به گزارش خبرگزاری مهر به مقل از خبرگزاری ریانووستی، پوتین در پیام خود که برای روسای جمهوری های برسمیت شناخته نشده آبخازی و اوستیای جنوبی ارسال شد، تلاش برای اعمال فشار بر این دو جمهوری را بی فایده توصیف کرد.
رئیس جمهور روسیه اعلام نمود که روسیه در عمل از این جمهوری ها حمایت خواهد کرد و به آنها کمک می کند.
وی تاکید کرد:"امیدها و مشکلات مردم این دو جمهوری که در آنها اتباع روسیه زندگی می کنند، به هیچ وجه برای روسیه بی اهمیت نیست. از این رو حمایت از آبخازی و اوستیای جنوبی در آینده نیز نه در سخن و بلکه عملی خواهد بود".
گفتنی است که رؤسای این دو جمهوری نیز در پیام خود برای رئیس جمهوری روسیه نگرانی مردمان خود را از سیاست گرجستان در قبال خود اعلام کردند.
پوتین افزود که هر گونه تلاش برای اعمال فشار سیاسی، اقتصادی و بویژه فشار نظامی، بر آبخازی و اوستیای جنوبی بی فایده و بیهوده است.
همچنین پوتین اعلام داشت که در نگرانی مردم این دو جمهوری در خصوص پیامدهای احتمالی و منفی ناشی از الحاق گرجستان به ناتو شریک است.
گرچه روز گذشته ناتو در نشست سران آن در بخارست مخالفت خود را با عضویت گرجستان و اوکراین در آن اعلام کرد، اما چشم انداز احتمالی این اقدام کاملاً منتفی نیست.
نشست روز گذشته ناتو گرچه نتایجی را از قبیل موافقت با سامانه دفاع موشکی آمریکا در اروپا را ببار آورد، اما برخی مخالفت ها با توسعه ناتو بیانگر بروز ابعاد جدید از اختلافات در این بلوک نظامی بود.
"الکساندر رار" کارشناس شورای سیاست خارجی آلمان طی گفتگویی در ارتباط با این مسئله عنوان داشت: تصمیم سران کشورهای عضو در ناتو برای به تعویق انداختن الحاق اوکراین و گرجستان به برنامه عملکرد برای عضویت در ناتو، مسئله مصلحت موجودیت یک چنین سازمان شکاف یافته ای را مطرح می کند.
وی گفت: "اجلاس سران ناتو که از الحاق اوکراین و گرجستان امتناع کرد، نشان داد که این اتحاد همانند زمان جنگ در عراق، دچار شکاف شده است".
وی با اعلام اینکه در مسئله روسیه نیز در این سازمان اختلاف و دودستگی بوجود آمده است، اضافه کرد : "روشن است که در داخل ناتو، جبهه ای متشکل از کشورهای قدیمی اروپا وجود دارد که خواستار برقراری امنیت اروپا به همراه روسیه، انجام گفتگوی گسترده با مسکو و از جمله در زمینه مسئله انرژی است، و جبهه آمریکایی ها به همراه کشورهای اروپای جدید که می خواهند سیاست جدید خارج سازی روسیه از اروپا را اجرا کنند".
این کارشناس با تاکید بر اینکه عمر و فلسفه وجودی ناتو به پایان رسیده ، افزود: "این بلوک ایجاد شده بود تا از جهان آزاد در برابر تجاوز ایدئولوژی کمونیسم محفاظت کند، اما تقریباً 20 سال از فروپاشی اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی گذشته است. ما جهان دو قطبی نداریم. ناتو باید برای خود نقشی دیگر و متحد کننده بیابد".
نظر شما