به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حمیدرضا طیبی در مراسم افتتاح نخستین بانک ایده سلامت با اشاره به نامگذاری سال نوآوری و شکوفایی از سوی مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: رهبر معظم انقلاب در چند سال اخیر به طور مکرر درباره اهمیت فکر، علم و فناوری و رابطه آن با توسعه، امنیت و اقتدار کشور تذاکرات خوبی داده اند که از جمله آن می توان به نهضت نرم افزاری، تهیه نقشه جامع علمی کشور و نوآوری تأثیرات آن در پیشرفت و توسعه کشور اشاره کرد.
طیبی افزود: هم اکنون تولید فکر، علم و فناوری و تجاری سازی فناوری ملاک توسعه و پیشرفت کشورها محسوب می شود و در بحث نوآوری نیز باید در روشهای گذشته تجدید نظر کنیم و بپذیریم که فکر ایرانی و علم ایرانی می تواند محور توسعه قرار گیرد.
وی گفت: زمانی باید به علم خارجی مراجعه کرد که برنامه ریزی های داخل کشور به نتیجه نرسیده باشد. همچنین باید خود را موظف بدانیم که چگونگی انتقال علم از خارج از کشور به داخل را درک کنیم. این موضوع که پروژه ها به صورت روشهای خارجی در داخل تکرار شوند در حیطه های به خصوص مهندسی نگران کننده است و باید مورد تجدیدنظر قرار گیرد.
رئیس جهاد دانشگاهی تأکید کرد: این باور باید از سطح بالای کشور به بدنه منتقل شود و تمامی مسئولین به خصوص در حوزه های صنعتی وظیفه خود را تنها اجرای پروژه ها ندانند بلکه به این موضوع اعتقاد پیدا کنند که پروژه های کشور باید با فکر ایرانی و دانش بومی انجام بپذیرد و در آن نوآوری صورت گیرد.
وی گفت: خودباوری باید فرهنگ عمومی جامعه باشد و با توجه به اینکه استعمار، عدم خودباوری را در فرهنگ ما القاء کرده است این موضوع در میان برخی از مدیران نیز القاء شده که به کار علمی ایرانی باور ندارند و پس از تجاری سازی یک فناوری در کشور، از سوی مدیران و در بدنه صنعتی کشور پذیرفته نمی شود.
وی افزود: رسانه ها مسئولیت فرهنگ سازی خودباوری علمی را در کشور بر عهده دارند و مبنای ارزآوری کشور باید از منابع طبیعی به فروش فناوری علم و دانش روز ایرانی تغییر کند.
طیبی بازنگری جدی در قوانین بازدارنده برای صاحبان ایده های علمی را ضروری خواند و گفت: اگر فردی صاحب صنعت است باید طبق قانون مناقصات، رقیبی داشته باشد که این موضوع مشکلاتی را ایجاد می کند.
وی استفاده از بخش غیر دولتی در بهره گیری از راه حل ها و قانونگذاری را موجبات بهره گیری از توان علمی سایر حوزه های مرتبط با علم و فناوری دانست و گفت: باید باور کنیم که می توانیم مشکلات خود را خودمان حل کنیم.
رئیس جهاددانشگاهی اساس تشکیل جهاددانشگاهی را نوآوری برشمرد و یادآور شد: جهاددانشگاهی توانسته است در حوزه های پژوهشی، فناوری، آموزشی، اشتغال زایی و فرهنگی کارنامه درخشانی ارائه دهد و جهش قابل ملاحظه ای داشته است.
وی ابراز امیدواری کرد: با زمینه سازی مناسب دولت، توانمندی های جهاددانشگاهی برای ورود به عرصه هایی که اکنون در آن حضور خارجی ها به چشم می آید، تجمیع می شود.
طیبی یادآور شد: پروژه اتاق فکر سلامت، برگزاری نخستین همایش سلامت و توسعه پایدار و ایجاد نخستین بانک ایده سلامت از مهمترین پروژه های جهاددانشگاهی در حوزه ایده پردازی در نظام سلامت بوده است.
نظر شما