۱۱ اسفند ۱۳۸۶، ۱۲:۰۴

دکتر جلالی به مهر خبر داد:

خرید آنلاین توسط 50 درصد کاربران اینترنت / ضعف کشور در تجارت الکترونیک

خرید آنلاین توسط 50 درصد کاربران اینترنت / ضعف کشور در تجارت الکترونیک

مجری طرح ICT روستایی و کارشناس فناوری اطلاعات گفت : 50 درصد از کاربران اینترنتی در ایران حداقل یک بار خرید انلاین داشته اند که این پیشرفت خوبی برای کشور در زمینه تجارت الکترونیکی به حساب می آید.

دکتر علی اکبر جلالی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در بحث تجارت الکترونیکی آمار نشان می دهد تاکنون 50 درصد کاربران اینترنتی حداقل یک بار خرید آنلاین داشته اند. این آمار به این معنی است که ما در بحث تجارت الکترونیکی پیشرفت داشته ایم ولی هنوز در ابتدای کاریم و کمبودهای بسیاری هم بر سر راه توسعه تجارت الکترونیکی در کشور وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت در ادامه اظهار داشت: متاسفانه در ایران سازمانی وجود ندارد که آمار دقیق و درستی از چگونگی خریدهای آنلاین و تجارت الترونیکی را منتشر کند، چرا که اغلب سازمانهای ایرانی به دنبال انتشار آمار مثبت هستند این در حالی است که به سازمانها اجازه ارائه رشدهای منفی هم داده نمی شود.

وی افزود : در تمام کشورهای دنیا سازمانها مرتب آمارهای مربوط به تجارت الکترونیکی را چه مثبت و چه منفی منتشر کرده و به مردم ارایه می دهند. در حال حاضر طبق آمار جهانی از سال 2006 تا 2007 تاکنون 40 درصد رشد تجارت الکترونیکی و خرید آنلاین وجود داشته است.

مجری طرح ICT روستایی اظهار داشت : به تازگی توسط دفتر توسعه تجارت الکترونیکی وزارت بازارگانی آماری از کابران اینترنت و خریدهای آنلاین ارایه می شود ولی هنوز سازمان مشخصی که به دنبال آمار تجارت الکترونیکی و توسعه آن در کشور باشد، وجود ندارد.

وی در ادامه به ابزارهای مورد نیاز جهت توسعه تجارت الکترونیکی اشاره کرد و به مهر گفت : در یک خرید آنلاین مهمترین ابزار جهت توسعه شناخت فروشگاههای اینترنتی، پرداخت الکترونیکی، تشخیص کالاهای دارای برند معتبر (مارک معتبر) و ویژه است.

جلالی افزود: به دلیل عدم وجود این ابزار در ایران مخصوصا کارتهای اعتباری و پول الکترونیکی خریدهای آنلاین به صورت محدود انجام می شود، به عبارتی در این حوزه در ایران بیشتر خریدها شامل کتاب، فیلمها و بازیهای رایانه ای می شود.

وی تاکید کرد: این خود نشان می دهد که نه تنها باید نسبت به بحث تجارت الکترونیکی حساس تر عمل کنیم بلکه کیفیت کالاهای داخلی را به حدی بالا ببریم که تنها مصرف کننده نباشیم.

جلالی ایجاد کارتهای اعتباری در کشور را از الزامات گسترش تجارت الکترونیکی در کشور دانست و افزود : مسئولین اگر خواهان توسعه تجارت الکترونیکی در کشور هستند باید کارتهای اعتباری را توسعه دهند. این امر باعث می شود که استقبال از خرید آنلاین هم بیشتر شود. (کارتهای اعتباری، کارتهایی هستند که دارنده آن در حساب خود پولی ندارد و بعد از خرید کالا به فاصله یک ماه یا بیشتر پول را می پردازد و یا به صورت قسطی پول کالای خود را پرداخت می کند).

وی گفت: در حال حاضر 60 درصد از خریدهای آنلاین جهانی از طریق کارتهای اعتباری انجام می گیرد و عدم وجود آن در ایران یکی از ضعفهای بزرگ کشور به حساب می آید.

این کارشناس تجارت الکترونیکی در ادامه یکی دیگر از ضعفهای کشور در زمینه توسعه تجارت الکترونیک را عدم وجود وب سایتهای فروشگاهی اینترنتی معتبر دانست و خاطرنشان کرد : در سطح دنیا صفحات فروشگاههای اینترنتی معتبری وجود دارد که در هنگام جستجو، آنها در صفحات و ردیفهای اول موتورهای جستجو قرار می گیرند چرا که معمولا مردم جهت راهنمای خریدهای اینترنتی به موتورهای جستجو مراجعه می کنند در حالی که در ایران نه تنها فروشگاه اینترنتی معتبر وجود ندارد بلکه بر روی هیچ موتور جستجوگری هم ردی از فروشگاههای ایرانی دیده نمی شود.

وی گفت: اگر مسئولین خواهان توسعه تجارت الکترونیکی و به عبارتی توسعه کشور هستند باید به گسترش زیر ساختها و ابزار مورد نیاز این امر با حساسیت کامل کمک کنند، همچنین با ایجاد یک سازمان مستقل و مناسب آمار رشد خریدهای آنلاین را هم مثبت و هم منفی را در کشور منتشر کنند.

کد خبر 647057

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha