تاسیس بنیاد مستضعفان و جانبازان :
در چنین روزی در سال 1357 ه ش و با صدور حکمی از سوی حضرت امام خمینی ره خطاب به شورای انقلاب ، بنیاد جانبازان و مستضعفان تاسیس شد . به موجب فرمان امام خمینی شورای انقلاب مامور شد با استفاده از توان بنیاد مستضعفان و جانبازان که به طور نامحدود تاسیس شده بود، تمامی اموال منقول و غیر منقول دودمان پهلوی را که از بیت المال به دست آمده بود به نفع مستمندان ، کارگران و کارمندان ضعیف مصادره نمایند . شورای انقلاب در بیست و یکم اسفند سال 1357 چنین بیانیه ای را صادر کرد : « در پی صدور فرمان امام خمینی رهبر انقلاب اسلامی در باره مصادره اموال منقول و غیر منقول خاندان پهلوی و کارگردانان اصلی رژیم پیشین و صرف آن در امور رفاهی مستضعفان و محرومان ، شورای انقلاب اسلامی اقدام به ایجاد موسسه ای به نام بنیاد مستضعفان کرده است . وظیفه این بنیاد شناسایی و ضبط این اموال اعم از املاک و سپرده های بانکی و پول نقد و غیره و ایجاد واحدهای مسکونی برای محرومان است .
نخسستین اساسنامه بنیاد مستضعفان مشتمل بر 25 ماده است که در گردهمایی هفتم تیر 1358 مجمع عمومی موسسان تصویب گردید و شورای انقلاب نیز آن را تایید نمود. حضرات آیات خامنه ای ( رهبر معظم انقلاب ) ، شهید بهشتی ، هاشمی رفسنجانی ، موسوی اردبیلی و آقایان علی اصغر مسعودی، مهندس سحابی و احمد جلالی از نخستین اعضا هیات موسس این بنیاد بودند. با تصویب هیات موسسان مهندس علینقی خاموشی به ریاست بنیاد منصوب شد . امام خمینی ره در بیست و ششم شهریور 1359 طی حکمی آقای رجایی نخست وزیر وقت را به عنوان نماینده خویش در این بنیاد مامور رسیدگی به امور کردند. حکم امام خمینی به این شرح است :
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای رجایی ، نخست وزیر ایده الله تعالی،
چون وضع بنیاد مستضعفین موجب نگرانی این جانب است و مسایل آن پیچیده است، لازم است جنابعالی امور بنیاد را در دست گرفته و تحت نظر اشخاص متدین کاردان آن را به نفع مستضعفین اداره نمایید. اطلاعات لازم را می توانید از هیاتی که اینجانب معین نمودم به دست آورید. انشاء الله تعالی موفق در خدمت به اسلام ومسلمین به خصوص مستضعفین باشید .
والسلام علیکم ورحمه الله و برکاته
روح الله الموسوی الخمینی
پس از شهید رجایی آقای میر حسین موسوی به ریاست بنیاد رسید و پس از وی آقای رفیق دوست ریاست بنیاد را عهده دار شد .
هجوم صهیونیستها به غزه :
در چنین روزی در سال 1955 میلادی صهیونیستها با نفوذ به شهر غزه 39 سرباز مصری را کشتند و 33 تن دیگر را زخمی کردند. صهیونیستها همچنین شماری از تأسیسات این شهر را منهدم ساختند .
آتش بس جنگ :
درچنین روزی در سال1991 میلادی جرج بوش (پدر) رئیس جمهور وقت آمریکا نهایتا پس از چهل روز جنگ و درگیری، میان دو جبهه متخاصم عراق و نیروهای چند ملیتی ( در اولین جنگ نفت ) آتش بس اعلام کرد. این نبرد چهل روز به طول انجامید و در پایان عراق مجبور به عقب نشینی از خاک کویت گردید .
اتحاد سیاسی روسیه و پروس :
درچنین روزی در سال1813میلادی دو قدرت قرن نوزدهم میلادی روسیه و پروس پیمان اتحاد سیاسی و نظامی امضا کردند. در این پیمان طرفین قصد داشتند فرانسه را سرکوب نمایند .
انعقاد پیمان دوستی میان شوروی و ایران :
در چنین روزی در سال 1921 میلادی سه کشور ایران ، شوروی و افغانستان پیمان صلح و همکاری امضا کردند . این پیمان به منظور مقابله با تلاش های انگلستان در رخنه به منطقه صورت گرفته بود . به زعم لنین انعقاد چنین پیمانی می توانست تا حدود زیادی از تلاش های انگلستان به نفوذ در میان کشورهای ایران و افغانستان جلوگیری نماید . در این میان ایران نیز خواستار لغو دعاوی روسیه تزاری علیه ایران شد .
تولد میشل دو مونتانی :
در چنین روزی در سال 1533 میلادی میشل دو مونتانی فیلسوف و نویسنده فرانسوی به دنیا آمد .
