صادق خلیلیان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: درشرایط کنونی نمایندگانی ازبورس کالا، تشکلهای مختلف و معاونتهای اجرایی وزارت جهاد کشاورزی در حال بررسی راههای تقویت بورس کالای کشاورزی هستند و در این رابطه جلساتی هم برگزار شده است.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی مشکل موجود در بورس کالای کشاورزی را نحوه شکل گیری آن دانست و افزود: درابتدا این بورس به دلیل عدم بررسی های همه جانبه به صورت لوکس راه اندازی شد؛ اما کشاورزان نمی توانستند به سهولت وارد آن شوند.
وی تصریح کرد: بورس کالای کشاورزی به محلی برای حضور واردکنندگان مبدل شده بود؛ به طوری که همزمان با فرارسیدن زمان ورود تولیدات کشاورزی داخلی به بازار، اقلام وارداتی توسط آنان روانه بازار می شد و در نهایت با شکسته شدن قیمتها در بازار بورس معامله می شد.
خلیلیان اظهارداشت: انجام معاملات کالاهای کشاورزی با اعلام قیمت پائین در تابلوی بورس کالا به دلیل انجام واردات منجر به متضررشدن کشاورزان می شد؛ لذا واردکنندگان با انحصاری کردن بازاررسانی محصولات کشاورزی مشکلاتی را برای تولیدکنندگان داخلی در بورس ایجاد کردند.
به گفته وی، سازماندهی بازار محصولات کشاورزی و شکستن انحصارات، به تقویت بازار بورس کالای کشاورزی منتهی می شود.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در پایان اجرای اصل 44 قانون اساسی را در حل بسیاری از مشکلات مربوط به بازاررسانی محصولات کشاورزی و حذف انحصار در بازار موثر دانست.
نظر شما