۶ اسفند ۱۳۸۶، ۱۳:۰۵

لزوم آموزش دانشجویان با تکنولوژی های مدرن صنعت نساجی

لزوم آموزش دانشجویان با تکنولوژی های مدرن صنعت نساجی

معاون وزارت صنایع گفت: دانشگاهها باید دانشجویان را با تکنولوژی مدرن در صادرات صنعت نساجی آشنا کنند. همچنین انتظار می رود مهندسان فارغ التحصیل شده در این رشته با فراگیری اقتصاد نساجی بتوانند در بخش صنعت تجربیات لازم را کسب کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، مهندس دانش در اولین همایش ملی فناوریها و فرآیندهای ریسندگی و بافندگی گفت : سه هفته قبل صنعت فولاد چهلمین سال خود یعنی نسل دومش را شروع کرد ولی صنعت نساجی با بیش از 100 سال قدمت چهارمین نسل صنعتی خود را پشت سر می گذارد.

دانش، سیاست های کلان بخش صنعت را به سمت مزایای نسبی این بخش دانست و افزود: هر کشوری دارای مزیت های نسبی محدودی است و مزیت های نسبی کشور ما بین 20 تا 22 رشته صنعتی اعلام شده است در حالی که می تواند هزاران رشته صنعتی را شامل شود.

وی صنعت نساجی را با توجه به قدمت آن موثرترین بخش در توسعه اقتصادی کشور دانست که طبق آمارها 18 درصد اشتغال را در بخش صنعت ایجاد کرده است.

دانش از اجرای طرح آمایش سرزمین خبر داد و اظهار داشت: در بخش صنعت و معدن بر اساس آمایش سرزمین اقدام به توسعه این بخش خواهیم کرد.

وی ادامه داد: طبق این طرح استان ها نمی توانند تمام رشته های صنعتی را ایجاد کنند بلکه باید استعداد استان ها شناسایی و بر اساس مزیت های نسبی این استان ها اقدام به توسعه صنعتی نمود.

معاون امور صنایع وزارت صنایع و معادن اظهار داشت: بر اساس این طرح در بخش نساجی نمی توان تمام استان ها را زیر چتر صنعت نساجی برد بلکه اقدام به ایجاد قطب های نساجی ولو به اندازه انگشتان دست خواهیم کرد.

دانش به چشم انداز 20 ساله کشور اشاره کرد و تاکید کرد: برای رسیدن به قدرت اول اقتصادی در منطقه به 500 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز داریم که در بخش صنعت و معدن 18.5 درصد است تا بتوانیم منابع موجود را حفظ و برای نوسازی و ارتقای تکنولوژی ظرفیت های لازم را ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه توسعه برای رسیدن چشم انداز و سرمایه گذاری برای نگهداری وضع موجود از اقدامات مهم پیش رو است، گفت: این موارد کارهای بزرگی است که برای رسیدن به آن سهم سرمایه گذاری بخش خصوصی سالیانه حداقل 20 میلیارد دلار نیاز دارد که این مبلغ را می تواند از صندوق ذخیره ارزی کشور بر اساس مصوبات دولت برداشت کند.

این مقام مسئول در ادامه پذیره نویسی را اقدامی مثبت در جهت کاهش نقدینگی و در نهایت تورم دانست و اظهار داشت: با جذب این نقدینگی در بخش صنعت می توان از خدمات این بخش برای نسل های آینده جامعه سود جست.

دانش مالکیت بخش دولتی در صنعت نساجی را حداقل ذکر کرد و خاطر نشان کرد:  این امر برخلاف سایر صنایع موجب افزایش بهره وری در این بخش خواهد شد.

وی به بازسازی و ارتقای تکنولوژی و بازسازی ماشین آلات این صنعت تاکید کرد و افزود: تاکنون وزارت صنایع حمایت های خود را نسبت به این صنعت اعمال کرده به طوری که براساس طرح جامعی که ارائه کرده با اعمال روش هایی در جهت حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان اقدامات لازم را به عمل آورده است.

کد خبر 645299

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha