احمد قویدل در گفتگو با خبرنگار مهر، تفاهمنامه بیمه محصولات خونی که میان سازمان انتقال خون و بیمه ایران به امضا رسیده را، تحولی بزرگ در تامین امنیت روحی و روانی شهروندان دانست و از آن به عنوان اقدام برجسته ای که محقق شده است ، یاد کرد.
وی در ارتباط با نیازهای اجرایی شدن این موفقیت و بهره برداری از چنین اقدامی، افزود: ثبت درست و دقیق چگونگی تزریق خون و فرآورده های خونی در بانک های خون و پرونده های بیماران مصرف کننده این فرآورده ها از اهمیت بالایی در موثر واقع شدن این قرارداد برخوردار است.
مدیرعامل کنون هموفیلی ایران ادامه داد: بیمه ها می بایست بر روند مستندسازی تزریق خون و فرآورده های خونی نظارت دقیق داشته باشند.
قویدل، این نظارت را از مرحله ورید تا ورید عنوان کرد و افزود: این مرحله از اهدا کننده تا دریافت کننده خون و فرآورده های خونی را شامل می شود زیرا، اصل بر این است که این اتفاق نیفتد.
وی گفت: مصرف کنندگان دائمی خون و فرآورده های خونی مثل بیماران هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی و سرطان خون، می بایست آزمایشات ویروسی سالیانه خود را برای کنترل دقیق این موضوع جدی بگیرند.
قویدل در ارتباط با سایر مصرف کنندگان عادی خون و فرآورده های خونی نیز افزود: این قبیل افراد هم می بایست از آموزش لازم برخوردار شوند و حداقل 6 ماه پس از دریافت خون و فرآورده های خونی، نسبت به انجام آزمایشات ویروسی اقدام کنند.
مدیرعامل کنون هموفیلی ایران، با عنوان این مطلب که سازمان انتقال خون ایران، پلاسماهای صادراتی به کشور آلمان را (به منظور تهیه فرآورده های خونی) تحت پوشش این بیمه قرار داده است، گفت: بر اساس قرارداد منعقده میان سازمان انتقال خون ایران و بیمه ایران، افرادی که در سال 86 از محل تزریق خون و فرآورده های خونی ساخت داخل آلوده شده اند نیز تحت پوشش حمایت های بیمه ای قرار دارند.
وی تصریح کرد: در این قرارداد ذکر شده که این قبیل آلوده شدگان تا 5 سال می توانند، نسبت به وضعیت خود به بیمه اعلام شکایت بکنند و این موضوع به عنوان یک موفقیت بزرگ در تامین امنیت روحی و روانی شهروندان به حساب می آید که در نوع خود قابل تقدیر است.
قویدل، در عین حال بر ثبت دقیق چگونگی تزریق خون و فرآورده های خونی در جهت بهره مندی از بیمه محصولات خونی تاکید کرد و از آن به عنوان اهرم اجرایی در قرارداد مورد نظر نام برد.
نظر شما