکاری در جهت ارتقاء آگاهی بیماران از عوارض بیماریهای دهان و دندان نام برد و گفت: بر اساس مطالعه ای که به صورت پایلوت بر روی تعدادی از بیماران خاص صورت گرفت، این وضعیت به خوبی در آنان مشاهده و اثبات شد.

خوشنویسان ادامه داد: در مقایسه ای که قبل و بعد از ارائه اطلاعات به این بیماران در قالب بروشورهای آموزشی صورت گرفت، 60 تا 90 درصد اطلاعات آنان بالاتر رفت و این مسئله نشان می دهد که بیماران خاص از سطح آگاهی پایینی نسبت به بیماریهای دهان و دندان برخوردارند.

سرپرست تحقیق بخش دندانپزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تاکید کرد: بالا رفتن سطح معلومات و آگاهی بیماران، موجب ارتقاء کیفیت زندگی آنان می شود.

وی در عین حال رعایت بهداشت دهان و دندان در کشورمان را مسئله دار خواند و گفت: هنوز اغلب مردم فکر می کنند که دندان باید بپوسد و بعد به دندانپزشک مراجعه کرد.

خوشنویسان با تاکید بر اینکه خانواده ها باید بچه های شان را قبل از یک سالگی به دندانپزشکی ببرند، افزود: تعداد ساعات از دست رفته دانش آموزان و افراد شاغل که دچار دندان درد می شوند، نشان از این واقعیت دارد که در امر پیشگیری از بیماریها چندان جدی نیستیم.

به گفته رئیس کمیته سلامت دهان وزارت بهداشت، مردم کشور سوئد بیشترین مصرف کننده شیرینی و شکلات هستند اما بیش از 95 درصد جمعیت 12 ساله این کشور با پوسیدگی دندان بیگانه اند.

وی، 12 سالگی را بیشترین سن شیوع پوسیدگی دندانها عنوان کرد و افزود: پوسیدگی دندان جزء بیماریهای عفونی غیرقابل جبران است که نمی توان با مصرف آنتی بیوتیک ها به درمان آن امیدوار بود. لذا، می بایست نسبت به امر پیشگیری حساسیت بیشتری نشان داد.

خوشنویسان به اظهارات مشاور سازمان بهداشت جهانی اشاره کرد و گفت: این شخص در سفری که به ایران داشت، عنوان داشته که تعداد دندانپزشکان کشورمان دو برابرشده اما شاخص پوسیدگی دندان وضعیت 10 سال قبل را دارد.

کد خبر 642989

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha