۲۱ فروردین ۱۳۸۷، ۱۲:۵۰

افندی زاده :

نظرات غیر کارشناسی در طرح جامع حمل و نقل و ترافیک اعمال نمی شود

نظرات غیر کارشناسی در طرح جامع حمل و نقل و ترافیک اعمال نمی شود

مدیرعامل شرکت مطالعات جامع حمل و نقل وترافیک گفت : هیچ گونه اعمال نظر غیر منطقی و غیر کارشناسی در طرح جامع حمل و نقل و ترافیک تهران صورت نمی گیرد و منطقی است که هرگونه تغییرات و کار کارشناسی بیشتر در طرح جامع حمل و نقل و ترافیک توسط مرجعی صورت گیرد که طرح را ارایه کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر دکتر شهریار افندی زاده  با بیان این مطلب تصریح کرد : پس از تصویب طرح جامع حمل و نقل و ترافیک توسط شورای اسلامی شهر تهران ، طرح مذکوردر شورای عالی ترافیک ارائه می شود و در صورتی که شورای عالی ترافیک انتقاد یا پیشنهادی داشته باشد موضوع قابل بررسی خواهد بود.

وی افزود: در تمام دنیا مسئولان سیاست های کلی را مطرح می کنند و تعیین راهبردها و برنامه ریزی توسط کارشناسان صورت می گیرد. در این مورد نیز با توجه به اینکه قانون ، تصمیم گیری در مورد ارائه برنامه های حمل و نقل و ترافیک را به شهرداری ها واگذار کرده ، بهتر است پس از تعیین سیاست کلی در مورد سهم 75درصدی حمل و نقل عمومی ، تعیین نوع سیستم ها بر عهده کارشناسان و صاحب نظران گذاشته شود.

وی با بیان آن که طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهر تهران یکی ازجامع ترین طرح های حمل و نقل در ایران است و تمام جزئیات نیز در آن مورد توجه قرار گرفته ، گفت : مطالعات طرح جامع حمل و نقل و ترافیک از سال 84 توسط حدود 30 کارشناس آغاز شد و از نظرات و پیشنهادات حدود 20 استاد دانشگاه و صاحب نظر در این طرح استفاده شده است.

مدیرعامل شرکت مطالعات جامع حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران ادامه داد : طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهر تهران بر مبنای چشم انداز جمهوری اسلامی ایران، طرح های فرادست شهر تهران و طرح جامع شهر تهران و انتظارات از سیستم حمل و نقل عمومی در افق طرح ارائه شده است.

دکتر افندی زاده تصریح کرد: از 8 خط مترو و یک خط اکسپرس (خط 5 ) طراحی شده در طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهر تهران 7 خط یعنی خطوط 5،1،2،3،4،6 و 7 مصوبه شورای عالی ترافیک را دارند اما درخصوص خطوط 8 و9 مترو بحث برجایگزینی منوریل بجای مترو در وزارت کشور مطرح است .

وی ادامه داد: در طرح جامع حمل و نقل و ترافیک تهران که دارای افق سال 1404 است با کمک مدل های ایجاد شده ، خط 8 مترو (از میدان رسالت تا میدان بسیج) باید روزانه 490 هزار مسافر را جابه جا کند و خط شماره 9 مترو که از میدان پونک آغاز و تا میدان بسیج ادامه می یابد باید روزانه 505 هزار مسافر را جابجا کند که با بررسی های انجام شده تنها خطوط مترو برای این جابجایی مناسب است و بنابراین در طرح جامع حمل و نقل بر به کارگیری خطوط  8 و 9 مترو تأکید شده است.

دکتر افندی زاده خاطر نشان کرد: طول خط 8 مترو تهران 3/34 کیلومتر و طول خط 9 مترو حدود 3/32 کیلومتر است و با توجه به مسافت خطوط و حجم بالای جابه جایی ، قطار هوایی نمی تواند در این دو خط گزینه مناسب باشد.

وی تأکید کرد: ساخت خطوط مترو 1 تا 9 جزء خطوط اولویت دار شهر تهران محسوب می شود (خط 5 مربوط به خط تهران – کرج است) ضمناً در کنار 8 خط مترو تهران که مسیرهای پر تردد و دارای حجم بالای مسافر را پوشش می‌دهند ، 4 خط قطار سریع السیر برای اتصال شهر تهران به حومه با توجه به طرح جامع شهر تهران در نظر گرفته شده است.

دکتر شهریار افندی زاده تأکید کرد: برای انتخاب نوع سیستم قطار شهری می بایست کار کارشناسی انجام شود و در دنیا برای مسیرهای با حجم مسافر زیاد از سیستم مترو استفاده می کنند که این موضوع در طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهر تهران در نظر گرفته شده است.
 

کد خبر 662436

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha