۱۵ فروردین ۱۳۸۷، ۷:۵۶

دکتر آذرشب در گفتگو با مهر: نوآوری عامل تکامل مادی و معنوی است

دکتر آذرشب در گفتگو با مهر: نوآوری عامل تکامل مادی و معنوی است

رئیس مرکز مطالعات فرهنگی ایران و عرب با تأکید بر اینکه دعوت مقام معظم رهبری به نوآوری همان دعوت به احیای دین است گفت: نوآوری جزئی از دین است که به تکامل مادی و معنوی مؤمنان منتهی می‌شود.

دکتر محمد علی آذرشب استاد دانشگاه تهران و رئیس مرکز مطالعات فرهنگی ایران و عرب در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با ظهور و تجلی نوآوری در عرصه دین اظهار داشت: اصل دعوت اسلام احیا است و اگر بخواهیم کلمه اسلام را خلاصه کنیم باید آن را به احیا و زنده کردن تعبیر کنیم.

وی افزود: انسان به عنوان موجود حی و متکامل همواره در حال رشد است و هرگاه از حرکت بایستد یعنی جامعه دینی از حرکت و حیات ایستاده است چرا که دین بزرگترین عامل تکامل و رشد است و اسلام به عنوان کاملترین دین معنای حقیقی رشد و تکامل را دارد به طوری که امروز مومن با دیروز وی متفاوت باشد و این تفاوت در راستای بهبودی و نو شدن و تجدد صورت گیرد.

دکتر آذرشب در ادامه اظهارات خود به ابعادی از نوآوری اشاره کرد که از طریق دنبال کردن راههای غیر دینی صورت می گیرد.

وی گفت: ممکن است عده ای نوآوری را به عنوان به دنبال نو رفتن تعبیر کنند که این امر تکامل نیست و اگر نوآوری حساب شده دین را دنبال نکنیم در سراشیبی و سقوط قرار می گیریم درحالی که نو آوری اسلام انسان را به سوی کمال سوق داده و به کمالات مادی و معنوی وی می افزاید.

استاد دانشگاه تهران با اشاره به دوران صدر اسلام که به نوآوری های پی در پی انجامید و سرانجام ثمره تنومند اسلام در قرن چهارم ارائه شد گفت: نوآوری جزء دین است و اگر نباشد رشد و کمالی صورت نمی گیرد.

وی تصریح کرد که نوآوری نظریه اصلی دین بوده و اگر مقام معظم رهبری ما را به نوآوری دعوت کرده بدان معناست که ما به احیای دین دعوت شده ایم.

کد خبر 658888

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha