به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علیرضا زالی امروز در جمع خبرنگاران افزود: تشخیص بیماریها و کمک به درمان بیماری های مزمن و صعب العلاج و انواع سرطان ها از مصادیق مهم کاربرد انرژی هسته ای در پزشکی است و با توجه به گسترش روز افزون استفاده از این فناوری نوین در کشور، لزوم توجه به ابعاد آموزشی مرتبط با این فناوری نیز اهمیت دارد.
وی افزود: حفاظت از اشعه و انرژی هسته ای بر اساس استانداردهای بین المللی در دنیا به وسیله افسرهای رادیو پرتو صورت می گیرد که وظیفه آنها نظارت بر نحوه درست بکارگیری انرژی هسته ای در مراکز درمانی، مراکز تحقیقاتی و کاربردی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: رشته رادیوبیولوژی و حفاظت پرتویی برای نخستین بار در کشور از سوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تدوین شد و با مجوز وزارت بهداشت در مهرماه 5 دانشجو در این رشته در مقطع کارشناسی ارشد پذیرفته می شوند.
وی یادآور شد: همچنین با توجه به امضای تفاهم نامه میان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای سه برنامه آموزشی در مقطع دکتری تخصصی با همکاری این پژوهشگاه در حال تدوین است.
زالی افزود: دکتری تخصصی (Ph.D) رشته رادیوبیولوژی، دکتری تخصصی (Ph.D) رشته حفاظت پرتویی و دکتری تخصصی (Ph.D) رشته رادیوفارماسی از برنامه های در دست اقدام با همکاری بین بخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای است.
وی با اشاره به لزوم حفاظت از افرادی که در معرض منابع پرتوزا قرار دارند، خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روش نوینی را برای حفاظت از افرادی که به طور دائم در معرض منابع پرتوزا قرار دارند، بکار گرفته است که به نسبت روش سنتی بسیار مقرون به صرفه تر و از اطمینان بیشتری برخوردار است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: در روش سنتی از فیلم بج (فیلم رادیولوژی فشرده) استفاده می شود و با نصب آن بر روی لباس فرد میزان پرتوهای دریافتی پس از مدت زمانی مورد ارزیابی قرار می گیرد که این روش علاوه بر اینکه به اندازه واقعی نمی تواند میزان پرتوها را مشخص کند و از سوی دیگر تخمین واقعی پرتوها امکان پذیر نبوده و با تغییرات محیطی نیز دچار تغییر می شود.
وی افزود: در روش جدید برای حفاظت از افرادی که در مراکز درمانی و تحقیقاتی در معرض منابع پرتویی قرار دارند به کمک دستگاهی با نام TLD میزان تغییراتی که در مدار الکترونی ایجاد شده و فوتون ها قابل رصد کردن خواهد بود.
زالی گفت: این روش علاوه بر اینکه مناسب تر از روشهای دیگر است از سوی دیگر با همکاری دانشمندان ایرانی حاضر در پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای بدست آمده است.
نظر شما