تولد ارنست رنان :
در چنین روزی در سال 1823 میلادی ارنست رنان فیلسوف، تاریخدان و محقق مذهبی دیده به جهان گشود. رنان عالم بزرگ لغت و مورخ مشهور فرانسه در جوانی زبانهای شرقی را فرا گرفت و در عربی نیز مهارت بسیار یافت . وی یکی از مستشرقینی بود که در حوزه علوم اسلامی و همچنین دین مسیحیت تحقیقات فراوانی کرد .رنان نسبت به مذهب نگاه نقادانه ای را پیش رو داشت . ارنست رنان ابتدا علیه دین اسلام موضع گیری کرد اما بعدها در مواضع خود علیه اسلام تعدیل به عمل آورد . او که ابتدا قرار بود کشیش شود بعدها به کلی از مذهب روی گردان شد و به همین دلیل به سوی تحقیق در باره دین رفت . وی در سال 1863 کتاب «زندگانی مسیح» را منتشر کرد و مجامع دینی را به تحریک واداشت. رنان در سال 1892 درگذشت. " اصول دین مسیح "، " تاریخ بنی اسرائیل "، «آینده علم»، «زندگانی مسیح» ، «مکالمات» و «درامهای فلسفی» از جمله مشهورترین آثار اویند .
تولد ویچسلاو ایوانوف :
در چنین روزی در سال 1866 میلادی ویچسلاو ایوانف فیلسوف برجسته روس و شاعر کلاسیک آن دیار چشم به جهان گشود . « ستارگان رهبر » عنوان مهمترین اثر اوست .
تولد مارسل پانیول :
در چنین روزی در سال 1895 میلادی مارسل پانیول نمایشنامه نویس و کارگردان دیده به جهان گشود. « مایه های در خشش » عنوان مهمترین اثر اوست .
تولد فیلیپ شو والتر هنچ :
در چنین روزی در سال 1896 میلادی فیلیپ شووالتر هنچ پزشک برجسته به دنیا آمد. او به خاطر کشف کورتیزون جایزه نوبل را از آن خود کرد .
تولد امیر حمزه :
در چنین روزی در سال 1911 میلادی امیر حمزه شاعر اندونزیایی دیده به جهان گشود .« جانی سونی » عنوان مهمترین اثر اوست .
تولد سر پیتر مداوار :
سرپیتر مداوار جانور شناس و ایمنی شناس انگلیسی به دنیا آمد . وی به سال 1953 میلادی جایزه نوبل را از آن خود کرد .
تولد لئون کوپر :
در چنین روزی در سال 1930 میلادی لئون کوپر فیزیکدان آمریکایی دیده به جهان گشود . او در سال 1972 میلادی جایزه نوبل را از آن خود کرد .
درگذشت اف اس فلینت :
در چنین روزی در سال 1960 میلادی اف اس فلینت شاعر و مترجم انگلیسی درگذشت. وی سرسلسله تصویرگرایان در میان شاعران انگلیسی است. او در سن 74 سالگی درگذشت .
درگذشت میخاییل نعیمیه :
درچین روزی در سال 1988 میلادی میخاییل نعیمه شاعر و نویسنده مشهور لبنانی به دنیا آمد . او در نود ونه سالگی دار فانی را وداع گفت. نعیمه را به عنوان یکی از بزرگترین شاعران لبنان می ستایند. وی آثار بسیاری در حوزه نثر و نظم از خود به جای نهاده است .
پایان اجلاس مسیحیت :
در چنین روزی در سال 870 میلادی هشتمین اجلاس جهانی کلیساهای مسیحیت در قسطنطنیه پایان یافت .
آغاز به کار وست مینستر :
در چنین روزی در سال 1026 میلادی کلیسای وست مینستر که در حال حاضر یکی از مشهور ترین کلیساهای انگلستان است آغاز به کار کرد .
روابط مصر و آمریکا :
در چنین روزی در سال 1974 میلادی مصر روابط سیاسی خود را با آمریکا آغاز کرد .
تشکیل کمیته های کارگری در روسیه :
در چنین روزی در سال 1917 میلادی دومای روسیه به طور موقتی کمیته ای را برای انسجام گروههای کارگری در این کشور تشکیل داد .
اتحاد مکزیک و ژاپن :
درچنین روزی در سال 1917 میلادی آسوشیتد پرس گزارش داد مکزیک و ژاپن در صورت ورود آمریکا به جنگ جهانی اول با یکدیگر متحد می گردند .
تاسیس حزب جمهوری خواه آمریکا :
درچنین روزی در سال 1854 حزب جمهوری خواه آمریکا تاسیس شد. این حزب با حضور پنجاه سیاستمدار آمریکایی طرح ریزی شد .
ممنوعیت فعالیت حزب کمونیست در آلمان :
در چنین روزی در سال 1933 میلادی هیتلر به حزب کمونیست آلمان ( کی پی دی ) اجازه تشکیل در این کشور را نداد.
تشکیل دولت ماکونن :
در چنین روزی در سال 1974 میلادی در اتیوپی دولت ماکونن تشکیل شد .
پیروزی حزب کارگر :
در چنین روزی در سال 1974 میلادی حزب کارگر بریتانیا در انتخابات پیروز شد .
کشتار در آذربایجان :
در چنین روزی در سال 1988 میلادی بر اثر اجرای برنامه ضد ارمنی در آذربایجان شوروی بیش از سی نفر کشته شدند .
نظر شما