۲۶ فروردین ۱۳۸۷، ۱۲:۳۹

اخبار هفتگی ادیان جهان/

حمایت اسقف اعظم توتو از اسلام در مقابله اهانت

حمایت اسقف اعظم توتو از اسلام در مقابله اهانت

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: دیدگاه اسقف اعظم توتو در حمایت از اسلام و تقبیح اهانت به این دین آسمانی، خشم کاتولیکها جهان از نقاشی وقیحانه از مسیح و دیدگاه کارشناسان درباره امکان بهبود روابط اسلام و غرب به‌واسطه سخنرانی رهبرکاتولیکها جهان در سازمان ملل و تفتیش بدنی پاپ شنوده سوم عناوینی بودند که ادیان جهان طی هفته گذشته را به تیتر رسانه‌های جهان تبدیل کردند.

ساخت فیلم "فتنه" نشانه جهل عمیق درباره اسلام است

اسقف انگلیکن دراآفریقای جنوبی طی مطلبی که به قلم خود نوشته و در روزنامه شرق الاوسط چاپ شده، تصریح کرد: تشبیه قرآن توسط گریت وایلدرز به کتاب هیتلر امری به شدت اهانت برانگیز و نشانه جهل عمیق در مورد اسلام است.

به تصویر کشیدن ارزشهای بنیادین اسلام آن هم به روشی غیر موجهه و نادرست نه تنها برای مسلمانان اهانت برانگیز است بلکه ما به عنوان مسیحی نیز از این اقدام مغموم هستیم. وایلدرز با اهانت به اسلام به عنوان یک دین به تمام افرادی اهانت کرده که در اصول مشترک ادیان چون احترام به دیگران، خیرخواهی و انسجام اسلامی بایکدیگر سهیم هستند.

توتو تأکید کرد: مناسبترین واکنش به اتهامات وایلدرز، نادیده گرفتن وی است. با این پیش فرض که وی تلاش جدی برای جستجوی حقیقت درک اسلام به کار نبرده است، از این رو بهترین پاسخ به وی سکوت است. اگرچه چندین دلیل وجود دارد که نمی توانیم دیدگاه وایلدرز را درباره قرآن نادیده بگیریم. دلیل اول این است که آنها باهدف اهانت به ایجاد نیرویی از سوء تعبیر میان جوامع فعالیت می کنند تا دینی را مورد هدف قرار داده و اصول آن را زیر ببرند.

این روحانی انگلیکن آفریقایی از مؤمنان خواست که در مقابل هر تلاشی برای تاریک جلوه دادن ادیان مقابله کنند و در گفتگوهای سازنده و خالص شرکت کرده تا اعتقادات دینی یکدیگر را درک کنند و از این فرآیند به این نتیجه برسند که نقاط اشتراک ما از نقاط افتراقمان بیشتر است.

تصویری نامناسب از حضرت مسیح خشم کاتولیکهای جهان را برانگیخت

نمایشگاهی در یک کلیسای اتریش تصویری نامناسب از مسیح به نمایش گذاشته که این امر موجب انتقاد کاتولیکهای سراسر جهان شده است.

برناهارد بوهلر مدیر موزه وین در کلیسای جامع کاتولیک اظهار داشت: مردم می توانند آنچه را که می خواهند تصور کنند.

این موزه در کلیسای تاریخی با معماری گوتیک برگزار شده و آثار آلفرد هردیکا هنرمند تحسین شده اتریشی را به نمایش گذاشته که امسال 80 ساله شده است. تصویری که موجبات رنجش کاتولیکها را فراهم کرده نسخه ای از شام آخر است که مسیح و حواریون را در وضعیتهای نامناسب و ناشایستی به تصویر کشیده است. نقاش این تصویر که کمونیست و ملحد است اظهار داشت که این افراد را بدین گونه به تصویر کشیده چرا که در نقاشی اولیه لئوناردو داوینچی زنی وجود نداشته است.

متصدیان موزه پیامهای خشم آلودی دریافت کرده و بسیاری از معترضین خواستار تعطیلی موزه شدند.

بوهلر و کاردینال کریستوف شونبرن اسقف اعظم وین مورد انتقاد دیدار کنندگان موزه و پایگاه های اینترنتی کاتولیک قرار گرفتند. این نمایشگاه با عنوان " دین جسم و آلمان قرار گرفته و بسیاری آن را اهانت دینی و کفر توصیف کرده اند و بسیاری نیز خواستار عذرخواهی از کاتولیکهای جهان شده اند.

