به گزارش خبرگزاری مهر، گروهی از پژوهشگران دانشگاه استانفورد نوع جدیدی از دستگاه طیف سنجی تصویربرداری ویژه تشخیص تومورها را ارائه کرده اند که توانایی تهیه تصاویر شبیه سازی شده با وضوع تصویر هزار برابر بیشتر از استانداردهای فعلی را دارد.
این دستگاه طیف سنج برپایه "اثر رامان" عمل می کند. اثر رامان از سال 1930 مطرح شد. این اثر در حقیقت یک نوار نور است که از یک دستگاه لیزر گسیل شده و به شیء برخورد می کند و در این هنگام بعضی از فوتونهای این نوار نور (در حدود یک فوتون روی 10 میلیون) با یک کاهش انرژی مواجه می شوند و به این ترتیب با بسامد کمتر از بسامد نور مبدا گسترده می شوند.
با اندازه گیری تفاوتهای انرژی این فوتونها می توان اطلاعاتی را در خصوص ماهیت شیمیایی و ساختاری شیء آسیب دیده از این نوار نوری به دست آورد.
این دانشمندان که نتایج تحقیقات خود را در مجله "نیچر نانوتکنولوژی" منتشر کرده اند در ساخت این طیف سنج از اثر رامان بهره گرفته اند و از آن در عرصه پزشکی به ویژه در بخش سرطان شناسی استفاده کرده اند.
در آزمایش این دستگاه روی حیوانات، نانوذرات طلا و نانولوله های کربنی به موشها تزریق شدند و سپس با یک دسته نور لیرزی مورد حمله قرار گرفتند. با کمک این نوع جدید طیف سنجی امکان مشاهده مهاجرت این ذرات در داخل بدن ارگانیسم فراهم شد و به خصوص مشاهده شد که این ذرات چگونه در محلهای توموری تغییر می کنند.
این دانشمندان امیدوارند ظرف 15 سال آینده این دستگاه در روی انسان آزمایش شود.
نظر شما