به گزارش خبرگزاری مهر، بهزاد مجیدی مجری طرح به خواص و ویژگی های سیمانهای ژئوپلیمری اشاره کرد و افزود: فرآیند تولید سیمان های ژئوپلیمری از مصرف انرژی بسیار کمتری برخوردار است. همچنین آلایندگی زیست محیطی و میزان تولید گاز دی اکسید کربن در این فرآیند بسیار کمتر از فرآیند تولید سیمان پرتلندی است.
مجیدی افزود: مواد اولیه سیمان های ژئوپلیمری به وفور در طبیعت یافت می شود. به طوری که هر منبع آلومینا، سیلیکاتی که قابلیت انحلال در محیط های شدید قلیایی را داشته باشد می تواند به عنوان منبع تهیه این سیمانها مورد استفاده قرار گیرد.
مجری طرح از استحکام فشاری بسیار بالا و قابلیت دستیابی در زمان کم، پایداری حجمی مناسب، پایداری در مقابل فرسایش فوق العاده و مقاومت حرارتی بالا به عنوان دیگر خواص سیمان های ژئوپلیمر نام برد و افزود: با توجه به سیاست های توسعه پایدار و آلودگی های زیست محیطی شدید ناشی از فرآیند تولید سیمان پرتلند و محدودیت های موجود در فرآیند تولید و مواد اولیه مورد استفاده، طی سالیان گذشته تحقیقات فراوانی در خصوص یافتن مواد مناسب برای جایگزینی سیمان پرتلند آغاز شده است و با توجه به مزایای موجود در فرآیند تولید سیمان های ژئوپلیمری، این سیمانها می توانند به عنوان جایگزینی برتر برای سیمان پرتلند در نظر گرفته شود.
مجیدی به فرآیند تولید سیمان ژئوپلیمری اشاره کرد و افزود: فرآیند تولید سیمان ژئوپلیمری شامل یک مرحله فعال سازی حرارتی و سپس فعال سازی قلیایی است.
وی به آزمایش های انجام شده بر روی نمونه های تولیدی اشاره کرد و افزود: در این پروژه برای تولید سیمان ژئوپلیمری از کانولینیت و محلول فعال کننده شامل هیدورکسید سدیم و سیلیکات سدیم استفاده شده است. استحکام نمونه ها پس از گذشت زمان 1 ،7 ، 14 و 28 روز اندازه گیری و مقاومت حاصله به ترتیب 8 ، 27 ، 35 و 45 مگا پاسکال حاصل شد که استحکام بسیار بالایی را در مقایسه با سیمان پرتلند نشان می دهد.
مجری طرح خاطر نشان کرد: استحکام مکانیکی نمونه ها نیز می تواند برآوردی از میزان حصول ساختار مطلوب باشد.
وی ادامه داد: در این تحقیق شدت گیرش نمونه های تولیدی به نحوی بود که کمی تعلل در قالب گیری نمونه ها باعث سفت شدن خمیر ژئوپلیمری می شد. در واقع نمونه ها تنها پس از 15 دقیقه از زمان اختلاط، قابلیت سیلان خود را از دست داده و گیرش پیدا می کند این موضوع در صورتی که به هنگام تهیه و قالب گیری ساختمان های بتنی بهینه شود از نقطه نظر مهندسی و اقتصادی بسیار مطلوب است.
نظر شما