بوهلر و هردیکا این نوع منازعاتها را به بحران کاریکاتورهای موهن دانمارک تشبیه کردند که در سال 2005 در روزنامه یولند پستن درباره پیامبر اسلام(ص) منتشر شد و واکنشهای بسیاری را از سوی مسلمانان جهان رقم زد.

کلیسای ارتدکس روسیه برحق آموزش دینی در مدارس تأکید کرد

نایب رئیس دپارتمان روابط خارجی کلیسا در مقر پاتریاک مسکو تصریح کرد که باید حق کودکان در توسعه مطالعه دینی یا نظام اعتقادی خود در مدرسه تضمین شود.

اسقف اعظم وسولد چاپلین نایب رئیس دپارتمان روابط خارجی کلیسا در مقرپاتریاک مسکو در همایش اروپایی ابعاد دینی گفتگوی میان‌فرهنگی اعلام کرد: دانش اولیه درباره ادیان مختلف نباید جایگزین مطالعه داوطلبانه و ژرف دین یا نظام اعتقادی دانش آموزان شود.

وی همچنین براهمیت حفظ حق خانواده برای آموزش کودکان خود در همان اعتقاد دینی خانواده تأکید کرد و گفت: هیچ عاملی در آموزش مدارس نباید حق کودکان را از هر گروه دینی یا اعتقادی باید فرصت آموزش آموزه‌های دینی خود را در چارچوب نظام آموزشی متداول همان کشور داشته باشد.

نایب رئیس دپارتمان روابط خارجی کلیسا در مقرپاتریاک مسکو همچنین تصریح کرد که شورای اروپا باید مسئله تدریس دین در مدارس را مورد بحث قرار دهد. چراکه اطلاعاتی که جوانان درباره دین به‌دست می‌آورند تحت تأثیر سیاستمداران و رسانه‌هایی است که رویکرد آنها خرافی، بیش از حد ساده و یا خصومت‌آمیز است.

سخنرانی پاپ به رفع تنش میان مسلمانان و مسیحیان کمک می‌کند

رئیس مجمع عمومی سازمان ملل تصریح کرد: سخنرانی پاپ بندیکت شانزدهم در مجمع عمومی سازمان ملل متحد می‌تواند سهمی در حل مناقشه‌ها میان جهان اسلام و مسیحیت داشته باشد.

سرجان کریم رئیس مجمع عمومی سازمان ملل روز جمعه 23 فروردین ماه گفت: واتیکان نقش مهمی در بحثهای سازمان ملل از حقوق بشر تا کمکهای انسان‌دوستانه ایفا می کند.

وی گفت: سخنرانی 18 آوریل (30 فروردین) بندیکت نیز می تواند به ارتقاء رابطه واتیکان و سازمان ملل متحد کمک کند. در دنیا برای مردم ارزشها و رسالتهای مشابهی وجود دارد. از پاپ دعوت شده در سازمان ملل سخنرانی تا پیای را منتقل کند. ما بیش از گذشته نیازمند گفتگوی شفاف و ژرف میان فرهنگها و ادیان هستیم چرا که مشکلات بسیاری میان مسیحیان و مسلمانان اتفاق افتاده است.

بندیکت در سال 2006 به واسطه نقل قولی از یک متن قرن چهاردهمی مناقشات بسیاری را میان جهان اسلام رقم زد که پس از آن برای مناقشه به وجود آمده ابراز تأسف کرد و گفت: قصد داشته این امر را مورد تأکید قرار دهد که از دین نباید برای تبین خشونت استفاده کرد.

انتظار می رود پاپ بندیکت شانزدهم روز جمعه 30 فروردین ماه در دفتر مرکزی سازمان ملل در نیویورک حضور داشته و با کریم و بان کی مون دبیرکل مجمع عمومی سازمان کنفرانس اسلامی دیدار کند. پیش از این پاپ پل ششم در سال 1967، پاپ ژان پل دوم در سال 1979 و 1995 به ایالات متحده سفر کرده اند.

کتاب کمیابی از نیایشهای مسیحی قرن پانزدهم به نمایش درمی‌آید

کتاب کمیاب دینی که تاریخ آن به قرن پانزدهم بازمی‌گردد توسط تراست ملی اماکن تاریخی و زیبایی‌های طبیعی بریتانیا خریداری شده و قرار است در منطقه چشیر بریتانیا به نمایش عمومی گذاشته شود.

