۱۵ فروردین ۱۳۸۷، ۱۰:۲۳

دولت برای تحقق نوآوری باید بیشتر از ظرفیت مردم استفاده کند

دولت برای تحقق نوآوری باید بیشتر از ظرفیت مردم استفاده کند

مدیر کل امور دانشجویان داخل کشور با بیان اینکه دولت بیش از گذشته باید از ظرفیت مردم استفاده کند، گفت: بی شک نوآوری و شکوفایی محقق نمی شود مگر اینکه مردم بیش از این به صحنه بیایند و دولت باید زمینه حضور حداکثری مردم را فراهم کند.

دکتر حسن مسلمی نائینی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص الزامات تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در نامگذاری امسال به عنوان سال نوآوری و شکوفایی گفت: قبل از اینکه موضوع نوآوری و شکوفایی در پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب مطرح شود، این بحث را مطرح کردند که دولت باید بیشتر از مردم استفاده کند و مردم باید سطح مشارکت خود را از حد انتخابات بگذرانند و به این سمت برویم از ظرفیت مردم بیش از اکنون استفاده شود.

وی با بیان اینکه نوک پیکان نوآوری به سوی دانشگاههاست، گفت: دانشگاهها می‌توانند به ملت کمک کنند، دانشگاهی که نخبگان  و تحصیلکردگان و افرادی با تجارب دنیایی در آن حضور دارند و به جهات علمی کشورهای مختلف را شاهد بوده‌اند، می‌تواند در خدمت مردم باشد.

مسلمی نایینی با بیان اینکه جسارت لازم در فضای دانشگاهی برای نوآوری وجود دارد، گفت: یقینا نوک پیکان این نوآوری به سوی دانشگاههاست و دانشگاهها می‌توانند به ملت کمک کنند.

مدیر کل امور دانشجویان داخل وزارت علوم با بیان اینکه بدون استفاده از مردم نمی شود نوآوری کرد خاطرنشان ساخت: دیگر آن زمان گذشته است که نوآوری تک نفره باشد و یک نفر می‌توانست به اختراع و اکتشافی دست بزند و میلیون‌ها نفر از آن استفاده کنند.

وی افزود: 30 هزار عضو هیئت علمی در دانشگاههای دولتی فعالیت می کنند و به همین اندازه نیز در دانشگاههای غیردولتی و غیرانتفاعی و آزاد فعال هستند، یعنی 50 هزار عضو هیئت علمی داریم که 50 هزار طلا هستند و باید از آنها استفاده شود، بنابراین باید مسائل و مشکلات مملکت را به این افراد کاردان ارجاع داد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه در یادآوری پتانسیل نهادهای علمی اضافه کرد: علاوه بر اعضاء هیئت علمی عده زیادی از دانشجویان پرانرژی و جستجوگر در مقاطع مختلف به خصوص تحصیلات تکمیلی فعالند که باید از همه آنها استفاده شود و روشهای نو را ایجاد کرد.

مسلمی نائینی با اشاره به فرامین مقام معظم رهبری گفت: باید میانبر زد، نمی‌شود آهسته آهسته رفت. باید جدیت کرد و با مطالعه روش‌هایی را که در دنیا تجربه شده الگو گرفت و با روش‌های بومی و اسلامی ممزوج کرد. همچنین به نوعی آموزش عالی کشورمان باید عقبه علمی کل کشور شود و تمام وزارتخانه‌ها باید مسائل را به آموزش عالی کشور ارجاع دهند.

وی گفت: جسارت لازم در فضای دانشگاهی برای نوآوری به صورت صد در صد وجود دارد و مطمئن هستم که می‌توانیم و فقط باید به این سمت برویم که دستگاهها مشکلات را به دانشگاهها ارجاع دهند و سریعا نیز از دانشگاه انتظار نسخه نداشته باشند.

مسلمی نائینی با بیان اینکه با سرمایه گذاری به رفع مشکلات صنایع و مراکز اجرایی با شیوه‌های بومی اقدام شود، افزود: هیچ ترسی از مشکلات نیست و باید سرمایه‌گذاری کرد، البته این سرمایه‌گذاری و بکارگیری اساتید و بدنه دانشگاهی معادل همان سودرسانی به کشور است. فقط باید در راهی که برای نوآوری پیش گرفته می شود تحمل ریسک هم داشته باشیم.

مدیر کل امور دانشجویان داخل وزارت علوم درباره آمادگی دانشجویان برای پرهیز از کلیشه گفت: این آمادگی در دانشجویان وجود دارد و دانشجویان دنبال این هستند که فرصتی پیش آید و کارهای کاربردی انجام دهند. اغلب دانشجویان از کارهای تئوری صرف که به عمل نرسد بیزارند.

وی از مراکز دولتی و مراکز صنعتی خواستار شد مشکلاتشان را به دانشگاهها ارجاع دهند و افزود: دولت و صنعت بدانند که دانشگاه قادر به حل صد درصدی مسائل است لذا مسئولان دانشگاهها نیز باید به این سمت بروند که به طرحهای کاربردی اهمیتی خاص بدهند و تشویق‌های خاص برای دانشجویانی که اینگونه گرایش دارند در نظر گرفته شود.

قائم مقام معاون دانشجویی وزیر علوم گفت : از زمانی که رهبر معظم انقلاب موضوع نوآوری و شکوفایی را مطرح کردند، مرتب در فکر هستم که چه باید کرد تا فعالیت‌ها را به سمت و سویی ببریم که واقعا خدمات دانشجویی مدرن ارائه شود.

کد خبر 659004

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha