حجت الاسلام محمد علی ایازی قرآن پژوه و محقق در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه مسئله نوروز مسئله آغاز سال جدید است، اظهار داشت: سال جدید در فرهنگ ما ایرانیان با ایام بهار آغاز می شود که فصل سرد را طی می کنیم و با تحول طبعیت، یک تحول و جابجایی در زندگی ما نیز ایجاد می شود.
وی با اشاره به اینکه این ایام در فرهنگ دینی با استقبال زیادی رو به رو شده است، تصریح کرد: در روایات اهل بیت (ع) نیز خواسته شده این تحول انسان در زندگی دینی و معنوی او نیز ایجاد شود از این رو او تعلیماتی داده شده که در آداب نوروز ذکر شده است.
حجت الاسلام ایازی در ادامه افزود: در تعبیر دعای سال نو می آید : خدایا حالا که سال عوض شده، ماه و روز نیز عوض شده زندگی ما را هم عوض کن. در واقع دعای سال نو یک بعد تعلیمی و یک بعد القایی دارد. همانطور که ما سعی می کنیم ظواهر زندگی خود اعم از پرده و فرش و بیرون را عوض کنیم، در تلاش هستیم تحولی در زندگی درونی خود ایجاد کنیم که باید دل و درون انسان عوض شود.
این قرآن پژوه یاد آور شد: وقتی می گوییم "حول حالنا الی احسن الحال" یعنی تحولی در بیرون ایجاد کرده ای در درون ما نیز دگرگونی ایجاد کن. بنابراین اگر با کسی اختلاف و یا کینه ای داریم، این ایام بهترین فرصت برای ایجاد تحول است.
وی در پایان گفت: در تعبیر دعای سال نو به صله رحم و سرزدن به دوستان و آشنایان تأکید بسیاری شده است و این ایام بهترین زمان برای تحول دل است تا شادی خود را با دیگران قسمت کنیم.
نظر شما