به گزارش خبرگزاری مهر، پژوهگشران دانشگاه روچستر که گزارش تحقیقات خود را در کنفرانس بین المللی گفتار آکوستیک و پردازش سیگنال در لاس وگاس مطرح کردند، موفق شدند یک قطعه موسیقی را که با ساز کلارینت نواخته شده بود در فضایی به گنجایش کمتر از یک کیلوبایت باز تولید کنند.
در این خصوص مارک بوکو استاد مهندسی الکترونیک و ایده پرداز این فناوری جدید بازتولید کردند توضیح داد: "این فناوری جدید، یک سیستم بازتولید موسیقی در مقیاس انسانی است. در حقیقت انسانها می توانند زبان و نفس با یک سرعت برابر تولید کنند. به همین دلیل به اندازه گیری موسیقی حتی در چند هزارم ثانیه همانند کاری که یک "سی دی" انجام می دهد، نیاز ندارد. با توجه به تواناییهای انسان در استفاده همزمان زبان و تنفس، ما فناوری را ابداع کردیم که براساس آن به حداقل میزان اطلاعات لازم برای بازتولید یک قطعه موسیقی نیاز است."
براساس گزارش ساینس دیلی، رایانه در این فناوری جدید، اجرای اصلی را برپایه ماهیت کلارینت و استفاده از آن بازتولید می کند.
در واقع، این دانشمندان تمام جنبه های کلارینت را که روی نواختن یک آهنگ تاثیر می گذارند، اندازه گیری کردند. سپس توانستند مدل رایانه ای کلارینت را بسازند. نتیجه این اقدامات، یک ابزار مجازی است که توانایی تولید موسیقی را همانند کلارینتهای واقعی دارد.
در ادامه این تحقیقات، پژوهشگران آمریکایی با کمک این ساز مجازی یک آهنگساز مجازی را ایجاد کردند که توانایی درک حرکات دست، نیروی تنفس و فشار لبها را دارد و می تواند با کمک این اطلاعات یک آهنگ مجازی را تولید کند.
سپس این موسیقی را که تنها به مدت 20 ثانیه با کلارینت مجازی نواخته شده بود در فایلی که هزار برابر کوچکتر از یک فایل MP3 بازتولید کردند.
نظر شما