۱۱ اسفند ۱۳۸۶، ۱۳:۱۵

بیش از یک میلیون زائر از مناطق عملیاتی جنوب بازدید می کنند

بیش از یک میلیون زائر از مناطق عملیاتی جنوب بازدید می کنند

معاون هماهنگ کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، با اشاره به کمبود بودجه در بخش اسکان و اعزام زائران راهیان نور، گفت: ستاد و سازمان های دخیل در راهیان نور آمار بیش از 7 میلیون بازدید کننده را بر اساس امکانات خود اعلام می کنند اما بودجه چنین اجازه ای به ما نمی دهد چراکه سرانه موجود برای 150 تا 200 هزار نفر است.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار محمد تقی خادمی معاون هماهنگ کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس طی نشست خبری پیش از ظهر امروز به تشریح برنامه های ستاد مرکزی راهیان نور پرداخت و گفت: ستاد مرکزی راهیان نور متشکل از نماینده ویژه رئیس جمهور و مسئولین ارتش و سپاه در مناطق یادمانی و موزه های طبیعی جنگ به ویژه در اعزام و اسکان حرکت گسترده ای در جهت تحقق حرکتی معنوی برنامه هایی را ساماندهی نموده اند.

سردار خادمی حرکت کاروان های راهیان نور را به مناطق یادمانی دفاع مقدس، یک حرکت برجسته فرهنگی و از نقاط قوت جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: فعالیت گسترده فرهنگی، خدماتی، پشتیبانی و عمرانی بنیاد حفظ آثار در مأموریت فراگیر راهیان نور از ابتدای سال آغاز می شود که در اسفند ماه هر سال در این مناطق به ویژه جنوب کشور بروز و ظهور آن بیشتر است و تا 20 فروردین ادامه پیدا می کند که پس از اتمام فعالیت در مناطق جنوب کشور بازدید از مناطق مرزی غرب کشور( استان های ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی) آغاز می شود.

وی با اشاره به استقرار خادمان افتخاری و راویان دانشجو و طلاب در مناطق یادمانی 8 سال دفاع مقدس از اسفند ماه86 ، از حضور 300 راوی در این مناطق به مدت یکماه و نیم خبر داد و تأکید کرد: در بیان روایات دفاع مقدس سعی شده مطالب ناب و اصل دفاع مقدس همراه با فیلمهای مستند مورد تأیید پژوهشکده علوم و معارف دفاع مقدس ارائه شود تا از تحریف مباحث دفاع مقدس پرهیز شود.

وی یکی از رویکردهای اساسی بنیاد حفظ آثار و ستاد مرکزی راهیان نور را توجه به تدابیر مقام معظم رهبری در کیفیت بخشی به مباحث راهیان نور عنوان کرد و افزود: بر این اساس ستاد سعی دارد هر سال نسبت به سال گذشته تسهیلات رفاهی، خدماتی و فرهنگی را افزایش دهد و با بازسازی کانالها، سنگرها و... از فضای فیزیکی و موزه های طبیعی جنگ به گونه ای بهره برداری شود تا تداعی کننده دوران دفاع مقدس باشد.

سردار محمد تقی خادمی پوشش گسترده تبلیغاتی در مسیر کاروان ها، ارائه بسته های فرهنگی و اطلاع رسانی، CD جامع عملیات های بزرگ، برپایی نمایشگاه در یادمان های دفاع مقدس، توزیع کتابچه های تصویری ویژه کودکان، ارائه و پخش نماهنگ، ارائه و پخش فیلم های مستند عملیات ها در برخی از یادمان ها به علاقمندان، توزیع بسته های فرهنگی در نمایشگاه ها، جمع آوری خاطرات رزمندگان بازدید کننده در یادمان ها، افتتاح سایت تخصصی راویان، راه اندازی سایت اطلاع رسانی راهیان نور، راه اندازی سامانه پیامک فرهنگی در مناطق عملیاتی، مونیتورینگ اخبار ستاد در منطقه، اعزام خبرنگاران به مناطق عملیاتی جنوب را از جمله برنامه های گسترده ستاد مرکزی راهیان نور در تعامل با سازمان ها و نهادها در منطقه عمومی خوزستان برشمرد.

وی همچنین از ارائه کتب مختلف پیرامون مباحث دفاع مقدس و برپایی مسابقه کتابخوانی در بین همه کاروان ها خبر داد که در نهایت به نفرات برتر این مسابقات جوائزی اهداء خواهد شد.

معاون هماهنگ کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس عواقب ورود افراد به مناطق ممنوعه که از مین پاکسازی نشده است را متوجه مدیران کاروان ها و کسانی که به صورت انفرادی به این مناطق سفر می کنند، دانست و تأکید کرد: در بسته های فرهنگی تمام نکات ایمنی و تابلوها و علائم راهنمایی این مناطق مشخص شده و زائران از حضور در مناطق ممنوعه که علامت گذاری شده پرهیز کنند.

سردار خادمی با بیان اینکه راهیان نور در کشور سه حوزه مستقل دارد که در ستاد مرکزی با هم پیوند می خورد، افزود: حوزه اعزام، بیمه و پشتیبانی کاروان ها تحت پوشش نیروی مقاومت بسیج است و در بخش اسکان سپاه و ارتش و دیگر نهادها از جمله تربیت بدنی، آموزش و پرورش و... امکانات خود را جهت اسکان و پذیرایی در اختیار این ستاد قرار می دهند.

وی حوزه «یادمان ها» را از عمده مسئولیت های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس دانست و در عین حال تأکید کرد : بخشی از یادمان ها نیز در اختیار یگان های مستقر ارتش و سپاه است که با اجازه آنها علاقمندان می توانند از آن بازدید نمایند.

وی هماهنگی با راهنمایی و رانندگی جهت تسهیل رفت و آمد زائران را از دیگر اقدامات ستاد مرکزی راهیان نور برشمرد و گفت: با هماهنگی که با راهنمایی و رانندگی صورت گرفته قرار بر این شد که در این مدت وسائل نقلیه ای که بر اثر تخلف رانندگان باید متوقف شوند تنها با پرداخت جرائم نقدی با آنها برخورد شود و دفاتر حقوقی و قضایی در منطقه فعال هستند تا اگر مسئله پیش آمد مسائل حقوقی زائران را پیگیری نمایند.

سردار خادمی در خصوص امکانات درمانی در مناطق عملیاتی جنوب گفت: مراکز درمانی در مناطق یادمانی در حد اورژانس وجود دارند و کاروان های تحت پوشش نیروی مقاومت بسیج بیمه هستند و در حوادث غیر مترقبه در طول مسیر از طریق این بیمه ها پوشش داده شده است.

معاون هماهنگ کننده بنیاد حفظ آثار، ارائه آمارهای متفاوت از زائران مناطق عملیاتی را دارای اشکال دانست و تصریح کرد: آمار اعلام شده از سوی بنیاد حفظ آثار بر اساس جمع آوری برچسب سرشماری در بدو ورود و خروج کاروان ها  به صورت شبانه روزی است.

معاون هماهنگ کننده بنیاد حفظ آثار با یادآوری کمبود بودجه در این بخش، بر نقش مؤثر حرکت های خودجوش مردمی تأکید کرد و گفت: اگر حرکت های خودجوش مردمی نبود سرانه ما خیلی کمتر از آنچه که اعلام می شود، بود. بر اساس بستر سازی که در مدت سه سال گذشته صورت گرفته می توانیم پذیرای 5 برابر ظرفیت موجود باشیم در حالیکه سرانه موجود بسیار محدود و مشخص است.

سردار محمد تقی خادمی در پایان با بیان اینکه بر اساس آمار سنوات گذشته بیشتر مخاطب ما جوانانی هستند که از مراکز آموزشی، دانشگاهی و حوزه علمیه اعزام می شوند، افزود: سال گذشته داوطلبین زیادی به عنوان وابستگان نظامی و ارشد نظامی از 25 کشور و از 5 قاره تحت عنوان کاروان های بین المللی راهیان نور از این مناطق بازدید کردند.

کد خبر 647572

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha