دکتر محمد علی آذرشب استاد دانشگاه تهران و رئیس مرکز مطالعات فرهنگی ایران و عرب در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: بدیهی است که آزادی مقدسترین خصوصتی است که خداوند در وجود انسان به عنوان یک موهبت قرار داده است که همین امر یکی از امتیازات انسان از سایر موجودات است. از سوی دیگر انسان دارای اراده و بیان است که این خصوصیت وی به عنوان خلیفه خداوند در زمین تبدیل کرده است. از این روز آزادی بیان مقدس تلقی میشود.
وی با اشاره به علت تقدس آزادی اظهار اشت که آزادی انسان را به کمال میرساند و اگر حد و مرز آن مشخص نشده باشد انسان به سوی کمال نخواهد رفت. از آن جهت که انسان با فکر و عقل و سخن راه کمال را طی میکند و اگر این بیان مخالف راه کمال باشد کرامت انسانها مورد اهانت قرار گرفته باشد این راه ضد کمال است و همان آزادی که راه کمال را مشخص کرده ضد کمال میشود.
دکتر آذرشب یادآور شد: آزادی بیان امری مقدس است و زمانی که ضد حرکت تکاملی شود برای آزادی و بیان مضر تلقی میشود.
وی تأکید کرد که زمانی که عدهای به مقدسات دینی توهین میکنند جایگاه رفیع و مقدس انبیا، دین یا کتاب مقدس به خطر نمیافتد بلکه آنها همواره مقدس باقی میمانند، اما این مقدسات به مؤمنان و افرادی که به آن اعتقاد دارند اهانت تلقی میشود که این ضدکرامت انسانی ضد بیان و آزادی است.
رئیس مرکز مطالعات فرهنگی ایران و عرب تصریح کرد که احساس عزت و کرامت انسان از اهمیت بسیاری برخوردار است، انسان هرگاه احساس عزت و کرامت کند به شکوفایی و نوآوری میرسد و برعکس آن هرگاه احساس ذلت کند قدرت تکامل را از دست میدهد و این توهینها نیز با هدف ایجاد حالت ذلت در مسلمانان ایحاد شده و باعث از بین رفتن قدرتهای خلاق میشوند.
وی تأکید کرد : غرب به طور کلی دین را کنار گذاشته ، در غرب به دین توهین میشود اما مقدسات ملی هرگز مورد اهانت قرار نمیگیرند. آنها دین را از حالت مقدس خارج کرد اند و اهانت به مقدسات ملی آنها را آزرده خاطر میکند.
دکتر آذرشب با اشاره به ماجرای گروگان گیری امریکاییها در ایران گفت: رئیس جمهور وقت امریکا در آن زمان اظهار داشته بود گروگانها مهم نیستند مهم عزت امریکا است، درحالی که عزت دینی برای آنها مهم نیست. همین امر به شکلگیری انحرافهای عظیم، جنگ جهانی دوم و شکلگیری استکبار منتهی شده است.
نظر شما