به گزارش خبرنگار مهر در انزلی، میرهادی سیدی، عصر پنجشنبه در سمینار آشنایی مدیران و کارکنان سازمان بازرگانی و دستگاههای وابسته به وزارت بازرگانی در استان گیلان با سازمان تجارت جهانی در انزلی، اعلام کرد: در شرایط کنونی الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی یک ضرورت است.
وی تاکید کرد: همه مدیران و مسئولان مرتبط با تجارت و اقتصاد باید با مدیریت و درایت، خود را برای زمان الحاق تقویت و در این خصوص چاره اندیشی کنند.
سیدی ضمن تشریح پیشینه تشکیل سازمان جهانی تجارت خاطرنشان کرد: پیوستن به WTO در کشور از سال 1372 آغاز شده و موضوع الحاق، گستره وسیعی از قوانین و مقررات را شامل می شود و کلیه مدیران و کارشناسان باید از آن آگاهی داشته باشند.
وی با بیان اینکه هم اکنون 151 کشور عضو دائم WTO هستند، یادآور شد: ارتقاء سطح زندگی مردم کشورهای عضو، فراهم آوردن موجبات اشتغال کامل، افزایش درآمدهای واقعی و سطح تقاضا، گسترش تولید و تجارت کالا و خدمات، بهره برداری از منابع جهان با هدف توسعه پایدار از جمله اهداف این سازمان است.
سیدی در ادامه با تشریح مقررات سازمان جهانی تجارت، مهمترین اصول حاکم بر این سازمان را اصل عدم تبیعض، اصل آزادسازی تجاری، اصل تجارت عادلانه، شفافیت، رفتار ویژه و متفاوت با کشورهای در حال توسعه و استثنائات افقی برشمرد.
معاون دفتر نمایندگی تام الاختیار جمهوری اسلامی ایران در WTO در این همایش با اشاره به پذیرفته شدن ایران در این سازمان به عنوان عضو ناظر اظهار داشت: وقتی کشوری عضو ناظر می شود تا زمان تبدیل شدن به عضو دائم حداقل هفت تا 15 سال به طول می انجامد تا کشوری قوانین خود را منطبق بر قوانین سازمان جهانی تجارت کند.
سیدی یادآور شد: از سال 84 تاکنون گزارشی دویست صفحه ای در رابطه با مقررات حاکم بر تجارت در ایران برای ارائه به سازمان جهانی تجارت آماده شده است که به تصویب کارگروهی متشکل از وزرای دولت رسیده و با ابلاغ دولت به این سازمان ارائه می شود.
نظر شما