۱۳ فروردین ۱۳۸۷، ۱۲:۱۵

با حضور 2 هزار داوطلب؛

آزمون دستیاری دندانپزشکی در 12 اردیبهشت ماه برگزار می شود

آزمون دستیاری دندانپزشکی در 12 اردیبهشت ماه برگزار می شود

بیست و دومین آزمون دستیاری دندانپزشکی 12 اردیبهشت سال جاری با حضور حدود 2 هزار داوطلب در 8 دانشگاه علوم پزشکی کشور برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، این دوره از آزمون به طور همزمان در دانشگاههای علوم پزشکی اصفهان، تبریز، تهران، شهید بهشتی، شیراز، کرمان، مشهد و همدان برگزار می شود و کارت ورود به جلسه در روز چهارشنبه 11 اردیبهشت سال جاری در محل دانشگاهها توزیع خواهد شد.

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی با اشاره به آخرین تغییرات اعمال شده در بیست و دومین دوره آزمون دستیاری دندانپزشکی گفت: محدودیت انتخاب رشته در این آزمون حذف شده است.

دکتر اکبر فاضل در گفتگو با مهر افزود: پیش از این داوطلبان تنها امکان 3 رشته - محل را داشتند که با حذف این محدودیت، امکان انتخاب 100 رشته - محل برای داوطلبان آزمون پذیرش دستیاری دندانپزشکی فراهم شد.

وی خاطرنشان کرد: در آزمون دستیاری دندانپزشکی 10 رشته در 10 دانشکده دندانپزشکی در دوره تخصصی وجود دارد که امکان انتخاب 100 رشته - محل را برای داوطلبان فراهم می کند.

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی یادآور شد: همچنین در این دوره از آزمون دستیاری دندانپزشکی امکان انتخاب نوع تعهدات نیز وجود دارد.

وی با اشاره به انواع تعهداتی که داوطلبان آزمون دستیاری دندانپزشکی در زمان انتخاب رشته باید بر عهده گیرند، گفت: 3 نوع تعهد خاص آموزشی، خاص درمانی و عام درمانی وجود دارد که باید هر کدام را با توجه به شرایط موجود در آن و تسهیلاتی که برای داوطلب دارد، انتخاب کنند.

فاضل خاطرنشان کرد: افرادی که مایل به قبول هیچ نوع تعهدی نباشند می توانند در سهمیه آزاد دستیاری دندانپزشکی ادامه تحصیل دهند و شهریه دوره آموزشی خود را بر اساس قواعد و مقررات مربوطه پرداخت کنند.

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی اظهار داشت: آزمون کتبی پذیرش دستیار تخصصی دندانپزشکی با 240 سئوال از دروس زبان، ارتودانتیکس، اندودانتیکس، بیماریهای دهان و تشخیص، پاتولوژی فک و دهان، پریودانتیکس، جراحی دهان و فک و صورت، دندانپزشکی ترمیمی، دندانپزشکی کودکان، رادیولوژی دندان و فک و صورت، پروتزهای دندانی و دندانپزشکی جامعه نگر برگزار می شود.

وی افزود: کلیه سؤالات دروس مرتبط با دندانپزشکی دارای ضریب یک و درس زبان با ضریب 2 در آزمون اعمال می شود. داوطلب دارای یک رتبه است و می تواند 100 کد رشته محل را انتخاب کند. 

نتایج اولیه (نمرات خام) بیست و دومین آزمون دستیاری دندانپزشکی پس از سه هفته به صورت اینترنتی اعلام خواهد شد و در مرحله دوم اسامی واجدین شرایط پذیرش با در نظر گرفتن سه برابر ظرفیت پذیرش در سهمیه از طریق اینترنت اعلام و این افراد در این مرحله موظف به ارائه مستندات لازم جهت پذیرش درسهمیه مربوطه بر اساس دستور العمل های آتی خواهند بود.

در مرحله سوم کارنامه حاوی نمره و رتبه هر فرد از طریق اینترنت دراختیار داوطلبان قرار می گیرد. داوطلب در صورتی که واجد شرایط پذیرش باشد مجاز به انتخاب حداکثر یکصد رشته – محل مورد علاقه خود بوده و در فرم انتخاب رشته- محل که در سایت اینترنتی مربوطه همراه کارنامه به وی ارائه می شود ، به ترتیب اولویت درج می کند.

