۱۳ اسفند ۱۳۸۶، ۸:۵۴

تلاش محققان ایرانی برای شناسایی ژنهای موثر در بروز عقب ماندگی ذهنی

تلاش محققان ایرانی برای شناسایی ژنهای موثر در بروز عقب ماندگی ذهنی

رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی از پیشرفت 30 درصدی طرح تحقیقاتی عقب ماندگی ذهنی با هدف شناسایی ژنهای موثر در بروز عقب ماندگی که از سوی این مرکز به طور مشترک با مرکز تحقیقات ماکس پلانک آلمان انجام می گیرد، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حسین نجم آبادی در نشست مشترک روسای این مرکز تحقیقاتی با مرکز تحقیقات ماکس پلانک افزود: هدف از اجرای این طرح شناسایی تمام ژنهای موثر در بروز بیماری ارثی عقب ماندگی ذهنی است که برای اولین بار چنین طرح تحقیقاتی با این گستردگی در دنیا در حال اجراست.

وی یادآور شد: مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی 5 سال پیش طرح تحقیقاتی عقب ماندگی ذهنی را به طور مشترک با مرکز تحقیقات ماکس پلانک آلمان آغاز کرده که تا به امروز 30 درصد از این طرح به نتیجه رسیده است.

نجم آبادی افزود: خانواده های ایرانی به دلیل تعدد فرزند، تنوع ژنتیکی و نژادی برای این مطالعه مناسب هستند و گروه تحقیقاتی این مرکز با شناسایی خانواده های ایرانی و انجام انواع تست های عقب ماندگی ذهنی مرحله ای از این طرح را به پیش برده اند و در مواردی که تستها بی نتیجه باشد نیز نمونه ها به مرکز تحقیقات ماکس پلانک آلمان نزد محققان آلمانی و ایرانی که در این مرکز حضور دارند، ارسال می شود و پس از آن برای تکمیل به مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بازمی گردد.

وی ابراز امیدواری کرد این طرح تحقیقاتی در مدت 5 سال آینده به نتیجه برسد.

رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود صد تا هزار ژن مرتبط با بیماری عقب ماندگی ذهنی وجود داشته باشد که با شناسایی دقیق و کامل این ژنها در آینده، امکان پیشگیری صددرصدی از تولد عقب مانده ذهنی فراهم خواهد شد و این امر موفقیت بزرگی برای کشور خواهد بود.

نجم آبادی یادآور شد: شیوع بیماری عقب ماندگی ذهنی حدود سه برابر هر معلولیت دیگری است و طبعات اجتماعی، خانوادگی و فردی آن نیز ناگوار است از این رو اجرای چنین طرح تحقیقاتی در نوع خود بسیار حائز اهمیت است.

بر اساس این گزارش، مرکز تحقیقات ماکس پلانک آلمان از جمله مراکز تحقیقات مجهز دنیا است که دانشمندان بسیاری با طرحهای تحقیقاتی خود در این مرکز برنده جایز نوبل شده اند.

کد خبر 646782

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha