به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کامران باقری لنکرانی امروز در مراسم معرفی آلواسکین به عنوان دستاورد محققان ایرانی برای درمان سوختگی و افتتاح بانک فیبروبلاست آلوژنیک انسانی در بیمارستان شهدای تجریش، با ابراز خرسندی از رشد علمی کشور در سالهای اخیر و شتاب مطلوب رشد علمی کشور، افزود: باید توجه داشته باشیم که این مسئله نافی تحقیقات علم برای علم نیست.
وی اظهار داشت: حتی کشورهای ثروتمند نیز با نگاه هدفمند و جهت دار به مسئله پژوهش می پردازند.
وزیر بهداشت گفت: وزارت بهداشت می تواند در پروژه های هدفمند پیشتاز باشد زیرا عرصه خدمت رسانی در کنار عرصه آموزش و پژوهش ظرفیت مفیدی را ایجاد کرده است که باید بیش از آن استفاده کرد و با نگاه مسئله محور و مطابق با نیاز کشور به پیش رفت.
وی با اشاره به میزان عمر از دست رفته از اثر سوختگی یادآور شد: بیشترین میزان قربانیان سوختگی در جوامع کم درآمد حضور دارند و متاسفانه در این جوامع نیز در میان قشر کم درآمد به دلیل نوع سکونت گاههای این افراد، بیشتر دچار مشکل سوختگی می شوند.
لنکرانی با اشاره به وجود آماری مبنی بر اینکه سالانه 50 هزار مورد سوختگی به مراکز درمانی کشور مراجعه می کنند، افزود: سوختگی قابل پیشگیری و بالقوه قابل درمان است و مطالعات نشان می دهد که قابلیت پیشگیری با افزایش آگاهی عمومی و ارتقاء سواد سلامت مردم ایجاد می شود.
وی یادآور شد: آمار نشان می دهد که با افزایش میزان و درجه سوختگی، میزان مرگ و میر ناشی از سوختگی نیز افزایش می یابد و آنچه در این میان اهمیت دارد به روز کردن درمان و یافتن راههای جدید درمانی است.
وزیر بهداشت به دو برابر کردن میزان تخت های سوختگی در کشور اشاره کرد و گفت: ایجاد یک هزار و 200 تخت سوختگی به تنهایی جوابگوی معضلات درمانی در بخش سوختگی نیست و عمده درمانها قدیمی است و در میزان مرگ و میر ناشی از سوختگی تأثیری ندارد.
وی از پروژه آلواسکین به عنوان یکی از مهمترین پروژه های تحقیقاتی - درمانی کشور نام برد و گفت: این پروژه یک همکاری خوب و ثمربخش میان گروه های آموزشی و پژوهشی بود.
لنکرانی مدیریت پژوهش را از انجام پژوهش مهمتر ذکر کرد و گفت: فرآیند تحقیقات در کشور رو به جلو است اما هدفمندی آن از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی با اشاره به بودجه های پژوهشی که در سالهای 85 و 86 اختصاص یافته است، گفت: در سال 85 حدود 33 میلیارد تومان برای تجهیز مراکز آموزشی و پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی هزینه شد و در سال جاری نیز 112 میلیون یورو به اضافه بودجه های مصوب دانشگاههای علوم پزشکی برای تجهیز مراکز آموزشی و پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی در نظر گرفته شد که هدف اصلی این بودجه نیز تجهیز مراکز تحقیقاتی قطبی است.
وزیر بهداشت تأکید کرد: بودجه فرآیند پژوهش را تسهیل می کند اما هدفمندی پژوهش از آن مهمتر است و این کار در پروژه آلواسکین بهتر قابل مشاهده است و این مسئله در حضور پژوهشگران حوزه های علوم پایه، بالینی و ایمنولوژی نشان داده شده است.
وی بر افزایش همکاری های بین بخشی در پروژه های بزرگ تحقیقاتی و درمانی تأکید کرد و یادآور شد: این نوع همکاریها باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
لنکرانی در خصوص میزان انطباق پروژه های تحقیقاتی در علوم پزشکی با نیازها و اولویت های اعلام شده کشوری خاطرنشان کرد: در سال 85 حدود 53 درصد این تحقیقات با نیازهای کشور همخوانی داشته است در صورتی که این آمار در 10 سال پیش حدود 15 درصد بود که برای افزایش آن باید تلاش بیشتری صورت گیرد.
وی افزود: البته از میان این 53 درصد نیز همه تحقیقات به گونه ای طراحی نشده اند که به تکمیل چرخه علم و فناوری بیانجامد و خروجی آن این چرخه را تکمیل کند.
وزیر بهداشت حرکت منسجم علمی را متعلق به همه مردم دانست و گفت: کارهایی از جمله پروژه آلواسکین می تواند در جهات دیگری از جمله ریز فناوریها نیز توسعه یابد و می توان امیدوار بود محصولات نوآورانه بیشتری در بازار دنیا از این طریق ایجاد کرد.
نظر شما