۲۱ فروردین ۱۳۸۷، ۱۸:۰۵

امحای 220 تن گوشت و مرغ غیر قابل مصرف در آذربایجان شرقی

امحای 220 تن گوشت و مرغ غیر قابل مصرف در آذربایجان شرقی

تبریز - خبرگزاری مهر: مدیرکل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی گفت: در سال گذشته 220 هزار و 588 کیلوگرم گوشت و مرغ غیرقابل مصرف در استان ضبط و معدوم شد.

مسعود محمدیان در گفتگو با خبرنگار مهر در تبریز اظهار داشت: اداره کل دامپزشکی مسئولیت نظارت بهداشتی بر کلیه فرآورده‌های خام دامی را بر عهده داشته و امحای این میزان گوشت سفید و قرمز برای حفظ سلامتی شهروندان صورت گرفته است.

وی تاکید کرد: اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی در راستای انجام وظایف خود و ارتقاء سطح بهداشت عمومی با گسترش بازرسی ها، نظارت خود را در این بخش تشدید کرده است.

محمدیان تعداد کشتارگاه های موجود در استان را 25 واحد عنوان کرد و افزود: طی سال گذشته در این کشتارگاه ها 367 هزار و 24 راس گوسفند کشتار شده که 14 هزار و 47 کیلوگرم آن به علت غیرقابل مصرف بودن از چرخه مصرف خارج شده است.

وی همچنین با بیان اینکه در این مدت 38 هزار و 602 راس بز نیز کشتار شده است، عنوان کرد: یک هزار و 483 کیلوگرم به علت آلودگی ضبط و معدوم شده است.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به اینکه در سال گذشته تعداد 75 هزار و 188 راس گاو، گوساله و گاومیش در کشتارگاه ‌های استان کشتار شده است، عنوان کرد: 98 هزار و 265 کیلوگرم از کشتارهای انجام شده به دلیل غیرقابل مصرف بودن ضبط و از چرخه مصرف خارج شده است.

وی همچنین یادآور شد: در سال گذشته 825 نفر شتر در استان آذربایجان شرقی نیز ذبح شده است.

محمدیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت کشتار دام و طیور در 12 کشتارگاه دام و طیور استان بیان داشت: طی این مدت 20 میلیون و 198 هزار و 622 قطعه طیور به وزن 49 میلیون و 838 هزار و 516 کیلوگرم در 12 استان کشتار شده است.

به گفته وی از این مقدار 75 هزار و شش قطعه به وزن 106 هزار و 793 کیلوگرم به علت غیر قابل مصرف بودن ضبط و معدوم شده است.

محمدیان وضعیت سنتی کشتار دام را از مهمترین دلایل غیرقابل مصرف شدن بخش زیادی از کشتارهای انجام شده در آذربایجان شرقی دانست و اظهارداشت: هم ‌اکنون در سطح استان آذربایجان شرقی در مقابل 24 کشتارگاه سنتی تنها یک کشتارگاه نیمه صنعتی تبریز فعال است.

وی تاکید کرد: هدف ما این است که نسبت به ایجاد کشتارگاه ‌های منطقه‌ ای‌، صنعتی و مدرن با جلب مشارکت بخش خصوصی اقدام کنیم.

محمدیان ایجاد کشتارگاه‌ های منطقه ‌ای دام را از طرحهای مهم سازمان دامپزشکی عنوان کرد و یادآور شد: به همین منظور ایجاد شش کشتارگاه صنعتی در سطح استان آذربایجان شرقی در شهرهای تبریز، بناب، میانه، اهر سراب و مرند پیش ‌بینی شده است.

محمدیان یادآور شد: با راه ‌اندازی کشتارگاه‌ های منطقه ‌ای علاوه بر برچیده شدن کشتارگاه ‌های غیر استاندارد سنتی، زمینه ‌های توسعه فعالیت بهداشتی تولید گوشت دام و طیور در استان فراهم می ‌شود.

کد خبر 662509

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha