جهانگیر عرب در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: تحقق سطح تولید ایده آل در باغات زیتون با افزایش بهره وری، استفاده بهینه از منابع آب و خاک امکان پذیر می شود و در حال حاضر متوسط عملکرد تولید زیتون درکشور معادل دو هزار و 300 کیلوگرم در هکتار است در حالی که این رقم در باغات زیتون دنیا بالغ برهزار و 850 کیلوگرم گزارش شده است.
نماینده مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی افزود: در حال حاضر تولیدکننده موفق در کشور در حال برداشت 20 هزار کیلوگرم زیتون در هکتار است؛ لذا برای کاهش فاصله متوسط عملکرد تولید کشور تا بالاترین عملکرد موجود و نیز افزایش متوسط عملکرد، از سالجاری در سطح 10 هزار هکتار معادل 10 درصد باغات زیتون کشور طرح آرمانی اجرا شده است.
وی بیان کرد: با انتقال به موقع یافته های جدید علمی به باغداران و مدیریت باغات زیتون در اجرای طرحهای آرمانی متوسط عملکرد تولید را از دو هزار و 300 کیلوگرم ذکر شده به 3 هزار و 300 کیلوگرم در باغاتی که این طرح در آنها اجرایی شده افزایش خواهیم داد.
عرب تصریح کرد: با اجرای طرحهای آرمانی درسطح 10 هزار هکتاراز باغات زیتون 50 درصد به تولید دانه زیتون افزوده خواهد شد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر بالغ بر 26 استان به عنوان کشورهای زیتون خیز به تولید معادل 61 هزار تن دانه زیتون در سطح 108 هزار هکتار فعالیت دارند.
نماینده مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی تعداد کل درختان زیتون کشت شده در استانهای زیتون خیز کشور را بیش از21 میلیون و 544 هزار و 330 اصله خواند و افزود: طبق آخرین اطلاعات واصله ظرفیت نهالستانهای کشور معادل 14 میلیون و 334 هزار و 500 اصله است.
وی با اشاره به مصرف سرانه 120 گرم روغن زیتون در کشور، اظهارداشت: در حال حاضر ظرفیت بالقوه واحدهای روغنکشی زیتون معادل 50 هزار و500 تن است ضمن اینکه تعداد واحدهای روغنکشی این محصول از 6 واحد در سه استان به 26 واحد در 6 استان افزایش یافته است.
به گفته عرب باغهای مادری زیتون برای شناسایی ارقام سازگار برتر برای هر منطقه در سطح 99 هکتارو باغهای مادری برای استحصال قلمه استاندارد در سطح 168 هکتار احداث شده است.
وی اظهارداشت: به منظور تولید دانه خوراکی روغن زیتون دو طرح عمده توسعه و اصلاح باغات زیتون و احداث باغهای مادری سازگار در سطح کشور اجرایی شده است.
نظر شما