تراست ملی بریتانیا اعلام کرده است که این کتاب تنها نسخه باقی‌مانده از عشای ربانی ساروم است. این نیایش کلیسایی در دوره پیش از اصلاحات انگلستان کاربرد داشته که برای ویلیام کاستون در سال 1487 در پاریس چاپ شده است.

این کتاب نخستین کتابی بود که در پاریس با استفاده از دو رنگ منتشر شد و از چاپگر کاستون به عنوان نخستین چاپگر بریتانیا استفاده کرد. این کتاب که از سال 1508 در شمال غرب انگلستان قرار داشته صدها سال متعلق به خانواده‌ای بوده تا اینکه تراست ملی بریتانیا با بودجه منابع مختلف این کتاب را به ارزش 465 هزار پوند از این خانواده خریداری می‌کند.

این تراست همچنین گزارش داد که این کتاب در طول سالها دستخوش تغییرات بسیاری شده که در میان آنها می‌توان به ثبت دستی ازدواجهای انگلیسی در کنار متن لاتین و سانسور شدن آن در دوره اصلاحات به‌واسطه پاک کردن نام سنت توماس بکت و نیایشهایی که برای پاپ نوشته شده بود اشاره کرد.

این کتاب سال آینده همراه با نسخه دیجیتالی که قابلیت ورق زدن آن را فراهم کرده به نمایش عمومی گذاشته می‌شود تا عموم مردم بتوانند تمام صفحات کتاب را ملاحظه کنند.

اعتراض به بازرسی بدنی پاپ کلیسای قبطی مصر در فرودگاه لندن

در پی بازرسی بدنی رهبر کلیسای ارتدکس قبطی مصر در فرودگاه هیترو لندن، مقامهای دولت مصر اعتراض رسمی خود را به سفیر بریتانیا اعلام کردند.

پاپ شنوده سوم رهبر بزرگترین گروه مسیحی مصر زمانی که لندن را برای بازگشت به مصر ترک کرد، در فرودگاه به طور کامل مورد بازرسی بدنی قرار گرفت. پاپ شنوده با هدف دیدار از کلیسای جامع تازه مسیحیان ارتدکس قبطی در هرتفوردشایر به بریتانیا سفر کرده بود.

وی به عنوان عالی ترین مقام کلیسای قبطی از اعتراض به این موضوع خودداری کرد و پرسنل امنیتی نیز این مسئله را رسانه ای نکردند، اما مقامهای این کلیسا اعلام کردند پاپ آنها پیش از آن هرگز مورد بازرسی بدنی قرار نگرفته بود.

سفیر بریتانیا در مصر خواستار دیدار خصوصی با پاپ شده تا در این باره عذرخواهی کند.

گوگل در پی امتناع از درج آگهی دینی به دادگاه می‌رود

یک سازمان آموزشی مسیحی در نظر دارد از پایگاه اینترنتی گوگل به دلیل امتناع از درج آگهی سقط جدید با محتوای دینی شکایت کند.

زمانی که "مؤسسه مسیحی" به عنوان یک بنیاد خیره بریتانیا از گوگل خواست آگهی هایی را علیه سقط جنین درج کند، این کمپانی امتناع کرد و گفت: این آگهی دارای محتوای نامناسبی است.

از این رو سازمان مسیحی "مؤسسه مسیحی" گوگل را در زمینه تبعیض برحسب اعتقاد دینی مورد تعقیب قانون قرار می دهد چرا که اعتقاد دارد این اقدام نقش قوانین ضد تبعیض بریتانیا محسوب می شود.

سخنگوی این مؤسسه گفت: در نظر بسیاری از مردم سایت گوگل دروازه های اینترنت محسوب می شود. این پایگاه دروازه بانفوذ و بازار بحث و گفتگو است. اگر ما به آزادی تبادل اندیشه ها اعتقاد داریم گوگل نمی تواند حق آزادی بیان را به گروه های سکولار داده و دیدگاه های دینی را سانسور کند.

در این میان گوگل به مؤسسه مسیحی گفته است سیاستی برای گوگل اجازه درج آگهی پایگاه های اینترنتی را که با محتوای سقط جنین و موضوعات دینی فعالیت می کنند ، ندارد .

