سعید شجاعی زاده مجری طرح در گفتگو با مهر گفت: در این طرح ما توانستیم نانو ذرات اکسید روی در حد 10 تا 12 نانو، اکسید مس در حد 10 تا 15 نانو، گاما آلومینا در حد 3 الی 6 نانو و لیتیم کبالت در حد 15 نانو متر تولید کنیم.
وی به کاربردهای این نانو ذرات پرداخت و اظهار داشت: این نانو ذرات به عنوان کاتالیزور در صنایع نفت، واحدهای هیدروژن سازی، تولید قطعات پلیمری، آمونیاک سازی، تولید لوازم بهداشتی و پزشکی و تولید متانول در مجتمع های پالایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرند.
شجاعی زاده افزود: طبق استانداردهای جهانی خلوص لیتیم کبالت 83 درصد است که ما در تحقیقاتی که انجام دادیم موفق شدیم با ریز کردن دانه های لیتیم کبالت تا 150 نانو مترخلوص آن را به 95 درصد برسانیم. این ماده در ساخت باتری کاربرد دارد و باعث افزایش کارایی باتریها می شود ضمن آنکه حجم باتری را کم و قدرت آن را چندین برابر می کند.
مدیرعامل شرکت نانو پارس اسپادانا با بیان اینکه در داخل کشور محصولات این طرح مورد حمایت قرار نگرفته است، از قرار دادهای همکاری تجاری این شرکت با سایر کشورها خبر داد و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این شرکت عضو شبکه شرکتهای ستاد فناوری نانو است توانست در نمایشگاهی در ژاپن شرکت کرده و با چند شرکت تعاملاتی ایجاد کند.
شجاعی زاده خاطرنشان کرد: توافقاتی با کشور آلمان در زمینه فروش دانش فنی تولید نانو اکسید روی، گاما آلومینا و اکسید مس صورت گرفته است.
به گفته وی این شرکت همچنین قراردادهای تجاری با کشورهای ژاپن، تایوان، فنلاند، کره، کانادا و استرالیا منعقد کرده است.
شجاعی زاده به مهر گفت: در داخل کشور توانستیم با انعقاد قراردادی با شرکت نفت 2 پایلوت برای تولید گاما آلومینا، لیتیم و اکسید روی بر پایه نانو ایجاد کنیم. ضمن آنکه با کسب مجوزهای لازم به زودی مجتمع کاتالیزور در شهرک رازی اصفهان را راه اندازی می شود.
وی همچنین تاکید کرد: با راه اندازی این مجتمع نیازهای کاتالیستی شرکتهای نفتی و پتروشیمی که تاکنون از خارج وارد می شد تامین می شود. ضمن آنکه می توان بازار 100 میلیون دلاری خاورمیانه را نیز پوشش داد که تحقق این امر در گرو حمایت وزارت صنایع و سایر ارگانها است.
شجاعی زاده تولید کاربید بور (B4c) و تیتانیم دی برید ( TIB2) را از دیگر دستاوردهای این شرکت ذکر کرد و توضیح داد: TiB2 و B4c نسوز بسیار قوی با نقطه ذوب بالا هستند و دارای قابلیت جذب نوترون و همچنین رسانایی حرارتی و الکتریکی بسیار بالا هستند که در صنایع هسته ای کاربرد دارند.
وی ادامه داد: این طرحها در فاز آزمایشگاهی هستند و برای ثبت بین المللی آنها اقدام شده است.
نظر شما