به گزارش خبرگزاری مهر، مسابقات امسال همچون دوره های گذشته با حمایتهای مالی شرکت IBM و البته این بار در دانشگاه آلبرتا برگزار شد و دانشجویان دانشگاههای مختلف از جهان را برای حل مسائل برنامه نویسی پیچده رایانه ای به چالش کشاند.
این مسائل درحقیقت مدلی از چالشهای تجاری و محاسباتی در دنیای واقعی محسوب می شوند که تنها باید در مدت 5 ساعت حل می شدند.
تیم نخست یعنی دانشگاه IT، مکانیک و اپتیک سنت پیترزبورگ روسیه ضمن کسب جوائز IBM وکمک هزینه های تحصیلی عنوان "هوشمندترین در دنیا" را نیز از آن خود کرد.
هر تیم شرکت کننده متشکل از سه دانشجو بودند که باید 11 مسئله برنامه نویسی را تنها در مدت 5 ساعت حل می کردند. در مسابقات امسال دانشگاه IT، مکانیک و اپتیک سنت پیترزبورگ روسیه 8 مساله را در مدت تعیین شده حل کرد.
دانشجویان موظف بودند تا کد نرم افزاری طراحی کنند و با استفاده از آن طول خط افق یک شهر، نقشه، ابعاد و ظرفیت ساختمانی جدید را تعیین کنند. آنها همچنین باید کد ویژه ای را برای شبکه پیچیده تلفنهای همراه ارائه می کردند.
بیش از 6700 تیم از 1821 دانشگاه از 83 کشور جهان در مسابقات منطقه ای رقابت اولیه خود را آغاز کرده بودند. این درحالی است که در سال 1997 که IBM برای نخستین بار حمایت مالی خود از این مسابقات را اعلام کرد تنها 840 تیم شرکت کرده بودند.
داگ هیتزمن مدیر گروه نرم افزاری IBM و مدیر اجرایی حمایتی مسابقات درخصوص اهمیت مسابقات ACM گفت : توسعه اقتصاد جهانی نتیجه ای جز خلق نیروی کار به هم پیوسته و با مهارتی که در گستره زمان، مکان و فرهنگ توسعه یافته نداشته است.
وی افزود : مسابقات جهانی ACM فرصت ارزشمندی برای دانشجویان سراسر جهان فراهم کرده است تا تفکر انتقادی خود را توسعه داده و در عین حال مهارتهای خود در زمینه همکاری و حل مسائل را ارتقا بخشند. این تعامل نتیجه جز تربیت نسل بعدی رهبران جهان نخواهد داشت.
به گزارش مهر، در کنار کوران اصلی مسابقات دانشجویان شرکت کننده این فرصت را نیز داشتند تا فناوریهای در حال پیدایش را که امید می رود تغییراتی در گستره جهان ایجاد کننده تجربه کنند.
در مسابقات امسال دانشگاه IT، مکانیک و اپتیک سنت پیترزبورگ روسیه، انستیتو فناوری ماساچوست، دانشگاه فنی Izhevsk و دانشگاه ملی Lviv مدالهای طلا را از آن خود کردند. این تیمها به ترتیب رتبه های اول تا چهارم را به خود اختصاص دادند.
همچنین دانشگاههای دولتی مسکو، تسینگوای چین، استنفورد، زاگرب و واترلو مدالهای نقره را از آن خود کردند. این تیمها به ترتیب در مکانهای پنجم تا نهم فهرست نهایی قرار گرفتند.
به گزارش مهر دانشگاههای Petrozavodsk و سنت پیترزبورگ روسیه به همراه دانشگاه دولتی بلاروس ضمن قرار گرفتن در رتبه های دهم تا دوازدهم مدالهای برنز را از آن خود کردند.
تیم دانشجویی صنعتی شریف نیز با نمایش عملکردی رضایتمند در حالی به مقام سیزدهم جهان دست یافت که نسبت به سال گذشته یک پله ارتقا داشته است. این تیم در جریان 5 ساعت برگزاری مسابقه تا رتبه چهارم نیز بالا آمد اما در ادامه به رتبه بیست و سوم نزول کرده و پس از رساندن مجدد خود به جمع 10 تیم برتر در نهایت به مقام سیزدهم اکتفا کرد. با این نتیجه تیم دانشگاه صنعتی شریف به عنوان تنها نماینده ایران در این مسابقات عنوان دومین تیم برتر آسیا را در بین 34 تیم آسیایی از آن خود کرد.
از نکات قابل توجه در این دوره از مسابقات افت فاحش دانشگاه ورشو بوده است. این دانشگاه در 8 دوره اخیر برگزاری مسابقات ACM موفق به کسب دو عنوان قهرمانی شده بود.
همچنین دانشگاه سنت پیترزبورگ روسیه نیز با کسب مقام قهرمانی در مسابقات امسال در مجموع رکورد بی نظیر 4 قهرمانی در 9 دوره اخیر برگزاری مسابقات ACM را از خود برجای گذاشت.
در فهرست نهایی این مسابقات دانشگاه کیپ تاون آفریقای جنوبی از منطقه آفریقا و خاورمیانه به عنوان نخست دست یافت.
دانشگاه بوینس آیرس آرژانتین نیز از منطقه آمریکای لاتین و دانشگاه آکلند از منطقه اقیانوسیه جنوبی رتبه های نخست را از آن خود کردند. دانشگاه ژائوتونگ شانگهای که در 8 دوره گذشته مسابقات دو عنوان قهرمانی را از آن خود کرده بود در مسابقات امسال با افت فاحشی به مقام سیزدهم دست یافت.
اعطای مدال به تیمهای برتر بر اساس تعداد مسایل حل شده در کوتاهترین زمان ممکن بوده است.
در پایان مسابقات امسال به هر یک از تیمهایی که برنده مدال طلا شدند 3 هزار دلار پاداش نقدی پرداخت شد. همچنین تیمهایی که مدال نقره کسب کردند 2 و برندگان مدال برنز یکهزار دلار جایزه دریافت کردند.
مسابقات امسال در حالی به کار خود پایان داد که قرار است مسابقات ACM سال 2009 در استکهلم سوئد و به میزبانی انستیتو سلطنتی فناوری KTH این کشور برگزار شود.
نظر شما