تونی بلر زندگی خود را وقف گفتگوی بین ادیان می‌کند

نخست وزیر سابق بریتانیا اعلام کرد که ترویج گفتگوی بین ادیان محور فعالیتهای وی در آینده خواهد بود.

تونی بلر نخست وزیر سابق بریتانیا اظهار داشت که تلاشهای خود را وقف دین خواهد کرد و مبارزه با تغییرات جوی و ریشه کن کردن فقر را که دیگر دغدغه های وی محسوب می شوند، پیگیر خواهد شد .

بلر که ماه دسامبر کلیسای انگلیکن را ترک کرد و کاتولیک شد از سال 1997 تا ماه ژوئن سال گذشته نخست وزیر بریتانیا بوده و از آن زمان به بعد سفیر صلح خاورمیانه شده است و رهبری گروهی از کارشناسان را برای مبارزه با تغییرات جوی برعهده دارد و تلاش می کنند بنیاد ایمان تونی بلر را که اخیرا تأسیس کرده به یک بنیاد بین المللی تبدیل کند.

وی اظهار داشت: ممکن است مردم تصور کنند اما من همواره همانقدر به دین علاقمند بودم که به سیاست علاقه داشتم و قصد دارم فعالیتهای زندگی خود را برآن متمرکز کنم. اعتقاد دارم مسئله دین به تغییرات جوی و ریشه کن کردن فقر نیز ارتباط دارد.

وی همچنین درباره بنیاد ایمان تونی بلر اظهار داشت: هدف وی از تأسیس این بنیاد تلفیق نظریه های تمام ادیان و ارائه یک دین جهانی نبوده است، بلکه تلاش می کند مناقشات قدیمی میان مکه، بیت المقدس و رم را حل کند.

هزاران نفر از پیروان سیک در کالیفرنیا راهپیمایی کردند

حود 15 تا 20 هزار نفر از پیروان آئین سیک در کالیفرنیا روز یکشنبه 13 آوریل(25 فروردین) به مناسبت سالگرد تشکیل پنج اصل خالصه در آئین سیک به راهپیمایی می‌پردازند.

معبد ستوکتون سیکها قدیمی‌ترین معبد در شمال امریکا در کالیفرنیا محسوب می‌شود که مؤمنان سیک از خیابان این معبد راهپیمایی خود را آغاز می‌کنند. مؤمنان سیک دراین راهپیمایی لباسهای مخصوص خود را با عمامه و کرپان( خنجر مخصوص سیکها) همراه داشته و در خیابانها به اجرای هنرهای رزمی خاص خود می‌پردازند.

این راهپیمایی که عمومی‌ترین بخش از جشنهای سیزده روزه سیکها به مناسبت سالگرد تشکیل پنج اصل خالصه است امروز دوشنبه 26 فروردین ماه خاتمه می‌یابد.

مفهوم دوگانه صلیب شکسته از دیدگاه نازی و هندو بررسی شد

بیش از 75 نفر از رهبران دینی، ساکنان محلی و دانشجویان دانشگاه کلمبیاه مفهوم دوگانه صلیب شکسته نازی یا علامت زندگی هندوئیسم، بودیسم و جینیسم را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

علامت صلیب شکسته که به آلمان نازی نسبت داده می‌شود نماد باستانی است که از دیدگاه آئینهای هندوئیسم، بودیسم و جینیسم مقدس تلقی می‌شود. جان ویس عضو کمیته بین فرهنگی دانشگاه کلمبیا و نایب رئیس سازمن هیل، و آنوشه اسیرام که نظارت بر سازمانهای دانشجویی هندو را برعهده دارد طی سخنرانیهای 10 دقیقه‌ای خود تفاسیر شرقی و غربی از نماد صلیب شکسته ارائه دادند.

ویس توضیح داد که آدلف هیتلر از صلیب شکسته برای تأثیرات هیپنوتیسمی آن استفاده کرد اما این استفاده از نماد یک نماد مقدس بحران هویت را برای هندوهایی که می‌کردند به وجود آورد. نیشا گرگ ، از مؤمنان هندو که با این نماد بزرگ شده و آن را در سر در خانه خود نصب کرده از تفاوتهای ظاهری نماد هیتلر با نماد هندوها صبحت کرد و به سمت سوی این تفاوت در بازوهای این صلیب شکسته اشاره کرد که هر کدام معانی مختلفی را القا می‌کنند.

کد خبر 665247

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha