به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه،"رابرت گیتس" گفت : گفتگوها در این باره در مراحل اولیه آن قرار دارد.
وی تصریح کرد:" ما فقط گفتگو درباره انجام یک تحلیل مشترک درباره نیازهای هند در حوزه دفاع موشکی را و اینکه همکاری بین ما در چه بخشهایی ممکن است به پیشبرد آن کمک کند،آغاز کرده ایم."
بر پایه این گزارش، همکاری دفاع موشکی هند با آمریکا احتمالا روابط آن با چین، روسیه و پاکستان را بغرنج خواهد کرد.
گیتس که با هدف تقویت روابط نظامی با هند به دهلی نو سفر کرده،همچنین به این مسئله اشاره کرد که پنتاگون(وزارت دفاع آمریکا) خواستار ایجاد رابطه ای متمرکز بر همکاری طولانی مدت با هند است.
وی همچنین درباره قرارداد هسته ای کشورش با هند که هم اکنون در وضعیت معلقی است، هشدار داد که زمان در این قرارداد در حال از دست رفتن است، اما وی همچنین گفت : نرسیدن آنها به توافق به موقع در زمینه فناوری هسته ای تاثیر کمی بر تعمیق روابط نظامی دو کشور داشته است.
"جرج بوش" رئیس جمهور آمریکا اخیرا به هند پیشنهاد داد که ناو هواپیمابر آمریکایی "کیتی هاوک" که به زودی در این کشور از دور مصرف خارج خواهد شد، به طور رایگان به هند بدهد، اما به این شرط که دولت هند برای نیروهای دریایی خود 65 جنگنده F/A-18E/F بمنظور استقرار روی ناو خریداری کند.
اعلام تصمیم آمریکا برای استقرار سپرموشکی در هند درحالی است که هنوز این کشور با روسیه بر سر طرح جنجال برانگیز استقرار سپرموشکی در اروپای شرقی اختلاف دارد.
نظر شما