به گزارش خبرنگار مهر در مراغه، طالب مرادی شقاقی ظهر امروز در همایش منطقهای عمران توسعه شهری افزود: در حالیکه عمر مفید هر ساختمان در جهان ۶۰سال است این رقم در ایران به 30 کاهش یافته است.
وی دلیل این معضل را عدم توجه به اصول کارشناسی در ساخت و سازها اعلام کرد و گفت: ۹۵درصد خانوارهای ایرانی در طول عمر خود، فقط یکبار ساختمان میسازند اما در همین یکبار نیز در عملیات اجرایی آن دقت نمی کنند.
مرادی شقاقی ضمن هشدار نسبت به استفاده از عوامل خیر تخصصی در ساخت و سازها تاکید کرد: احداث ساختمان از سوی غیرمتخصصان به معضلات شهرسازی دامن میزند.
رئیس سازمان نظام مهندسی آذربایجان شرقی تصریح کرد: هدایت عملیات اجرایی احداث ساختمانها توسط افراد غیرمتخصص زمینهساز معضلات شهرسازی به حساب میآید.
وی خاطرنشان کرد: قانونگذاران اجرای عملیات احداث ساختمان توسط یک مهندس ذیصلاح را در امر ساخت و ساز ضروری دانسته و در این زمینه مصوبهای به تصویب رسیده است.
مرادی ضمن انتقاد از عدم اجرای دقیق مصوبه یاد شده گفت : این مصوبه از اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۴در کشور ابلاغ شده اما افراد همچنان بهطور شخصی برای احداث ساختمان مسکونی خود مبادرت میکنند.
مرادی شقاقی افزود: قانون نظارت بر اجرای ساختمان نیز تنها در تعداد محدودی از کلان شهرها در حال پیگیری است و در شهرهای کوچکتر اجرا نمیشود.
به گفته وی ، در نتیجه عدم رعایت این مصوبه ، عمر مفید ساختمانها به نسبت در کشور کاهش یافته است.
وی استفاده از مصالح غیر استاندارد در ساخت و سازها را از دیگر معضلات موجود در این عرصه دانست و گفت: مصالح ساختمانی غیر استاندارد ، موجب کاهش عمر مفید ساختمانهاو در نهایت هدر رفت سرمایه های ملی منجر می شود.
نظر شما