اکبرلونی در گفتگو خبرنگار مهر گفت: درسالجاری بالغ بر30 میلیون نهال شناسه دار می شوند، این در حالی است که توسعه نهالستانها مد نظرقرار ندارد و به نهالستانهایی که تاکنون موفق به اخذ مجوز تولید نهال سالم نشده اند با ارائه مدارک مورد نیاز درصورت صلاحیت به آنان مجوز تولید داده می شود.
مدیرکل برنامه ریزی نهال وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: پیش بینی می شود بالغ بر 50 میلیون نهال در کشور تولید و توزیع شود که در مدت سه سال اخیر تاکنون 50 درصد نهالهای تولیدی معادل 24 میلیون نهال شناسه دار شده اند و در صددیم تا پایان برنامه چهارم توسعه کلیه نهالهای تولید کشوررا شناسه دار کنیم.
وی نهال شناسه دار را نهالی استاندارد، سالم و اصیل ارزیابی کرد و افزود: باغداران باید نهال مورد نیاز خود را از نهالستانهای تولید کننده نهال استاندارد تهیه کنند و در خصوص اصالت نهال تضمینهای لازم را اخذ کنند.
لونی با بیان اینکه استفاده از نهال گواهی شده فاکتوری برای کاهش قیمت نهایی تولیدات تلقی می شود، افزود: باغدارانی که از نهال گواهی شده استفاده می کنند دارای عملکرد مطلوبتری به لحاظ کمیت و کیفیت تولید خواهند بود؛ لذا در نهایت می توانند هزینه تمام شده تولید را کاهش دهند و با قیمت ارزانتری محصول تولیدی را در اختیار مردم قرار دهند.
وی عنوان کرد: در سالجاری روند شناسه دار کردن نهالهای تولیدی کشورادامه می یابد و در راستای افزایش کیفیت تولیدات رعایت استانداردها دقیقترخواهد شد.
مدیرکل برنامه ریزی نهال وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وجود کمیته فنی نهال در سطح استانهای کشور، عنوان کرد: از طریق این کمیته نظارت بر تولید نهال استاندارد و سالم در کلیه استانهای کشوراعمال می شود، این کمیته متشکل از مدیریت باغبانی استانها، مدیریت حفظ نباتات و تحقیقات است.
وی تصریح کرد: واردات نهال یا هراندام تکثیری باید با مجوز موسسه ثبت و گواهی نهال و بذر صورت گیرد ضمن اینکه واردات باید از موسسات بین المللی معتبرصورت گیرد و رعایت ضوابط جاری کشوربرای این امرضروری است، البته در حال حاضراجازه واردات فقط برای ارقام جدید صادر می شود.
لونی افزود: امکان تولید نهال درحد نیازدرداخل معادل حدود 50 میلیون نهال وجود دارد و مجوز واردات فقط برای برخی از ارقام و گونه های نایاب درکشور صادر می شود.
نظر شما