80 درصد از کل ظرفیت پذیرش به صورت سهمیه آزاد به داوطلبان اختصاص دارد. داوطلبانی که در ظرفیت های آزاد (با پرداخت شهریه) پذیرش می شوند چنانچه هیچگونه تعهد دیگری از قبیل طرح نیروی انسانی، استفاده از سهمیه استانی و مناطق محروم 2 و 3 نداشته باشند، مشمول انجام تعهدات دستیاری نخواهند بود.

همچنین به منظور تکمیل نیروی آموزشی ماندگار در دانشکده های دندانپزشکی تازه تأسیس، بخشی از پذیرش دستیاری به صورت تعهد خاص جهت برخی رشته ها برای برخی دانشکده ها است که داوطلبان متقاضی و بومی واجد شرایط باید در ردیف مربوطه در فرم ثبت نام علاقه مندی خود را اعلام کنند.

پذیرش این افراد در هر رشته مشروط به کسب حد نصاب نمره کتبی و سپردن تعهد خدمتی 3 برابر دوران تحصیل خواهد بود. افراد بومی برای استانهایی که دارای دانشکده دندانپزشکی هستند، می توانند از این تعهد استفاده کنند.

تعهد خاص درمانی نیز به منظور راه اندازی و تکمیل کلینیک های تخصصی در استانهایی که دارای دانشکده دندانپزشکی نیستند، اعمال می شود و داوطلبان متقاضی و بومی واجد شرایط باید در ردیف مربوطه در فرم ثبت نام علاقه مندی خود را اعلام کنند و پذیرش این افراد در هر رشته مشروط به کسب حد نصاب نمره کتبی و سپردن تعهد خدمتی 3 برابر دوران تحصیل خواهد بود.

افراد بومی برای استانهایی که فاقد دانشکده دندانپزشکی هستند می توانند از این تعهد استفاده کنند و کسانی که در دوران تحصیل دکتری دندانپزشکی خود از سهمیه استانی یا مناطق محروم استفاده کرده اند، به شکل خودکار در لیست تعهد خاص آن استان قرار می گیرند و مشمول سپردن تعهد خدمتی به میزان 3 برابر دوران دستیاری خواهند بود و پذیرش آنان منوط به ارائه تعهد نامه محضری است.

کسانی که تعهد دوره دکتری دندانپزشکی عمومی آنان بیش از سه برابر دوره دستیاری باشد تعهد دستیاری به عنوان بخشی از تعهد دوره عمومی محسوب می شود. این گونه داوطلبان در صورتی که از ظرفیت آزاد (با پرداخت شهریه) استفاده کنند، موظف هستند بلافاصله پس از فارغ التحصیلی تعهدات دوره دکترای دندانپزشکی عمومی خود را در استان مربوطه به اتمام برسانند.

محل های انجام تعهدات آموزشی و درمانی در اطلاعیه های بعدی مشخص می شود. پس از تکمیل ظرفیت پذیرش در سهمیه دولتی از میان متعهدین خاص آموزشی و درمانی، باقیمانده ظرفیت به صورت تعهد عام به وزارت بهداشت تعلق می گیرد و پذیرفته شدگان متعهد خدمت به میزان تا سقف 5/2 برابر مدت آموزش می شوند.

مربیانی که حداقل 12 سال سابقه خدمت تمام وقت و بلاانقطاع در رشته مربوطه تا تاریخ شرکت در امتحان به صورت هیئت علمی در یکی از دانشکده های دندانپزشکی تبریز – همدان - بابل – گیلان و یا 10 سال خدمت تمام وقت در دانشکده های دندانپزشکی زاهدان – یزد- رفسنجان و اهواز داشته باشند با ارائه معرفی نامه رسمی ازدانشگاه مربوطه می توانند از سهمیه مورد نظر استفاده کنند.

این افراد درصورتی که 80 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده سهمیه آزاد در رشته انتخابی را کسب کنند به صورت یک سهمیه اضافه درنظر گرفته می شوند. اینگونه افراد باید دارای حکم هیئت علمی مربی باشند. تعهد دستیاری این قبیل افراد بر مبنای دو برابر سنوات تحصیل و به صورت خاص برای دانشگاه مربوطه اخذ خواهد شد.

کلیه خانم های متأهل قبل از شروع دستیاری باید مجوز کتبی و محضری همسر خود را مبنی بر انجام تعهدات دستیاری ارائه کنند. خانم هایی که هنوز ازدواج نکرده اند در هر زمان از تحصیل یا انجام تعهدات موظف هستند درصورت ازدواج مراتب تعهد را به اطلاع همسر خود برسانند.

کد خبر 657119

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha