به گزارش خبرنگار مهر ، علی اکبر محرابیان صبح امروز در همایش جایگاه صنعت استان مرکزی در چشم انداز 20 ساله کشور در سالن وزارت کشور افزود: این طرحها بر اساس استراتژی توسعه صنعتی صورت می گیرد و در بین مناطق و استانهای مختلف تقسیم می شود.
وی با اشاره به اینکه طرحهای فوق طرحهای بزرگی هستند، اضافه کرد: 800 طرح طراحی شده را بخش خصوصی در کشور اجرا می کند که این امر یکی از مزیتهای این طرحها است.
محرابیان در ادامه با اشاره به اینکه در طرحهای فوق پتانسیل و ظرفیتهای استانها ، نیاز کشور و همه جواب در نظر گرفته شده است ، خاطرنشان کرد: برهمین اساس، وضعیت صنعتی کشور به سمت توازن پیش می رود و آینده درخشانی را برای اجرا کنندگان آن پیش بینی می شود.
وزیر صنایع و معادن با اشاره به اینکه امروز به دلیل نبود طرحهای توازنی هجوم به طرحهای سیمان زیاد شده است، خاطرنشان کرد: اگر این امر کنترل نشود به واحدهای که قرار است اجرا شوند در آینده ضرر وارد می شود.
وی اجرای 800 طرح فوق را منجر به افزایش ارزش افزوده و تکمیل زنجیره های تولید دانست و گفت: جزئیات این طرحها طی هفته آینده در یک کنفرانس خبری تشریح می شود.
محرابیان در ادامه اظهار امیدواری کرد: با اقدامات صورت گرفته طی ماه های گذشته ارزش افزوده بخش صنعت و معدن در پایان سالجاری به 12 درصد می رسد.
وزیر صنایع و معادن با اشاره به اینکه بر اساس برنامه چهارم در سال 86 رشد بخش صنعت و معدن باید به 2/11 درصد برسد، گفت: طی 9 ماهه گذشته این رقم به 11.7 درصد رسیده است که از برنامه جلوتر هستیم .
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه در بخش بهره برداری از واحدهای صنعتی طی ماه های گذشته به رشد 32 درصدی رسیدیم، خاطرنشان کرد: رشد اشتغال در این مدت به 12 درصد رسیده است که علی رغم افزایش واحدهای تولیدی رشد اشتغال افزایش خوبی نداشته و از برنامه عقب هستیم. برهمین اساس، به نظر می رسد باید جداول طراحی شده در این زمینه اصلاح شود، زیرا در حوزه تولید و اشتغال پیشرفتهای خوبی داشته ایم .
محرابیان در ادامه سخنان خود با تشریح وضعیت صنعتی ومعدنی استان مرکزی گفت: استان مرکزی از لحاظ برخی شاخهای صنعتی در وضعیت مناسبی قرار دارد. و از لحاظ سرمایه گذاری صنعتی در کشور مقام اول را کسب کرد.
وزیر صنایع و معادن سهم سرمایه گذاری استان مرکزی نسبت به کل کشور را 42/4 درصد خواند و گفت: این در حالی است که استان مرکزی از لحاظ جمعیت 8/1 درصد است و این میزان سرمایه گذاری دو برابر سرانه کشوری است.
وی ارزش افزوده کل بخشهای صنعتی در استان مرکزی را دارای وضعیت مطلوب خواند و گفت: این استان در کشور در این زمینه مقام اول را دارد.
محرابیان با اشاره به اینکه استان مرکزی در حوزه صنعت وضعیت خوبی دارد، گفت: علی رغم وجود پتانسیلهای خوبی معدنی در استان متاسفانه رتبه استان مرکزی در این زمینه 12 در کشور است که نیازمند سرمایه گذاری و توجه جدی در این بخش است.
وزیر صنایع و معادن خاطرنشان کرد: استان مرکزی از لحاظ سنگ ساختمانی تا فلزات گران قیمت صاحب معدن است اما در حوزه فرآوری سنگ به نحوه احسن کار صورت نمی گیرد و تنها بر روی استخراج و فروش مواد اولیه کار می شود که این امر منجر به کاهش ارزش افزوده می شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سهم اشتغال استان 23 درصد است، گفت: این سهم قابل ارتقا است و با استقرار بنگاه های کوچک می توان گام مهمی در حوزه اشتغال استان برداشت.
محرابیان با اشاره به اینکه بیشتر صنایع استان مرکزی شامل صنایع مادر و بزرگ است، گفت: توسعه بنگاه های کوچک در استان ضروری است و باید در این زمینه سرمایه گذاریهای صورت گیرد.
وزیر صنایع و معادن سیستم تولید مناسب را با وجود صنایع بزرگ ، متوسط ، کوچک در کنار هم خواند و گفت: استان مرکزی از لحاظ صنایع مادر و بزرگ مطلوب است اما در حوزه صنایع کوچک نیازمند کار و تلاش جدی است تا بتوانند به چرخه مطلوب تولید و ارزش افزوده برسد.
نظر شما