خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و هنر : کتاب با پیشگفتاری از مولف آغاز می شود که در ادامه به فصول ششگانه کتاب می پردازد که هر یک در چند بخش به تحلیل و بررسی موضوع اختصاص یافته است.
فصل اول با عنوان "نگاهی به بقاع متبرکه در ایران" به مواردی چون آرامگاه سازی و ارتباط آن با تفکر شیعی، معماری بقاع و تنوع آن، جایگاه بقاع در باور مردم و بقاع متبرکه بستر هنرهای سنتی و عامیانه می پردازد.
فصل دوم با عنوان "نقاشی های بقاع متبرکه" شامل بخشهایی چون نقاشی دیواری در دوره اسلامی، سابقه نقاشی بر دیوار بقاع متبرکه، پراکندگی بقاعی که هنوز نقاشی دارند، تشابه ساختاری نقاشی های بقاع و بازسازی های مداوم و چند لایه بودن نقاشیها است.
فصل سوم با عنوان "زیبایی شناسی نقاشی ها" به مواد و فن اجرا، مضمون نقاشیها، ترکیب بندیها، نمادشناسی رنگ و نماد شناسی عناصر آئینی و نقاشی می پردازد و فصل چهارم با عنوان "سبک شناسی نقاشی ها" شامل ویژگیهای تصویری، تأثیرپذیری از دیگر هنرها، همگامی با خوشنویسی، ادبیات عامیانه روایی و هنر نمایشی تعزیه است.
فصل پنجم با عنوان "گیلان خاستگاه نقاشی های بقاع" در دو بخش زمینه های جغرافیایی و تاریخ - مذهبی و نهایتاً فصل ششم با عنوان "تفسیری از چند نقاشی" با بررسی مقاطع تاریخی ظهر عاشورا، به میدان رفتن ابوالفضل (ع) و جنگ قاسم (ع) با پسران ازرق شامی به کار این کتاب پایان می دهد.
نظر شما