۵ اسفند ۱۳۸۶، ۱۰:۵۸

اسلام‌گرایی دراروپا و آمریکا-5

اسلام از آینده خوبی در اروپا برخوردار است

اسلام از آینده خوبی در اروپا برخوردار است

رئیس مرکز مطالعات فرهنگی ایران و عرب با تأکید بر اینکه گفتمان صحیح مسلمانان اروپا، کشف دروغ تبلیغات رسانه‌ای علیه اسلام و مسلمانان و عطش اروپا به معنویت از عوامل سلام‌گرایی است، گفت: آینده خوبی برای گسترش اسلام در اروپا پیش بینی می‌شود .

دکتر محمد علی آذرشب استاد دانشگاه تهران و رئیس مرکز مطالعات فرهنگی ایران و عرب در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: گسترش اسلام در غرب در واقع از آغاز انقلاب اسلامی شروع شده و به دلایل مختلفی گسترش یافته است .

وی افزود: یکی از این دلایل را می توان توجه مسلمانان ساکن اروپا به اسلام دانست، در واقع مسلمانان اروپا پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران احساس عزت و شخصیت کردند اما پیشتر از اینکه خود را مسلمان نشان دهند، از اسلام صحبت کنند و به تبلیغ اسلام بپردازند نوعی احساس شرم داشتند.

دکتر آذرشب یادآور شد: مسلمانان اروپایی پس از آن دست به تأسیس مراکز فکری و فرهنگی زدند و این امر باعث شد تا با پشتوانه احساس عزت و کرامت اسلام را در اروپا مطرح کنند به غیر از آن مراکزی به وجود آمد که با رویکرد تمدنی سعی کردند در اروپا فعالیت کرده تا تمدن اسلامی در زمانی در تمدن اروپا نیز تأثیر بگذارد به طوری که تمدن امروز اروپا را می توان وام دار تمدن اسلامی دانست.

رئیس مرکز مطالعات فرهنگی ایران و عرب تصریح کرد: مسلمانان پس از تأسیس مراکز فکری و فرهنگی خود اعلام کردند که  ما باید با اروپائیان همکاری کنیم تا تمدنی جدید ایجاد شود که ابعاد مادی و معنوی انسان را دربرگیرد. این پیام برای اروپائیانی که از تمدن مادی اروپا رنج می برند بسیار دلنواز بود. از این رو مراکز فکری مسلمانان در اروپا، آمریکا و کانادا در این راستا فعالیت کردند که اسلام را دیدگاه تمدنی ارائه دهند.

آذرشب افزود: به این منظور اروپائیان را به همکاری دعوت کردند تا مفاد آیه 64 سوره آل عمران قرآن کریم می فرماید " قل یا اهل الکتاب تعالوا الی کلمة سواء بیننا و بینکم الا نعبد الا الله و لا نشرک به (اى اهل کتاب! بیایید به سوى سخنى که میان ما و شما یکسان است; که جز خداوند یگانه را نپرستیم و چیزى را همتاى او قرار ندهیم)" اجرا و موجبات تحقق آن آیه فرهم شود.

وی با اشاره به فعالیت مراکزی با عنوان ابن عربی و مولوی در غرب تصدیق کرد که این مراکز پیام عرفانی انسانی را به اروپا عرضه کردند و امروز پیام آنها گسترده تر از پیش شده و کتابهای آنها دارای شمارگان بسیار زیادی است که مورد توجه اروپائیان قرار گرفته است. این توجه نشان دهنده اهمیت نوع پیام نزد اروپائیان است چرا که به جنبه معنوی انسان نیز توجه شده است.

دکتر محمد علی آذرشب گفت: در کنار این مسائل کذب بودن گفتمان اروپائیان در رسانه ها علیه اسلام اعلام  و مشخص شد که یک لابی صهیونیستی پشت این تبلیغات قرار گرفته و می خواهد چهره مسلمانان را در جهان مخدوش کند، قشر متفکر  که به کذب بودن این تبلیغات پی برده بود برداشتهای خود را از اسلام و جهان اسلام مورد تجدید نظر قرار داد و برای دریافت و درک حقیقت به کتابهای اسلامی روی آورد. از این رو اکنون در نمایشگاه های کتابی که در اروپا برگزار می شود کتاب اسلامی بیش از سایر کتب مورد توجه اروپائیان قرار می گیرد.

استاد دانشگاه تهران نتیجه گیری کرد که گفتمان صحیح مسلمانان اروپا و عامل کشف دروغ تبلیغات رسانه ای علیه اسلام و مسلمانان و نیاز و عطش اروپا به جمع نیازهای مادی و معنوی در کنار هم باعث گسترش موج اسلام گرایی شد اما در مقابل آن پدیده اسلام هراسی به وجود آمد.

وی اظهار داشت: اسلام هراسی به معنای حمله گسترده ای برای ترساندن اروپائیان از اسلام است. اسلام هراسی به شدت عمل می کند اما در مقابل آن گفتمان مسلمانان اروپایی و گفتمان جهان اسلام با اروپا به سمت اعتدال اصولی، عاقلانه و مشترک می رود و آینده خوبی برای گسترش اسلام در اروپا پیش بینی می شود.

کد خبر 644364

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha