به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، پاپ دیروز با جت آلایتالیا خود در فرودگاه جی اف کی فرود آمد و به وسیله یک هلیکوپتر به دفتر مرکزی سازمان ملل در نیویورک رفت پیش از سخنرانی خود با بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد دیدار کرد.
سخنرانی وی در سازمان ملل یکی از نقاط عطف سفر به آمریکا بود که طی آن تلاش کرد گامهای بی سابقه ای برای جبران سوء استفاده جنسی کشیشهای کاتولیک آمریکایی نسبت به کودکان بردارد.
وی همچنین پس از برگزاری مراسم عشای ربانی با حضور 48 هزار نفر در واشنگتن به طور خصوصی با پنج نفر از قربانیان سوء استفاده های جنسی دیدار کرد تا تسلی خاطر آنها را فراهم کند و همچنین رنجی را که به واسطه این رسوایی ایجاد شده را تصدیق کرد.
این گروه همراه یکدیگر دعا کرده و پس از آن پاپ به ماجرای هرکدام گوش داد و برای آنها از امید و دلگرمی صحبت و پس از آن برای آنها و خانواده تمام قربانیان دعا کرد.
بندیکت همچنین از آغاز سفر شش روزه خود به ایالات متحده چندین بار عذرخواهی کرده و اظهار داشته است که از این رسوایی ها به شدت شرمنده است.
پاپ همچنین طی دیداری تاریخی اواخر روز جمعه به کنیسه نیویورک رفت و در ساعاتی پیش از عید پسح یهودیان به نشانه تعهد خود نسبت به گفتگوی دینی با رهبران یهودی دیدار کرد.
پاپ همچنین پنجشنبه شب با رهبران یهودی در واشنگتن به طور خصوصی دیدار کرد و خواستار رویکردهای تازه یهودیان و کاتولیکها برای حفظ صلح شد.
پاپ طی پیامی به رهبران دینی یهود گفت: آرزو می کنم بتوانم تعهد کلیسا به گفتگو را در 40 سال گذشته که روابط ما را به نحو چشمگیری بهبود بخشیده تصریح کنم. از جامعه یهودیان می خواهم تبریک مرا به مناسبت فرارسیدن عید پسح بپذیرند.
پاپ دیروز با استفاده از جایگاه اخلاقی خود تلاش کرد حمایت از حقوق بشر و همکاری میان ملل مختلف را ترویج کند و همچنین خواستار گفتگوی عالی تر میان ادیان شد.
بندیکت شانزدهم وظیفه 192 کشور عضو سازمان ملل را در مقابل سوء استفاده های حقوق بشر یادآور شد و گفت: هر کشوری وظیفه دارد از جمیعت خود در برابر نقض حقوق بشر حمایت کند و اگر کشورها نتوانند چنین تضمینی به وجود آورند جامعه بین المللی باید با ابزار حقوقی که در اساسنامه سازمان ملل تعریف شده در این امر مداخله کنند.
رهبر 1/1 میلیارد کاتولیک جهان همچنین از مزیت همکاری میان ملل را مورد تجلیل قرار داد و استدلال کرد که مشکلات جهانی نیازمند مداخله در قالب اقدام جمعی است.
وی یادآور شد: مسئله امنیت، توسعه، نابرابری جهانی و تغییرات جوی نیازمند گام مشترک رهبران بین المللی برای نشان دادن آمادگی فعالیت با حسن نیت، احترام به قانون، ترویج انسجام است.
وی هشدار داد که هرگوگونه اقدامی از سوی جامعه جهانی باید با احترام نسبت به اصول و نظم بین المللی بوده و نباید هرگز به عنوان تحمیل توجیه نشده یا محدودیت حق حاکمیت تلقی شود.
رهبر کاتولیکهای جهان گفت: جستجوی راههای اداره مناقشات با استفاده از تمام عرصه های دیپلماتیک میسر و توجه و دلگرمی نسبت به کوچکترین نشانه گفتگو برای مصالحه ضروری است.
وی با اشاره به شصتمین سالگرد بیانیه جهانی حقوق بشر گفت: ترویج حقوق بشر مؤثرترین استراتژی برای حذف نابرابری میان کشورها و گروههای جهانی و عامل افزایش امنیت تلقی می شود.
رهبر کاتولیکهای جهان همچنین بر ضرورت تقویت گفتگو میان فرهنگها و ادیان در زمان تنش میان غرب و جهان اسلام تأکید کرد و گفت: سازمان ملل متحد می تواند بر نتایج گفتگو میان فرهنگها به عنوان ثمره اراده مؤمنان برای کنارهم قرار دادن تجارب خود در خدمت خیر مشترک حساب کند.
پاپ پل ششم در سال 1965، پاپ ژان پل دوم در سالهای 1979 و 1995 در سازمان ملل سخنرانی کرده اند.
نظر شما