۱۰ اسفند ۱۳۸۶، ۱۰:۵۲

ضعف کیفیت آموزش در مدارس غیرانتفاعی لرستان

ضعف کیفیت آموزش در مدارس غیرانتفاعی لرستان

خبرگزاری مهر - گروه استانها: برخی از مدارس غیرانتفاعی لرستان به مجالی برای کسب درآمد تبدیل شده اند و ضعف نظارتی موجب کاهش کیفیت آموزش در این مدارس و در نتیجه عدم رضایتمندی اولیا دانش آموزان شده است.

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد ، کیفیت پایین آموزش، خدمات کمک آموزشی و حتی کمک های مشاوره تحصیلی در برخی از مدارس غیر انتفاعی استان موجب عدم رضایتمندی والدین دانش آموزان لرستانی از این مدارس شده است .

ولی یک دانش آموز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: برخی از مدارس غیرانتفاعی استان با وجود یدک کشیدن عنوان درجه یک، دو و سه حتی از کم ترین امکانات آموزشی و کمک آموزشی از قبیل کتابخانه، آزمایشگاه، نمازخانه، امکانات ورزشی و مشاوره ای برخوردار نیستند.

وی خاطرنشان کرد: از طرفی به جهت اینکه این مدارس خود اقدام به خدمت گرفتن معلمان و دبیران در مدارس خود می کنند در برخی از اوقات معلمان بازنشسته، فارغ التحصیلان بدون تجربه کاری و حتی معلمان مدارس دولتی به صورت پاره وقت در این مدارس مشغول به تدریس و آموزش می شوند که خود این امر موجب کاهش کیفیت آموزش در این مدارس شده است.

این شهروند اظهار داشت: در برخی از مدارس نیز به علت پایین بودن تعداد دانش آموزان از مربی ورزش یا معلم مشاوره خبری نیست.

با توجه به اینکه نفس مدارس غیرانتفاعی در راستای کاهش تصدی گری دولت و ورود بخش خصوصی به مقوله آموزش بوده است به نظر می رسد برای تحقق این اصل اساسی ( اصل 44 قانون اساسی ) نظارت دقیق تر بر نحوه فعالیت این مدارس ضروری باشد.

مدیر کل سازمان آموزش و پرورش لرستان در گفت و گو با خبرنگار مهر با تاکید بر ضرورت نظارت بر مدارس غیرانتفاعی تصریح کرد: سازمان از توسعه مدارس غیرانتفاعی حمایت می کند ولی در بعد نظارت نیز ، نظارت ها صورت خواهد گرفت .

علی ماکنعلی با اشاره به اینکه هیچ مشکل قانونی در بحث نظارت نداریم، افزود : در گذشته در زمینه نظارت فعالیت های مناسب و مطلوبی صورت نگرفته است و سازمان در حوزه مدیریت مشارکت های مردمی بدنبال جبران این نقیصه است .

ماکنعلی با بیان اینکه حدود 7 درصد جمعیت دانش آموزی استان در مدارس غیرانتفاعی مشغول به تحصیل هستند، ادامه داد : تشکیل شورای نظارت بر مدارس غیرانتفاعی به تازه گی در سازمان آموزش و پرورش استان شکل گرفته است که با بازدید از مدارس مناطق مختلف ضمن تذکر در صورت تکرار تخلف با مدارس متخلف برخورد قانونی خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون دو جلسه شورای نظارت در سازمان برگزار شده است، تاکید کرد: در صورتی که فردی با تاسیس مدرسه غیرانتفاعی اقدام به سودجویی کند به طور صریح با او برخورد خواهد شد و حتی تا حد انحلال مدرسه نیز پیش خواهیم رفت .

این مسئول با اشاره به درجه بندی مدارس غیرانتفاعی استان با تاکید بر اینکه ویژه گی مورد نظر در هر درجه از طریق آیین نامه وزارت آموزش و پرورش صورت می گیرد و به عوامل مختلفی از قبیل میزان امکانات آموزشی، تعداد دانش آموزان و فضای آموزشی بستگی دارد ، خاطر نشان کرد : در سازمان اموزش و پرورش به دنبال درجه بندی واقعی هستیم .

مدیر مشارکتهای مردمی سازمان آموزش و پرورش لرستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد با اشاره به اینکه در سطح استان 324 مدرسه غیر انتفاعی فعالیت می کنند، افزود: امسال بیش از 30 هزار و 260 نفر در این مدارس مشغول به تحصیل شده اند .

کرم حسین قاسم نیا با تشریح وضعیت دریافت شهریه ها در مدارس غیرانتفاعی استان عنوان کرد: برای تعیین شهریه مدارس غیر انتفاعی در استان یک دستورالعمل وجود دارد که در آن کلیه هزینه های آموزشی، پژوهشی و آزمایشگاهی لحاظ شده است که باید موسس مدرسه غیر انتفاعی با در نظرگرفتن این دستورالعمل نسبت به برآورد هزینه های مدرسه اقدام کند .

وی ادامه داد : پس از ارسال اصل سند هزینه ها برای سازمان آموزش و پرورش این سند در کمیسیون منطقه ای تعیین نرخ شهریه های مدارس غیر انتفاعی بررسی شده و در نهایت در کمیته تخصصی متشکل از متخصصین مالی، آموزشی و پرورشی به تایید نهایی خواهد رسید .

قاسم نیا با تاکید بر اینکه مدارس باید مطابق با خدماتی که ارائه می دهند شهریه دریافت کنند، یادآور شد: امسال در طرحی اقدام به درجه بندی مدارس غیر انتفاعی در استان کرده ایم و نرخ هر مدرسه را برای اطلاع موسس، دانش آموزان و اولیا به مدارس غیر انتفاعی استان ارائه کرده ایم .

وی با اشاره به اینکه کلیه مدارس باید مطابق با نرخ اعلام شده اقدام به دریافت شهریه از دانش آموزان کنند، تاکید کرد: اولیا دانش آموزان همچنین می توانند نسبت به امضای قرارداد اقساطی نمودن شهریه دانش آموزان اقدام نمایند و مدارس نیز باید در این زمینه مساعدت های لازم را به عمل آورند .

مدیر مشارکت های مردمی سازمان آموزش و پرورش لرستان با تاکید بر اینکه با تخلف در زمینه دریافت شهریه اضافه و سایر موارد برخورد می شود تصریح کرد : تمام سیستم نظارتی بر مدارس غیرانتفاعی به مانند مدارس دولتی است .

وی تاکید کرد: تخلف مدارس در دستگاه های نظارتی از جمله حراست، بازرسی و شورای نظارت بر مدارس غیرانتفاعی بررسی می شود و در صورت تکرار تخلف لغو مجوز مدرسه غیر انتفاعی در شورای نظارت مرکزی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

کد خبر 646991

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha