به گزارش خبرگزاری مهر، محققان مرکز تحقیقات آموزش اقتصاد و مدیریت دانشگاه ترنتو و مدرسه عالی اقتصاد دانشگاه ونیز که نتایج تحقیقات خود را در مجله "ساینس" منتشر کرده اند، با استفاده از مدلهای ریاضی اجتماعی اقتصادی موفق شدند رفتار انسان را در تصمیم گیریها بسیار بهتر از تمام مدلهای فعلی شبیه سازی کنند.
در حال حاضر توجه رو به رشدی در تحقیقات مرتبط بر پایه های نورونی و مغزی رفتار اقتصادی به وجود آمده است. در حقیقت نتایج این تحقیقات می تواند در خصوص رفتارهای انسان در تصمیم گیری توضیح دهد.
به گفته این محققان بیشتر یادگیری انسان در یک بافت اجتماعی اتفاق می افتد. به طور خلاصه تصمیمات انسان برپایه انتخابهای سایر افراد اجتماع می تواند تغییر کند.
در حقیقت با اندازه گیری میزان شدت تاسف و فقدان پول و همچنین فعالیتی که به کمک آن امکان کنترل فضاهای خاصی از مغز وجود دارد می توان این مدلهای ریاضی جدید را ارائه کرد.
این دانشمندان الگوریتمهای مختلفی را مورد بررسی قرار دادند که میزان احساس تاسف از شرکت در 21 بازی ساده را پیش بینی می کردند.
در این مدل، احساس تاسف می تواند به عنوان روشی برای اندازه گیری تفاوتهای میان نتایج به دست آمده و نتایجی که می توانست به دست بیاید مد نظر قرار گیرد. در این آزمایش، دو بازیکن برخوردار از هوش مصنوعی برپایه این پیش زمینه ذهنی ساده با یکدیگر بازی کردند و توانستند انتخابهای انسان را در اتخاذ تصمیمات شبیه سازی کنند.
این مدلها درتلاشند تا در خصوص بعضی از پدیده ها مثل راندمان بورس و شرکت در حراجها توضیح دهند.
نظر شما