خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و هنر : کتاب با پیشگفتاری بر ویراست مجموعه آثار کلاسیک انتشارات راتلج آغاز میشود و در ادامه میپردازد به مقدمهای بر الگوی بادبزن شکل و الگوی شبکه مانند. مولف معتقد است که مقالههای این کتاب حول محور نظامی سازماندهی شده اند که می توان آن راهم به شکل یک بادبزن دستی وهم به شکل یک شبکه صورتبندی کرد.وی در ادامه رویدادهای تئاتری را از اساس تجربی و موقتی دانسته و هر گونه نشانهشناسی اجرا را منوط به شروع از این شالودههای لغزان و متزلزل قلمداد کرده است.
کتاب در 9 فصل مباحث تئوریک مطرح شده را در زیر گروههایی مورد تحلیل و ارزیابی قرار داده که هر کدام کمیتی خاص را به خود اختصاص دادهاند.
فصل اول با عنوان "رویکردها" میپردازد به نگاهی به نقش انسانشناسان کمبریج، بازیها و ورزشها و تئاتر و آئین، زمان، اشیاء، قواعد، فضاهای اجرا، الگوهای ساخت درام، نتیجهگیری و یادداشتها.
فصل دوم با عنوان "واقعه ها" میپردازد به مباحثی چون رابطه بین نقاب و فرد نقاب پوش، ویژگیهای هر واقعه و یادداشت هایی در این خصوص.
فصل سوم با عنوان"درام، متن، تئاتر و اجرا" میپردازد به بررسی این پدیدهها که زمان وقوع آنها به مربوط به قدیم و عهد کهن است. تثبیت الگوهایی چون ناحیه خصوصی، ناحیه عمومی، ... و یادداشتها در ادامه این فصل آمده است.
فصل چهارم با عنوان "از آئین به تئاتر و بالعکس: رشته در هم تنیده سودمندی/ سرگرمی" میپردازد به ریتمهای اجرا، مراسم خوککشی در کورومول، ترانسفورمنسها، رشته درهم تنیده سودمندی/ سرگرمی، تئاتر برای توریستها، از تئاتر به آئین و نتیجهگیری و یادداشتها.
فصل پنجم با عنوان"به سوی بوطیقایی برای اجرا"میپردازد به سفرهای دورهای شکار ومراکزآئینی و تماشاخانهها، ترانسفور منسها، آنچه اجراگران انجام میدهند، روندهای تمرین آماده سازی و یادداشتها.
فصل ششم، هفتم، هشتم و نهم با عناوین "بی توجهی انتخابی"، "رفتارشناسی و تئاتر"، "گستردههای اجرا" و "زیبایی شناسی راسا" و نهایتاً منابع و مأخذ، نمایه و واژهنامه به کار این کتاب پایان میدهد.
نظر شما